Ajatuksia maailmasta ja Jumalasta

image description

Kauppareissu

On helmikuun toinen lauantai, varhainen aamupäivä. Teen lähtöä toteuttaakseni kauppalistassa olevat ostokset. Kun maski on paikoillaan, on myssyn vuoro. Olen valinnut tällä kertaa suurimman reppuni. Nostan sen selkään ja huomaan ensimmäistä kertaa, että myssy ja reppu toistavat samaa oranssia. Hieno havainto!

Hississä mietin, miksi valitsen mennä juuri määrättyyn kauppaan. Löydän monta syytä: Se on kävelymatkan päässä ja saan samalla vähän liikuntaa. Kadun varrella talojen edessä on pensasaita, jonka sisältä kuuluu varpusten kimeä sirkutus. Minäkin sanon hyvät huomenet. Ne pörhistelevät höyhenpeitettään, mutta jäävät rohkeasti paikoilleen. Kauppa on tarpeeksi iso, joten tiedän, ettei siellä ole tähän aikaan ruuhkaa. Aion käyttää tarjoukset hyödyksi ja välttää heräteostoksia.

Nyt olen jo matkalla kotiin. Tilavuudestaan huolimatta reppu täyttyi. Listan ohi taisi kuitenkin tulla muutama ostos.
Edelläni kävelee perhe. Isän ja äidin keskellä taapertaa pieni ihminen. Katselen hänen menoaan. Välillä hän pysähtyy, ottaa sitten muutaman nopean pikkuaskeleen pysyäkseen vanhempiensa mukana. Uusi pysähdys. Mietin, noin minäkin aloitin kauan sitten ja nyt olen taas samassa pisteessä. Askel on lyhyt ja pysähtyäkin täytyy. Tätä pohtiessani isä nostaa lapsensa syliin ja niin matka jatkuu autolle asti.
Nostaisipa joku minutkin!
Kun ajattelen asiaa tarkemmin, siitä tuskin tulisi mitään. Jos vielä joku tarpeeksi vahva nostaja löytyisikin, tiedän että poistuisin paikalta saman tien. Niin pitkälle en tilannetta päästäisi, olisihan se tosi nolo näkynäkin. Mutta samassa tilanteessa oleva lapsi kiertää kätensä isän kaulaan  ja painautuu tyytyväisenä häntä vasten.

Olin löytänyt monta syytä, miksi tein ostokset juuri tuossa kaupassa, mutta tätä sinänsä arkista tapahtumaa en ollut osannut odottaa. Se liittyy niiden asioiden ketjuun, joita kutsun Jumalan yllätyksiksi. Sisimmässäni tiesin, ja tiedän, että tarvitsin hellän muistutuksen siitä, että onhan minun elämässäni Isä, joka nostaa, kantaa ja pelastaa, kunhan vain suostun enkä poistu paikalta! 

Raija LähteinenAikaisemmat kolumnit

Kauppareissu

Suksikauppa käy

Yhtäläisyyksiä

Kaikella on aikansa

Ystävä on poissa

Kaksi karanteenia

Jääkö talvi väliin?

Pieni suuri vahinko

Tärkeä muisto

Antoisa bussimatka

Luonnonkirja

Nuorimies Caracasista 

Ääripäät

Sain uida kuikkien kanssa

Arvoitus ratkesi

Näyttelykäynti

Kevät on tulossa

Yhdessä

Tapaaminen 

Kurjen sulka

Herätyksiä 

Metsätähtiä ja ketunleipiä

Yksinäisyyden monet kasvot

Nopeita ratkaisuja

Kuin suoraan Pariisista

Rakkauden lahja

Olen rakastunut elämään

Kiinnostuksen kohteita

Pieniä iloja

Hän jäi mieleeni

Mielen tasapaino

Tuttu nimi herätti muistoja

Tuskaisia kysymyksiä

Värisävyjä 

Latu unohtumattomiin kuviin

Tapahtui joulupadalla