Kiinnostaako vapaaehtoistyö
Pelastusarmeijassa?

Tule mukaan! Työmme Suomen vähävaraisten hyväksi on mahdollista ainoastaan vapaaehtoistemme ja muiden tukijoidemme avulla. Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä Suomessa omalla paikkakunnallasi? Pelastusarmeija tarvitsee hyviä tyyppejä avuksi tekemään hyväntekeväisyystyötä, auttamaan ihmisiä. Myös erilaisiin keräyskampanjoihin tarvitaan vapaaehtoisia, erityisesti joulupatavahteja.

Edustatko yritystä? Siirry tänne


Mitä voisit tehdä?

Pelastusarmeijassa voi tehdä monenlaista vapaaehtoistyötä, satunnaisesti tai sitoutuen pitemmäksi aikaa. Voisit olla mukana:

 • Ystävänä Iltalan vanhainkodissa
 • Vapaaehtoisena aikuisena ohjaamassa nuoria lasten lomakodissa 
 • Kerho-, partio- ja leiritoiminnassa 
 • Muussa varainkeruussa 
 • Talkootyössä
 • Tarjoamassa omaa ammattiosaamistasi
 • joulupatavahtina

 

Hyvää myös sinulle

Vapaaehtoistyössä tutustut uusiin ihmisiin ja voit luoda uusia verkostoja. Hyväntekeväisyystyö myös kehittää uusia taitoja ja lisää itseluottamusta. Työnantajat suhtautuvat positiivisesti vapaaehtoistyöhön CV:ssä.

Onpa asiasta ihan tutkittuakin tietoa: vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset ovat keskimäärin onnellisempia, terveempiä ja elävät pidempään. Ja mikä parasta, auttamisesta tulee hyvä mieli!

 

Tule tekemään kanssamme hyvää!

Vapaaehtoisena valitset itse mitä teet ja kuinka paljon aikaasi haluat lahjoittaa. Pelastusarmeijassa voi tehdä monenlaista vapaaehtoistyötä, satunnaisesti tai sitoutuen pitemmäksi aikaa. Pelastusarmeijan avustustyö tavoittaa vuosittain kymmeniätuhansia ihmisiä. Apua annetaan kotimaan vähävaraisille, muun muassa lapsiperheille, syrjäytymisvaarassa oleville nuorille sekä yksinäisille vanhuksille.

 • Tule vapaaehtoiseksi aikuiseksi ohjaamaan nuoria kesäleireille. Vapaaehtoisten aikuisten tehtävänä on tukea ja mahdollistaa nuorten toimintaa lasten leireillä Nummelan lomakodissa.
 • Tule ystäväksi Iltalan hoitokotiin. Pelastusarmeijalla on Espoossa Hoitokoti Iltala, jossa voi tehdä vapaaehtoistyötä ikäihmisten parissa. Ulkoilu, lukeminen, laulaminen eli kaikenlainen asukkaiden päivittäisen hoivan lisäksi tehty toiminta on mahdollista. Kestoltaan vapaaehtoistyö voi olla puolesta tunnista vaikka päivään tai säännöllistä kerran viikossa/kuukaudessa jne.

 • Tule mukaan joulupatavahdiksi. Ota kaverikin mukaan. Helppo tapa aloittaa vapaaehtoistyö on ilmoittautua mukaan Joulupata-keräykseen patavahdiksi. Yksikin tunti on arvokas apu. Perinteikäs Joulupata-keräys on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1906. Padat kuuluvat siis kiinteästi suomalaiseen jouluperinteeseen ja katukuvaan. Joulupata auttaa kotimaan vähävaraisia ja lapsiperheitä ketään syrjimättä. Patavahdit ovat Joulupata-keräyksen onnistumisen edellytys. Padalla on mukava olla – siitä kertovat aiempien vuosien vapaaehtoisten kommentit:

  ”Padan vahtiminen tuo onnen tunteen, on saanut tehdä hyvää ja apu menee varmasti perille.”
  ”Kun seisoo padalla kunniavartiossa, ei tule kerjäämisen tunnetta. Ihmiset tulevat luo – se tuntuu hyvältä.”
 • Ole mukana muussa varainkeruussaPelastusarmeija jakoi vuonna 2016 ruoka-, vaate- ja raha-avustuksia 2,2 miljoonan euron arvosta. Paikallisten osastojen kautta sosiaaliseen työhön, yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjuntaan käytettiin lähes 830 000 euroa. Autettavien määrä lisääntyy koko ajan, ja siksi tarvitsemme myös jatkuvasti lisää lahjoituksia. Järjestä siis oma varainkeruukampanja tai tule mukaan lipaskerääjäksi.
 • Osallistu kerho-, partio- ja leiritoimintaan. Pelastusarmeija tarjoaa lapsille leiri- ja partiotoimintaa sekä puuhakerhoja. Vapaaehtoistoimintaan tarvitaan mukaan ihmisiä kaikenlaisista taustoista.
                                                                                                                                                                                                                                  
 • Tule mukaan talkootyöhön. Apua tarvitaan promootiopisteillä, leirikeskuksen puutarhanhoitoon, myyjäisissä jne. Ota rohkeasti yhteyttä, niin etsitään sopiva vapaaehtoistyön muoto juuri sinulle.                                                                                                                                                                                                                                                      
 • Aika ajoin tarvitsemme apua myös ruokajakeluun ja sesonkikohtaisesti myös kirpputoreille lajittelu ym. tehtäviin. Näistä tiedotamme erikseen. 

 

Kiinnostuitko vapaaehtoistyöstä?

 Ota yhteyttä ja täytä oheinen lomake! Et vielä tässä vaiheessa sitoudu mihinkään. Otamme sinuun yhteyttä ja voit päättää osallistumisesi vasta sen jälkeen.