Ajatuksia maailmasta ja Jumalasta

image description

Pieni suuri vahinko
 

Viime viikolla oli toimittaja valinnut Ylen Uudenmaan alueuutisiin jutun, joka poikkesi totutuista aiheista reippaanlaisesti. Finnairin tiedottaja kertoi että Helsinki-Vantaan lentokentällä on avattu koirille kaksi vessaa, yksi sisä - ja toinen ulkopuolelle. Siinä vaiheessa minua alkoi jo hymyilyttää! Mutta tässä ei suinkaan vielä ollut kaikki. Seuraavaksi kuvaruudulle ilmestyi samainen toimittaja koiran kanssa. Molempien esiintyminen oli niin luontevaa että kyseessä täytyi olla hänen oma koiransa. Kaksikko lähti kokeilemaan uutuuksien toimivuutta. Ensin mentiin sisävessaan, jossa oli tarvittava nurmikko ja puu jota kiertää. Omistajan maanitteluista huolimatta mitään ei tapahtunut. Hellyttävän suloinen koira tuli pois ehkä vähän tilanteesta hämmentyneenä.
- Mennäänpäs vielä ulkovessaan kokeilemaan, jos siellä onnistuisi!
Ja siellä asia onnistui, pissa tuli ja päätähti sai ansaitut kehut: Hyvä tyttö.

Saimme vielä päätteeksi tilastotietoja kentän kautta tulevista koirista ja usein hyvinkin pitkään kestävistä lennoista. Eli koirienkin vessat ovat tarpeellisia.

Hymyni oli muuttunut nauruksi jo siinä vaiheessa, kun tuo hyvin havainnollinen esitys alkoi. Mieleeni palautui tapahtuma vuosien takaa.

Olin palaamassa hyvän ystäväni kanssa Malesiasta. Matkamme kesti kuukauden, tutustuimme kahteen Pelastusarmeijan lastenkotiin, joissa kummassakin  oli vastuussa tuttu suomalainen lähetysupseeri.

Istuimme avarassa hallissa ja odottelimme seuraavaa konetta, joka toisi meidät takaisin Helsinkiin. Moskovan sää oli tällä välin viilentynyt, taisi olla jopa muutama aste pakkasta. Lämpimämpi vaatekerta olisi ollut tarpeen.

Odotushalliin ilmestyi jostain koira. Liikkeet ja olemus kertoivat että se oli vielä pentu. Kun se tulla tassutteli meitä kohti, en voinut vastustaa kiusausta. Kutsuin sitä ja se tuli. Ystäväni viisaista neuvoista huolimatta silitin ja rapsutin sitä ja seuraavaksi se istahti paleleville jaloilleni. Turkki lämmitti mukavasti. Mutta eihän pentu siinä kauan viihtynyt, vaan jatkoi vaellustaan. Kesken kaiken sille tapahtui iso vahinko. Nyt olisi koirien vessa ollut tarpeen!
Jostakin ilmestyi ankaran näköinen virkailija ja hetken minua ilahduttanut pentu sai todella lentävän lähdön – lentokentällä kun oltiin -  ja virkailija ylimääräisen ei kovin mieltä ylentävän  tehtävän.

Elämme aikaa, jolloin otetaan vähän joka alalla valtavia edistysaskeleita. Monet uudet keksinnöt helpottavat arkeamme ja tuovat turvallisuutta. Kaiken keskellä on kuitenkin hyvä muistaa ettei mikään korvaa inhimillisyyttä, sydämen lämpöä ja läheisyyttä. Siihen meillä jokaisella on varaa.

Raija LähteinenAikaisemmat kolumnit

Pieni suuri vahinko

Tärkeä muisto

Antoisa bussimatka

Luonnonkirja

Nuorimies Caracasista 

Ääripäät

Sain uida kuikkien kanssa

Arvoitus ratkesi

Näyttelykäynti

Kevät on tulossa

Yhdessä

Tapaaminen 

Kurjen sulka

Herätyksiä 

Metsätähtiä ja ketunleipiä

Yksinäisyyden monet kasvot

Nopeita ratkaisuja

Kuin suoraan Pariisista

Rakkauden lahja

Olen rakastunut elämään

Kiinnostuksen kohteita

Pieniä iloja

Hän jäi mieleeni

Mielen tasapaino

Tuttu nimi herätti muistoja

Tuskaisia kysymyksiä

Värisävyjä 

Latu unohtumattomiin kuviin

Tapahtui joulupadalla