Perusta OMA JOULUPATA nettiin!

Nettipadan avulla voit kerätä yhdessä kavereiden kanssa lahjoituksen Pelastusarmeijan Joulupata-keräykseen. 

Aloita keräys

 

Sarja

Kutsuttu sotilaaksi: Marjatta ja Olli Kariniemi

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Marjatta ja Olli Kariniemellä Hämeenlinnan osastosta.

Leirit

Nuorten talvileiri 2.-5.3.2023

Talvileiri on tarkoitettu kaikille 14-21-vuotiaille nuorille. Leiri järjestetään Pohjanmaalla Pietarsaaressa, Pörkenäsin leirikeskuksessa. Leirin hinta on 70 € + matkakulut. Leirin hinta sisältää majoituksen, aktiviteetit, ruokailut ja vakuutuksen. Hakuaikaa leirille on 19.2. asti.

Artikkeli

50 | 50 - Alankomaiden ainutlaatuinen sosiaalinen työllisyysohjelma

Vuoden 2023 aikana Sotahuudossa kerrotaan muutaman artikkelin verran Alankomaiden Pelastusarmeijan erilaisista toiminnoista. Ensimmäisenä saamme tutustua heidän sosiaalisen työnsä työllisyysohjelmaan, joka tunnetaan nimellä 50|50. Sotahuuto vieraili Hollannin maaseudulla Lunterenin kylän lähellä sijaitsevassa hotelli- ja konferenssikeskus 50|50 Hotel Belmontissa, jossa työskentelee päivittäin parikymmentä työllistettyä.

Artikkeli

Työhyvinvointia Iltalassa

Pelastusarmeijalle työntekijöiden hyvinvointi on äärimmäisen tärkeää. Aivan erityisesti tämä korostuu hoiva-alalla, jolla kamppaillaan akuutin työvoimapulan kanssa. Pelastusarmeijan hoitokoti Iltala on toteuttanut työhyvinvointimuotoilua yhdessä Laurean ammattikorkeakoulun kanssa. Mitä työhyvinvointimuotoilu on ja miten se käytännössä näkyy hoitokoti Iltalassa?

Artikkeli

Kansainvälinen ja monipuolinen Armeija yhdessä yhteiseksi hyväksi

Piispa Tapio Luoma vastaa Pelastusarmeijan 130-vuotisonnittelukirjeessään hyvin kysymykseen, miksi me Pelastusarmeijassa työtä teemme: ”Pelastusarmeijan toiminnassa yhdistyy esimerkillisellä tavalla usko Jumalaan, joka tulee luoksemme Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa, ja halu palvella lähimmäisiä, Jumalan kuviksi luotuja, jotka elämässään kokevat erilaista hätää ja puutetta.”

Artikkeli

Vapaus uskoa

Uskonnonvapautta kannattaa juhlia! Meillä on siihen erityinen tilaisuus tänä vuonna, kun uskonnonvapauslain voimaan astumisesta tulee kuluneeksi sata vuotta.

Pelastusarmeija etsii lähihoitajia iltalaan

Iltalan hoitokoti sijaitsee Espoon Viherlaaksossa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lähihoitaja työskentelee osana vastaavan sairaanhoitajan luotsaamaa tiimiä. Työsuhde on vakituinen.

Lue lisää

pelastusarmeija 130 vuotta Suomessa 

Pelastusarmeija on kristillinen yhteisö ja hyväntekeväisyysjärjestö, joka on jo 130 vuoden ajan kohdannut ja palvellut ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Toimintaan kuuluu mm. hengellistä työtä sekä sosiaalista auttamistyötä.

Pelastusarmeija on vahva kotimaan auttaja ja se toimii 25 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. 

Lue lisää toimintamme eri vaiheista ja tule mukaan!

Lue lisää

Vanhusten hoitokoti Iltala


YKSILÖLLISTEN TARPEIDEN HUOMIOON OTTAMISTA

Iltala on ikäihmisten hoitokoti Espoon Viherlaaksossa. Iltalassa ihmisarvon kokemus tulee kunnioittavasta asenteesta, siitä että arvostetaan ihmistä ihmisenä.

Lue lisää

Pelastusarmeija taistelee

IHMISKAUPPAA VASTAAN


Ihmiskauppa on yksi nopeimmin kasvavista rikollisuuden muodoista. Se on huume- ja asekaupan jälkeen tuottavinta rikollisuuden ala maailmassa. Ihmiskaupan uhreja on kymmeniä miljoonia. Pelastusarmeija taistelee tätä vääryyttä vastaan kaikkialla maailmassa.

Lue lisääSoppaa,
Saippuaa ja
Sielunhoitoa 

Pelastusarmeijan palvelu on lähtöisin rakkaudesta Jumalaan, ja hyväntekeväisyysjärjestönä sen tehtävä on ilman erottelua kohdata ihmisten tarpeet. Toimintamme johtoajatuksena on, että kohtaamme ihmisen kokonaisvaltaisesti – hengen, sielun ja kehon tarpeissa. Jo aivan alusta lähtien toiminta-ajatuksenamme onkin ollut: soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa.

Lue lisää

Sosiaalinen APU

Pelastusarmeijan sosiaalisen työn tapoja palvella lähimmäisiä ovat mm:

 • lapsiperheiden taloudellinen tuki
 • lasten päiväkoti- ja leiritoiminta 
 • syrjäytyneiden nuorten auttaminen
 • vanhusten asumis- ja hoivapalvelut
 • keräyksiin liittyvä avustustoiminta
 • vähävaraisten opiskelijoiden ruoka-apu
 • leipäjonojen ruokajakelu
 • työttömien neuvonta- ja keskusteluapu
 • vankilatyö
 • kodittomien miesten ja naisten asuntopalvelutoiminta 
 • päihdeongelmaisten kuntoutus 

Lue lisää

Lapsille ja nuorille

 

Leirit, päiväkodit, partio, Nummelan lomakoti, kirjepyhäkoulu, Nappis-lehti, kouluvierailut ym!

Pelastusarmeijan lapsi- ja nuorisotoiminta tarjoaa turvallisen kristillisen ympäristön, jossa jokainen voi kokea olevansa tervetullut juuri sellaisena kuin on.

Lue lisää

KirpputoriT &
icare-myymälät

Pelastusarmeija perusti kierrätystoimintansa ensimmäisenä Suomessa, vuonna 1970. 

Kirpputoreja ja iCare-myymälöitä on 18 ympäri maata.  

Kirpputorien sijainnit kartalla

Lue lisää

 Vahva kotimaan auttaja

Pelastusarmeija on aktiivinen ympäri Suomea, Helsingistä Rovaniemelle. Löydä lähin toimipisteesi ja tule mukaan!

Lue lisää


Yritysyhteistyö ja kumppanuus

Haluaako yrityksesi kantaa sosiaalista vastuuta ja vahvistaa brändiään globaalisti? Aloita yritysyhteistyö Suomen Pelastusarmeijan kanssa.

Teemme yhteistyötä yritysten kanssa, jotta saisimme yritysten osaamisen ja varoja käyttöömme kotimaan köyhyyden vähentämiseksi. Avullamme yritys voi edistää sosiaalista vastuutaan konkreettisin teoin, sekä vahvistaa brändiään ja työnantajamielikuvaansa.

Lue lisää

Jos haluamme  
Parempaa tulevaisuuttA,
meidän täytyy 
muuttaa nykypäivää.

- Catherine Booth, Pelastusarmeijan äiti