Partio

Pelastusarmeijalla on ollut partiotoimintaa Suomessa vuodesta 1917 lähtien. Partiotoiminta on osa Pelastusarmeijan nuorisotyötä. Partiolaiset noudattavat Suomen Partiolaisten partio-ohjelmaa. Pelastusarmeijan partiolippukunnille on ominaista palveluaatteen korostaminen toiminnassa sekä kansainvälisyys.

Partiolupauksen antaminen ja sitoutuminen partion arvoihin ovat osa partiomenetelmää. Lue lisää partiolupauksesta, arvoista ja ihanteista

Lippukunnat

Pelastusarmeijan partiolaisilla on lippukuntia Helsingissä ja Kemissä. 

Helsinki

Tällä hetkellä Helsingissä, os. Uudenmaankatu 40 (alakerta, käynti sisäpihan kautta) kokoontuvat:

Pursitytöt 27.8. alkaen keskiviikkoisin klo 17.30, yhteyshenkilönä Riitta "Mökö" Heiskanen p. 050 567 8991

Tempelscouterna (TeSco) 28.8. alkaen torstaisin klo 18-19.30, yhteyshenkilönä Helen "Ugglan" p. 041 540 3676. Lue tarkemmin ohjelmasta TeScon omilta sivuilta!

Kemi

Pohjolan Tytöt ja Kemin Kotkat toimivat Kemissä. Yhteyshenkilönä Jani Koivusalo, jappi(at)live.fi ja 050 591 9770. Lue lisää

Partion historiaa

Pelastusarmeijan perustaja William Booth ja partioliikkeen perustaja sir Robert Baden-Powell (B-P) olivat elinaikanaan läheisissä tekemisissä keskenään. B-P kirjoitti Boothille vuonna 1910 suunnitellessaan partioliikkeen tavoitteita. Hän pyysi Boothilta neuvoja, miten saisi brittiläisiltä viranomaisilta hyväksymisen The Boy Scout Associationin säätiöasiakirjalle.

Robert Baden-Powell pyysi William Boothia järjestönsä varapresidentiksi. Vaikka Booth oli hyvin myötämielinen partioliikkeen ajatuksille, hän ei kuitenkaan katsonut voivansa ottaa tätä suurta kunniaa vastaan.

Pian William Boothin kuoleman jälkeen vuonna 1912 otti hänen poikansa ja seuraajansa kenraali Bramwell Booth partioaatteen uudelleen esille. Englannin Pelastusarmeija aloitti partiotyön poikien parissa 21. heinäkuuta 1913.

(Lähde: Suomen Pelastusarmeijan partiotoiminnan historia 1917-2007)