Jottei
yksinhuoltajakaan
jää yksin

Pitkään jatkuneet poikkeusajat, pandemia, Ukrainan sota sekä inflaatio ja energian hinnannousu koskettavat erityisesti niitä, joilla ei ole turvaverkkoja ja jotka joutuvat selviytymään arjesta yksin.Sinun avullasi voimme tukea vähävaraisia lapsiperheitä ja auttaa selviämään poikkeusvuosien yli.  

Lahjoita


Artikkeli

Iloisia ja koskettavia kohtaamisia Joulupadalla

On kirpakka, talvinen aamu ja mittari näyttää yli kymmentä pakkasastetta. Illalla minua odottaa patavuoro Helsingin Stockmannin joulupadalla. Ennen sitä käyn moikkaamassa muita patavahteja, tiedustelemassa tunnelmia ja utelemassa, mikä on saanut heidät mukaan tähän jouluiloa uhkuvaan vapaaehtoistoimintaan. Mikä siinä on parasta, ja millaisia mielenkiintoisia kohtaamisia he ovat kokeneet? Vastauksista välittyy ilo ihmisten anteliaisuudesta ja joulumielestä. Siitä kiitos kaikille lahjan antajille, antamanne tuki tekee tästä työstä mahdollisen.

Artikkeli

Joulupata – aika on arvokas lahja

Heidi Saarela toimi viime vuonna ensimmäistä kertaa joulupatakoordinaattorina. Nyt on alkamassa hänen toinen Joulupata-keräyksensä. Heidi kertoo Sotahuudolle, mitä patakoordinaattorin tehtävään kuuluu ja miten suuri tarve uusi patavahdeille on tänäkin vuonna. – Yksikin tunti on suureksi avuksi, Heidi kutsuu mukaan.

Sarja

Raamatun naiset: Rahab – huonomaineinen nainen

​Tänä vuonna vietetään Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa. Juhlistamme tätä sarjalla, jossa kansainvälisen ja kotimaisen naistyön ansiokkaat naiset tutustuttavat meidät Raamatun tärkeimpiin naisiin.

Uutinen

Villasukkien suunnittelukilpailun voittaja on valittu

Pelastusarmeijan aikuis- ja perhetyö järjesti villasukkien suunnittelukilpailun naistyön 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Hedvig-päivän juhlassa 15.10. paljastettiin voittajaksi hämeenlinnalaisen pelastussotilaan Marjatta Kariniemen näyttävät sukat.

Artikkeli

Maire Wahlström 100 vuotta

Rouva kenraali Maire Wahlström täyttää tänään sata vuotta. Onnittelemme lämpimästi!

Artikkeli

Takuusäätiö tarjoaa neuvoja arjen raha-asioihin ja apua velkajärjestelyihin

Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä ottamaan oma taloutensa haltuun ja tukea itsenäistä selviytymistä arjen raha-asioissa ja velkojen hoidossa. Takuusäätiö tarjoaa maksuttomia neuvontapalveluja, takausta velkojen järjestelylainaan ja pienlainaa pikavippien vastavoimaksi. Takuusäätiön kouluttaja ja Toivo-hankkeen projektikoordinaattori Maria Rumpunen kertoo Takuusäätiön työmuodoista ja vinkkaa, miten kukin meistä voisi paremmin pitää huolta taloudestaan ja selviytyä arjen käänteissä

Pelastusarmeija etsii lähihoitajia iltalaan

Iltalan hoitokoti sijaitsee Espoon Viherlaaksossa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lähihoitaja työskentelee osana vastaavan sairaanhoitajan luotsaamaa tiimiä. Työsuhde on vakituinen.

Lue lisää

pelastusarmeija 130 vuotta Suomessa 

Pelastusarmeija on kristillinen yhteisö ja hyväntekeväisyysjärjestö, joka on jo 130 vuoden ajan kohdannut ja palvellut ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Toimintaan kuuluu mm. hengellistä työtä sekä sosiaalista auttamistyötä.

Pelastusarmeija on vahva kotimaan auttaja ja se toimii 25 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. 

Lue lisää toimintamme eri vaiheista ja tule mukaan!

Lue lisää

Vanhusten hoitokoti Iltala


YKSILÖLLISTEN TARPEIDEN HUOMIOON OTTAMISTA

Iltala on ikäihmisten hoitokoti Espoon Viherlaaksossa. Iltalassa ihmisarvon kokemus tulee kunnioittavasta asenteesta, siitä että arvostetaan ihmistä ihmisenä.

Lue lisää

Pelastusarmeija taistelee

IHMISKAUPPAA VASTAAN


Ihmiskauppa on yksi nopeimmin kasvavista rikollisuuden muodoista. Se on huume- ja asekaupan jälkeen tuottavinta rikollisuuden ala maailmassa. Ihmiskaupan uhreja on kymmeniä miljoonia. Pelastusarmeija taistelee tätä vääryyttä vastaan kaikkialla maailmassa.

Lue lisääSoppaa,
Saippuaa ja
Sielunhoitoa 

Pelastusarmeijan palvelu on lähtöisin rakkaudesta Jumalaan, ja hyväntekeväisyysjärjestönä sen tehtävä on ilman erottelua kohdata ihmisten tarpeet. Toimintamme johtoajatuksena on, että kohtaamme ihmisen kokonaisvaltaisesti – hengen, sielun ja kehon tarpeissa. Jo aivan alusta lähtien toiminta-ajatuksenamme onkin ollut: soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa.

Lue lisää

Sosiaalinen APU

Pelastusarmeijan sosiaalisen työn tapoja palvella lähimmäisiä ovat mm:

 • lapsiperheiden taloudellinen tuki
 • lasten päiväkoti- ja leiritoiminta 
 • syrjäytyneiden nuorten auttaminen
 • vanhusten asumis- ja hoivapalvelut
 • keräyksiin liittyvä avustustoiminta
 • vähävaraisten opiskelijoiden ruoka-apu
 • leipäjonojen ruokajakelu
 • työttömien neuvonta- ja keskusteluapu
 • vankilatyö
 • kodittomien miesten ja naisten asuntopalvelutoiminta 
 • päihdeongelmaisten kuntoutus 

Lue lisää

Lapsille ja nuorille

 

Leirit, päiväkodit, partio, Nummelan lomakoti, kirjepyhäkoulu, Nappis-lehti, kouluvierailut ym!

Pelastusarmeijan lapsi- ja nuorisotoiminta tarjoaa turvallisen kristillisen ympäristön, jossa jokainen voi kokea olevansa tervetullut juuri sellaisena kuin on.

Lue lisää

KirpputoriT &
icare-myymälät

Pelastusarmeija perusti kierrätystoimintansa ensimmäisenä Suomessa, vuonna 1970. 

Kirpputoreja ja iCare-myymälöitä on 18 ympäri maata.  

Kirpputorien sijainnit kartalla

Lue lisää

 Vahva kotimaan auttaja

Pelastusarmeija on aktiivinen ympäri Suomea, Helsingistä Rovaniemelle. Löydä lähin toimipisteesi ja tule mukaan!

Lue lisää


Yritysyhteistyö ja kumppanuus

Haluaako yrityksesi kantaa sosiaalista vastuuta ja vahvistaa brändiään globaalisti? Aloita yritysyhteistyö Suomen Pelastusarmeijan kanssa.

Teemme yhteistyötä yritysten kanssa, jotta saisimme yritysten osaamisen ja varoja käyttöömme kotimaan köyhyyden vähentämiseksi. Avullamme yritys voi edistää sosiaalista vastuutaan konkreettisin teoin, sekä vahvistaa brändiään ja työnantajamielikuvaansa.

Lue lisää

Jos haluamme  
Parempaa tulevaisuuttA,
meidän täytyy 
muuttaa nykypäivää.

- Catherine Booth, Pelastusarmeijan äiti