Pelastusarmeija auttaa
korona-aikana 

Pelastusarmeija avustaa ihmisiä hädän ja huolen keskellä tarjoamalla sosiaalista ja hengellistä tukea. Vaikka olemme joutuneet sopeutumaan uuteen tilanteeseen ja joudumme edelleen rajoittamaan toimintaa jonkin verran, pyrimme silti auttamaan ihmisiä mahdollisimman paljon.

Lue tiedotteemme

Auta meitä auttamaan!

Pelastusarmeijalla on jatkuva Auta ihmistä-keräys, jolla kerätään varoja kotimaan auttamistyöhön myös epidemian aikana. Lahjoittaa voi verkossa www.autaihmistä.fi tai esimerkiksi MobilePayllä numeroon 45355. Tarvitsemme sinun apuasi, jotta voimme yhdessä auttaa vaikeuksissa olevia. Olemme kiitollisia avustasi. 

Lahjoita


Vapaaehtoisena voit osallistua auttamistyöhön eri puolilla Suomea myös poikkeusaikana

Huolehdimme vapaaehtoistemme turvallisuudesta näinä poikkeuksellina aikana. Teemme jatkuvasti linjauksia toimintaan sen pohjalta, mitä Suomen hallitus ja viranomaiset ohjeistavat.

Haluaisitko auttaa toisia esimerkiksi käymällä kaupassa tai jakamalla ruokakasseja leipäjonossamme? Ota yhteyttä, niin sovitaan sinulle paras tapa auttaa.

Haluaisiko yrityksesi olla mukana auttamistyössä?

Voimme pystyttää yhdessä varainhankinnan kampanjan tai voit lahjoittaa ruokaa ja tavaroita leipäjonoomme. Ota yhteyttä, autetaan yhdessä heikommassa asemassa olevia!

Ruoka-apua

Pyrimme korona-aikanakin avustamaan ihmisiä, jotka ovat akuutin ruoka-avun tarpeessa. Paikkakuntakohtaista lisätietoa saa kunkin osaston omilta netti- ja Facebook-sivuilta. 

Esimerkiksi Helsingissä sosiaalipalvelukeskus Sopalla on arkisin leipäjono, ja ruoka-avustukseen on mahdollista varata aika. Myös muilla paikkakunnilla, joilla on Pelastusarmeijan osasto, kuten Tampereella ja Turussa, annetaan ruoka-apua. 

Ruoka-apu.fi -sivustolta löydät kootusti ruoka-avun tarjoajia.

Toivoa ja lohtua

Osastoista vastaavat upseerit ja työntekijät ovat valmiina antamaan keskustelu- ja neuvonta-apua ihmisille sähköpostilla, puhelimitse ja somekanavien kautta. . 

Lue Suomen ja Viron territorion johtajan kirjoittama koskettava ja toivoa tuova viesti koronapandemiasta ja sen vaikutuksista. 

Muistathan, että voit aina ottaa luottamuksellisesti yhteyttä Pelastusarmeijan osastoihin ja keskustella mieltäsi painavista asioista. Voit myös pyytää esirukousta.

Osastot sosiaalisessa mediassa

Katso tästä oman alueesi osaston somekanava. Sieltä löydät sanaa hartauksien ja jumalanpalveluksien muodossa. Facebook Messengerin kautta saat helposti yhteyden osastoupseeriin.

Helsingin osasto, Temppelin osasto, Hämeenlinnan osasto, Jyväskylän osasto, Kotkan osasto, Kouvolan osastoLahden osasto, Mikkelin osasto, Oulun osasto, Porin osasto, Porvoon osasto, Rauman osasto, Tampereen osasto, Turun osasto ja Vaasan osasto.

Muista myös Pelastusarmeijan viralliset Facebook-sivut ja YouTube-kanava!

Huolehditaan toisistamme

Kokoontuminen ja yhdessä oleminen on normaalisti todella tärkeää. Meitä kutsutaan kokoontumaan Raamatussakin esimerkiksi Apostolien tekojen toisessa luvussa. Ymmärrämme, miten tärkeää on riskiryhmien suojelemiseksi olla tapaamatta muita juuri nyt. Samaan aikaan tajuamme, millaisia vaikutuksia eristäytymisellä voi olla moniin ihmisiin.

Tässä joitakin tapoja, joilla voimme huolehtia toisistamme ja olla ihmisiä, jotka välittävät.

  • Soita, tekstaa tai soita videopuhelu ystävälle. 
  • Auta ostoksilla käymisessä.
  • Muista ystävää rukouksessa.
  • Lahjoita viihdettä eristyksissä olevalle
  • Tue vaikeuksissa olevaa ravintolaa tai kahvilaa.
  • Avaa ikkunat ja laula tai soita!
  • Tue ruokapankkeja ja ruoka-avun antajia yhteisössäsi. 
  • Tarjoa apua naapurille: pudota postiluukusta kortti, johon olet kirjoittanut yhteystietosi.
  • Voit myös ladata ja tulostaa muistilistan, miten estää tartunnan leviämistä.

Seuraa pandemian vastaista työtä maailmalla

Päivitämme uutishuoneellemme kansainvälisiä uutisia ja tietoa siitä, miten Pelastusarmeijan työskentelee eri maissa. 

Vieraile kansainvälisen Pelastusarmeijan sivuilla.