Kuopion osaston pääsiäistervehdys

image description

PÄÄSIÄINEN

 

Se on tärkein juhla mitä voi olla.

Pääsiäisenä Jeesus Kristus kulki juhlahumusta palmusunnuntaina kohti kärsimystä ja ristin kuolemaa, mutta kaikki ei päättynyt silloin, vaan Jeesus KRISTUS NOUSI KUOLLEISTA. 

Hän opetti opetuslapsiaan, hän vietti heidän kanssaan pääsiäisaterian; he söivät yhdessä lammasta katkerien yrttien kera. He muistivat sitä, että Israelin kansa vapautui Egyptin orjuudesta.Tänä päivänäkin juutalaiset viettävät pääsiäistä.

Jeesuksen matka alkoi kiirastorstaina yläsalista Getsemaneen, jossa hän koki lähimpien opetuslasten hylkäämisen; he nukkuivat kun Jeesus valmistautui kärsimykseen. Getsemanessa häntä kuitenkin vahvistettiin. Temppelin sotilaat tulivat Juudas Iskariotin kanssa, joka petti Jeesuksen ja antoi hänet sotilaille.

Jeesus vietiin temppeliin aamuyöstä ylipappien ja neuvoston tuomittavaksi. He tuomitsivat hänet kuolemaan, mutta he eivät voineet sitä toteuttaa, joten Jeesus lähetettiin roomalaisten tuomittavaksi. Pontius Pilatus tuomitsee hänet hyvin vastahakoisesti ristiin naulittavaksi. Alkaa Via Dolorosa, kärsimystie, kohti ristin kuolemaa keskellä ryövärien.

Jeesus haudattiin rikkaan hautaan. Hän ei jäänyt sinne vaan nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voittaen. Ja naiset siitä ovat alusta saakka kertoneet.

JEESUS ELÄÄ.