Paraguay

Paraguayssa kummikohteemme on El Redilin lastenkeskus, joka järjestää koulun jälkeistä iltapäiväkerhotoimintaa lapsille.

Vuonna 1944 perustettu El Redilin lastenkeskus sijaitsee Paraguayn pääkaupungissa Asunciónissa. Alueen hyvätuloiset perheet ovat vuosien saatossa oppineet tuntemaan El Redilin vähävaraisten lasten keskuksena ja naapurusto on tukenut keskusta lahjoituksin erityisesti juhlapyhien aikaan.

El Redilin keskuksessa käy säännöllisesti noin 50 lasta. Keskus järjestää koulun jälkeistä iltapäiväkerho-toimintaa 6–12-vuotiaille lapsille. Keskus on avoinna viikon jokaisena arkipäivänä aamukuudesta iltaseitsemään.  Lapset voivat tulla El Rediliin tekemään kotiläksyjä tutorin avustuksella ja leikkimään toisten lasten kanssa. Lapsille järjestetään myös opetusta kristinuskosta. Monilla El Redilissä käyvillä lapsilla on havaittu luku-, kirjoitus- ja oppimisvaikeuksia, joten keskuksen tarjoama tutoropetus on erityisen tärkeää.

El Rediliin lapsensa tuovat perheet asuvat kaupungin laitamilla ja käyvät töissä kaupungin keskustassa. Työpäivät saattavat kestää aamukuudesta iltakuuteen. Osa vanhemmista joutuu lähtemään töihin kello viideltä aamulla, eikä heillä ole paikkaa, mihin viedä lapsensa ennen koulun alkua tai missä lapset voisivat viettää aikaa koulun jälkeen. El Redilin keskus tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden jättää lapsensa hoitoon paikkaan, jossa lapsista pidetään hyvää huolta, jossa he saavat terveellistä ruokaa ja jossa heidän oppimistaan tuetaan.