Lasten lomakoti


Tervetuloa
Lasten omaan
lomakotiin! 

Lasten Lomakoti Nummelassa on Pelastusarmeijan iloisen hauska lomakohde 4–11-vuotiaille. Lomakoti tarjoaa hyvät puitteet parhaaseen lomaan.  Luonnon läheinen sijainti ja osaavat ohjaajat takaavat, että kaikilla on hyvä olla. Lomakodissa on tilaa temmeltää ja leikkiä, uida ja pelata tai vaikkapa hoitaa kasvimaata. Ja kun tulee nälkä, omassa keittiössä valmistettu herkullinen ruoka saa suut messingille. Päivän touhujen jälkeen on helppo nukahtaa kodinomaisissa majoitustiloissa – oma unilelu kainalossa. 

Syysleiri 18.–22.10.2021.
Leiri on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon halutessasi. Jonoon jääneet hakijat ovat etusijalla talvileirille haettaessa. 

Ilmoittaudu tästä

Kesäleirit 

Leirit ovat kukin 7 päivän pituisia, suunnattu 4–11-vuotiaille ja hinnaltaan 165 euroa. Hinta sisältää majoituksen ja ateriat (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala). Huomioimme lasten allergiat ja erikoisruokavaliot. Hintaan sisältyy myös yhteiskuljetus Helsingistä. Saman perheen lapsille myönnetään 25 euron sisaralennus toisesta lapsesta alkaen. Tukea leirimaksuun voi hakea oman alueen sosiaalitoimistosta, ja erityistapauksissa pyrimme aina löytämään rahoituksen.

Kaikki leiriläiset ovat vakuutettu tapaturmien varalta.

LeiriAjankohta
111.-16.6.2021
219.-24.6.2021
329.6.-4.7.2021
 4 7.7.-12.7.2021
 5 16.7.-21.7.2021
 624.-29.7.2021

Mitä leireillä tehdään?

Leirillä on tiedossa kaikenlaista kivaa tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin. Leiriohjelmaan kuuluu iloista ja reipasta toimintaa kuten retkeilyä, askartelua, uimista ja musisointia. Leirillä toimitaan pienryhmissä, ja majoitutaan kodikkaissa sisätiloissa.

Lomakodista löytyy myös lammashaka, kanala, kasvimaa ja oma uimaranta. Kesäleirillä on paljon ohjattua toimintaa, mutta aikaa jää myös vapaaseen leikkiin.  Suurimman osan leiriajasta käytämme kesästä nauttien ilman elektroniikkaa, mutta lapset pääsevät päivittäin pitämään yhteyttä kotiin omilla puhelimillaan. 

Pelastusarmeijan leirikeskus tunnetaan paremmin nimellä Lasten lomakoti ja sen toiminta on aloitettu jo vuonna 1914.

Lomakodissa järjestetään ympärivuotisesti leirejä (talvi-, kesä- ja syysleiri) 4-11–vuotiaille lapsille. Vuosittain leiriläisiä on noin 300. Kesäisin lomakodissa työskentelee myös yli 30 työntekijää varmistaen lapsille turvallisen ja hyväntahtoisen ympäristön. Lomakodin alueella on noin 90 hengen kapasiteetti, jolloin suurtalouskeittiö, monitoimisali ja takkahuone tulevat koko yhteisön ahkeraan käyttöön.  

Lomakotitoiminta perustuu kristillisille arvoille. Toimintamme ytimessä ovat aina olleet lähimmäisenrakkauteen uskovat ihmiset.  Lomakoti haluaa tukea lapsiperheitä antamalla loman kodin ulkopuolella. Lomakodissa vaalitaan yhteisiä hetkiä, keskinäistä luottamusta ja lapsilähtöistä toimintaa.

 

Tule mukaan lomakodin toimintaan vapaaehtoisena aikuisena, leiriavustajana tai työntekijänä! 

Taitava ja koulutettu henkilökunta varmistaa sen, että leiritoiminta Lomakodilla on laadukasta ja turvallista. Tehtävät ovat moninaisia, mutta haluamme kaikki puhaltaa yhteen hiileen: pienten leiriläistemme ja heidän perheittensä hyväksi.

Vapaaehtoisena aikuisena lomakodissa

Vapaaehtoisen aikuisen tehtävänä on yhdessä toisen aikuisen kanssa ohjata noin 4-6 nuoren ryhmää yhden leirijakson ajan. Nuoret ovat iältään 12-16-vuotiaita, ja yhden jakson pituus on kuusi päivää. Nuoret toimivat leirillä monipuolisesti avustavissa tehtävissä lasten ohjelmissa, keittiöllä ja siivoustöissä, ja heille järjestetään myös omaa ohjelmaa jakson aikana. Vapaaehtoisten aikuisten tehtävänä on tukea ja mahdollistaa nuorten toimintaa. 

Lue lisää ja hae tästä

Mitä leiriavustaja eli appari tekee?

Haluamme tavoittaa mahdollisimman monta nuorta ja tarjota heille mahdollisimman mielekkään tavan osallistua lomakotielämään. Tähän leiriavustaja- eli apparitoiminta soveltuu parhaiten. Lähtökohta apparille on halu – ja päätös – olla avuksi leirillä. Ohjelmaan kuuluu kuitenkin tasaisesti sekä auttamista että nuorten omaa ohjelmaa ja vapaa-aikaa. 3-5 leiriavustajan tiimiä luotsaavat vapaaehtoiset aikuiset.

Apparikoulutukseen haku on päättänyt kesälle 2021.

Lue lisää ja hae tästä

Lomakoti pyrkii myös olemaan hyvä työyhteisö, jossa jokainen voi kokea saavansa kehittyä ja kasvaa työssään, tulevansa tuetuksi ja vuorostaan antaa tukea muille. Lomakoti on koti paitsi rakkaille leirilapsillemme myös meille työntekijöille. 

Lomakodilla on vuosien aikana ollut vapaaehtoisia myös mm. leirimummoina ja -pappoina sekä talkoolaisina. 

Tue toimintaamme - Osallistu lasten lomakotikeräykseen!

Lomakotityö tukee suomalaisia perheitä, jotka painivat elämän suurten tai pienten ongelmien kanssa: yksinhuoltajia, pienituloisia, suurperheitä, yksinäisiä. Lomakotikeräyksen antama taloudellinen tuki mahdollistaa perheille loman, hengähdystauon arjesta, johon heillä ei muuten olisi mahdollisuutta. Leireillä saadaan kavereita, nautitaan luonnosta ja opitaan elämän taitoja. Lomakodilla haluamme kohdata jokaisen ihmisen (lapsen, vanhemman, työntekijän) rakkaudella ja huolenpidolla, ja näin antaa enemmän kuin vain loman.

Turvalliset ja aurinkoiset muistot kantavat elämässä, ja joka vuosi kohtaamme aikuisia, jotka yhä muistelevat lapsuutensa kesiä lomakodissa. Voit tukea toimintaamme yksittäisellä lahjoituksella lomakotikeräyksen kautta tai sitoutumalla pidempiaikaiseksi tukijaksi, lomakotikummiksi.

Voit auttaa myös vapaaehtoistyöllä tai toimintaamme soveltuvilla tavaralahjoituksilla.

Osallistu tästä

Lomakotiin halutaan tulla uudestaan!

"Lapseni oli ensimmäistä kertaa leirillä ja tykkäsi tosi paljon, niin että kysyikin samana iltana, kun leiriltä tuli 'Äiti, pääsenkö ensi kesänäkin?'"

 

"Leirin ajan vanhemmat saavat lepoa ja nauttia asioista, joista lapsen kanssa ei välttämättä pääse osallisiksi."

"Lapset saavat elämyksiä ja oppivat sosiaalisia taitoja, itsenäisyyttä sekä turvallisia rajoja, mikä toivottavasti heijastelee positiivisesti myös perheeseen päin.“

 

"Lapset saavat kokea tulevansa rakastetuiksi ja heistä pidetään hyvää huolta. Lapset saavat kuulla ja kokea myös Jumalan rakkautta."

Sijainti ja yhteystiedot

Hiidenrannantie 22, 03100 Nummela

Leiritoimisto (kesä–heinäkuu)
puh. 045 657 9356

Leirikeskuksen emäntä Jaana Harinko–Sandell
puh. 050 560 4351

Lomakodin johtaja Eveliina Annala
puh. 050 340 6186

[email protected]
Facebook