Brasilia

Brasiliassa kummikohteinamme on kolme keskusta, jotka järjestävät iltapäiväkerhotoimintaa eri-ikäisille lapsille ja nuorille. 

Nuoret saavat apua kotiläksyjen tekoon ja taloudellista avustusta koulutarvikehankintoihin, heille tarjotaan ruokaa ja he saavat ruoka-avustusta myös kotiin vietäväksi. Keskukset järjestävät lapsille ja nuorille erilaisia pelejä, leikkejä ja retkiä. 

Torren monitoimitalo sijaitsee Recifen rannikkokaupungissa. Keskus pyrkii vähentämään nuorten koulun keskeyttämistä, huumeisiin sekaantumista ja prostituutioon ajautumista. Keskus auttaa myös lasten perheitä jakamalla taloudellisia avustuksia ja tekemällä kotikäyntejä perheiden luo. Keskuksessa järjestetään myös erilaisia kursseja, seminaareja ja työpajoja, joiden avulla nuorille pyritään tarjoamaan mahdollisuuksia paremman elämän luomiseen. Kursseilla nuorille opetetaan muun muassa ruoanlaitto- ja tietokonetaitoja sekä yrittäjyyden perusteita.

Vila Dos Pescadoresin keskus avustaa 250 6-17-vuotiaita lasta ja nuorta. Vila dos Pescadores, ”kalastajien kylä”, on slummi, joka sijaitsee Cubatãon kaupungin laitamilla. Pelastusarmeijan keskus pyrkii ehkäisemään alueen lasten ja nuorten huumeiden käyttöä, koulun keskeyttämistä ja kadulle ajautumista. Keskus järjestää koulunjälkeistä toimintaa, joka korostaa opetuksen tärkeyttä lasten tulevaisuudelle. Keskuksessa lapset voivat opiskella ja tehdä läksyjä turvallisessa ympäristössä. Ohjelmaan sisältyy askartelua sekä tanssin, capoeiran, teatterin ja musiikin opetusta. Keskuksessa on tarjolla myös tietokonekursseja ja nuoria opastetaan ansioluettelon tekemisessä ja työhaastattelun valmistautumisessa. Keskus järjestää myös vanhempainkokouksia, joissa keskustellaan hygieniasta, lastensuojelusta, kasvatuksesta sekä erilaisten virusten ja tautien välttämisestä.

Nova Divineia sijaitsee Rio de Janeiron slummissa. Keskuksen toimintaa kohdistuu lasten ja heidän perheidensä auttamiseen. Perheet asuvat huumejengien, konfliktien ja väkivallan keskellä ja paikallisen Pelastusarmeijan tavoitteena on tukea alueen perheitä ja lapsia moniongelmaisessa ympäristössä. Keskus järjestää koulun jälkeistä toimintaa, missä lapsille ja nuorille järjestetään muun muassa musiikin, taiteen ja teatterin opetusta ja heitä avustetaan läksyjen teossa.