Kiinnostaako vapaaehtoistyö
Pelastusarmeijassa?

Tule mukaan! Työmme Suomen vähävaraisten hyväksi on mahdollista ainoastaan vapaaehtoistemme ja muiden tukijoidemme avulla. Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä Suomessa, omalla paikkakunnallasi? Pelastusarmeija tarvitsee hyviä tyyppejä avuksi tekemään hyväntekeväisyystyötä, auttamaan ihmisiä. Myös erilaisiin keräyskampanjoihin tarvitaan vapaaehtoisia, erityisesti joulupatavahteja.

Edustatko yritystä? Siirry tänne


Mitä voisit tehdä?

Pelastusarmeijassa voi tehdä monenlaista vapaaehtoistyötä, satunnaisesti tai sitoutuen pitemmäksi aikaa. Voisit olla mukana:

 • Ystävänä Iltalan vanhainkodissa
 • Vapaaehtoisena aikuisena ohjaamassa nuoria lasten lomakodissa 
 • Kerho-, partio- ja leiritoiminnassa 
 • Muussa varainkeruussa 
 • Talkootyössä
 • Tarjoamassa omaa ammattiosaamistasi
 • joulupatavahtina

 

Hyvää myös sinulle

Vapaaehtoistyössä tutustut uusiin ihmisiin ja voit luodauusia verkostoja. Hyväntekeväisyystyö myös kehittää uusia taitoja ja lisääitseluottamusta. Työnantajat suhtautuvat positiivisesti vapaaehtoistyöhönCV:ssä.

Ja onpa asiasta ihan tutkittuakin tietoa: vapaaehtoistyötätekevät ihmiset ovat keskimäärin onnellisempia, terveempiä ja elävät pidempään.Ja mikä parasta, auttamisesta tulee hyvä mieli!

 

Tule tekemään kanssamme hyvää!

Vapaaehtoisena valitset itse mitä teet ja kuinka paljon aikaasi haluat lahjoittaa. Pelastusarmeijassa voi tehdä monenlaista vapaaehtoistyötä, satunnaisesti tai sitoutuen pitemmäksi aikaa. Pelastusarmeijan avustustyö tavoittaa vuosittain kymmeniätuhansia ihmisiä. Apua annetaan kotimaan vähävaraisille; muun muassa lapsiperheille, syrjäytymisvaarassa oleville nuorille sekä yksinäisille vanhuksille.

 • Tule vapaaehtoiseksi aikuiseksi ohjaamaan nuoria täksi kesäksi! Vapaaehtoisten aikuisten tehtävänä on tukea ja mahdollistaa nuorten toimintaa lasten leireillä Nummelan lomakodissa. Vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille aikuisille järjestetään koulutus kevään aikana.
 • Tule ystäväksi Iltalan vanhainkotiin. Pelastusarmeijalla on Espoossa Hoitokoti Iltala, jossa voi tehdä vapaaehtoistyötä ikäihmisten parissa. Ulkoilu, lukeminen, laulaminen eli kaikenlainen asukkaiden päivittäisen hoivan lisäksi tehty toiminta on mahdollista! Kestoltaan vapaaehtoistyö voi olla puolesta tunnista vaikka päivään, tai säännöllistä kerran viikossa/ kuukaudessa jne

 • Tule mukaanjoulupatavahdiksi. Jaota kaverikin mukaan! Helppo tapa aloittaa vapaaehtoistyö on ilmoittautuamukaan Joulupata-keräykseen patavahdiksi! Yksikin tunti on arvokas apu. PerinteikäsJoulupata-keräys on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1906. Padat kuuluvat siiskiinteästi suomalaiseen jouluperinteeseen ja katukuvaan. Joulupata auttaakotimaan vähävaraisia ja lapsiperheitä kerään syrjimättä! Patavahdit ovatJoulupata-keräyksen onnistumisen edellytys. Padalla on mukava olla – siitäkertovat aiempien vuosien vapaaehtoisten kommentit:

  ”Padan vahtiminen tuo onnen tunteen, on saanuttehdä hyvää ja apu menee varmasti perille.”
  ”Kun seisoo padalla kunniavartiossa,ei tule kerjäämisen tunnetta. Ihmiset tulevat luo – se tuntuu hyvältä.”
 • Ole mukana muussa varainkeruussa.Pelastusarmeijajakoi vuonna 2016 ruoka-, vaate- ja raha-avustuksia 2,2 miljoonan euronarvosta. Paikallisten osastojen kautta sosiaaliseen työhön, yksinäisyyden jasyrjäytymisen torjuntaan käytettiin lähes 830 000 euroa, ja ulkomaisiaavustuskohteita tuettiin yli 730 000 eurolla. Autettavien määrä lisääntyykoko ajan, ja siksi tarvitsemme myös jatkuvasti lisää lahjoituksia. Järjestäsiis oma varainkeruukampanja taitule mukaan lipaskerääjäksi.
 • Osallistu kerho-,partio- ja leiritoimintaan. Pelastusarmeija tarjoaa lapsille leiri- japartiotoimintaa sekä puuhakerhoja. Vapaaehtoistoimintaan tarvitaan mukaanihmisiä kaikenlaisista taustoista!                                                                                                                                                                                                                                   
 • Tule mukaan talkootyöhön. Apua tarvitaan, promootiopisteillä, leirikeskuksen puutarhanhoitoon, myyjäisissä jne. Ota rohkeasti yhteyttä, niin etsitään sopiva vapaaehtoistyön muoto juuri sinulle!                                                                                                                                                                                                                                                          
 • Aika ajoin tarvitsemme apua myös ruokajakeluun ja sesonkikohtaisesti myös kirpputoreille lajittelu ym. tehtäviin. Näistä tiedotamme erikseen. 

 

Kiinnostuitko vapaaehtoistyöstä?

 Ota yhteyttä ja täytä oheinen lomake! Et vielä tässä vaiheessa sitoudu mihinkään. Otamme sinuun yhteyttä ja voit päättää osallistumisesi vasta sen jälkeen.