Päiväkoti

image description

Päiväkoti Merimaja


Kodikkaassa Merimajassa on pidetty hyvää huolta lapsista jo 1940-luvulta lähtien. Se on toiminut aluksi 0–2-vuotiaiden pienokaisten lastenkotina ja vuodesta 1971 päiväkotina.

Merimajan päiväkoti sijaitsee Kotkansaarella ainutlaatuisen kauniissa ympäristössä. Sitä ympäröi suuri vehreä puutarha, joka tarjoaa runsaasti virikkeitä lapsen aisteille kaikkina vuodenaikoina. Puutarhaa ja luontoa hyödynnämme oppimisympäristönä monenlaisessa toiminnassa.

Päiväkodin toiminta perustuu kristillisiin arvoihin,kuten oikeudenmukaisuuteen, suvaitsevaisuuteen ja tasa-arvoisuuteen. Korostamme lähimmäistemme kunnioitusta ja huomioon ottamista sekä hyviä tapoja. Toimintaamme sisältyy päivän siunaus, ruokarukous ja koko päiväkodin yhteinen uskontokasvatushetki kerran kuukaudessa. Lisäksi liikunta, kestävä kehitys, ekologisuus ja ympäristöystävällisyys näkyvät päiväkodin arjessa. Haluamme toiminnallamme vaalia luontoa ja opettaa lapsille kestäviä elämäntapoja. Päiväkodin arjessa kulkee mukana Keke-kettu, joka on kestävän kehityksen maskotti ja olemme mukana valtakunnallisessa Liikkuva varhaiskasvatus –ohjelmassa.

Merimajan päiväkodin varhaiskasvastustyön tavoitteena on tasapainoinen, psyykkisesti ja fyysisesti hyvinvoiva lapsi. Päiväkodissamme lapsi saa olla lapsi ja hänelle annetaan kasvurauha. Lasta kannustetaan leikkiin, joka on lapsen luontainen tapa toimia ja oppia.

Päiväkoti on avoinna ympäri vuoden, myös kesällä, klo 6.30-17.00 välisenä aikana. Päiväkoti on suljettu elokuussa yhden (1) päivän ja tammikuussa yhden (1) päivän henkilökunnan suunnittelupäivien vuoksi. 

Päiväkodissa on käytössä TinyApp. TinyApp on sähköinen palvelu, jonka kautta tapahtuu kaikki sähköinen viestintä päiväkodin ja huoltajien välillä. 

Päiväkodilla on myös omat Instagram sivut, jossa toimintaa voi käydä seuraamassa: @merimajanpaivakoti.

Päiväkodissa on 33 lasta ja 3 ryhmää

0-2v Pallerot 

2-4v Tenavat 

5v Viskarit

Henkilökuntaamme kuuluvat:

  • Päiväkodin johtaja, varhaiskasvatuksen opettaja Paula Reivilä
  • Varajohtaja, varhaiskasvatuksen opettaja Sisko Eskelinen
  • Varhaiskasvatuksen opettaja Riina Raussi
  • Lastenhoitaja Pirjo Piipari
  • Lastenhoitaja Maiju Kylmälä  
  • Lastenhoitaja Jenna Salminen
  • Lastenhoitaja Eveliina Kiiskinen varahenkilö
  • Päiväkotiapulainen Kati Neuvonen

  

Yhteystiedot: 

Os. Korkeavuorenkatu 24, 48100 KOTKA.

Isojen puoli / Tenavat p. 0447577866

Pienten puoli / Pallerot p. 050 4734068

Päiväkodin johtaja/varhaiskasvatuksen opettaja Paula Reivilä p. 045 6358090, [email protected]

Varajohtaja/varhaiskasvatuksen opettaja Sisko Eskelinen p.050 5913454, [email protected]

Varhaiskasvatuksen opettaja Riina Raussi, [email protected]