Lasten lomakoti


Tervetuloa
Lasten omaan
lomakotiin! 

Lasten lomakoti Nummelassa on Pelastusarmeijan iloisen hauska lomakohde 4–11-vuotiaille. Lomakoti tarjoaa hyvät puitteet parhaaseen lomaan.  Luonnon läheinen sijainti ja osaavat ohjaajat takaavat, että kaikilla on hyvä olla. Lomakodissa on tilaa temmeltää ja leikkiä, uida ja pelata tai vaikkapa hoitaa kasvimaata. Ja kun tulee nälkä, omassa keittiössä valmistettu herkullinen ruoka saa suut messingille. Päivän touhujen jälkeen on helppo nukahtaa kodinomaisissa majoitustiloissa - oma unilelu kainalossa. Lomakodin leirit ovat viikon mittaisia.

Työntekijöiden haku kesälle 2020 on alkanut

LUE LISÄÄ TÄSTÄ

Vuoden 2020 talvileirien haku alkaa uuden vuoden jälkeen ja kesäleirien haku 1.3.2020.

Kesäleirit 2020

Leirit ovat kukin 6 päivän pituisia, suunnattu 4–11-vuotiaille. Leirin hintaan sisältyy majoitus ja ateriat (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala). Huomioimme lasten allergiat ja erikoisruokavaliot. Hintaan sisältyy myös yhteiskuljetus Helsingistä. Saman perheen lapsille myönnetään 25 euron sisaralennus toisesta lapsesta alkaen. Tukea leirimaksuun voi hakea oman alueen sosiaalitoimistosta, ja erityistapauksissa pyrimme aina löytämään rahoituksen.

Kaikki leiriläiset ovat vakuutettu tapaturmien varalta.

Kesän 2020 leirien ajankohdat julkaistaan vuoden alussa.

Mitä leireillä tehdään?

Leirillä on tiedossa kaikenlaista kivaa tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin. Leiriohjelmaan kuuluu iloista ja reipasta toimintaa kuten retkeilyä, askartelua, uimista ja musisointia. Leirillä toimitaan pienryhmissä, ja majoitutaan kodikkaissa sisätiloissa.

Lomakodista löytyy myös lammashaka, kanala, kasvimaa ja oma uimaranta. Kesäleirillä on paljon ohjattua toimintaa, mutta aikaa jää myös vapaaseen leikkiin.  Suurimman osan leiriajasta käytämme kesästä nauttien ilman elektroniikkaa, mutta lapset pääsevät päivittäin pitämään yhteyttä kotiin omilla puhelimillaan. 

Pelastusarmeijanleirikeskus tunnetaan paremmin nimellä Lasten lomakoti ja sen toiminta onaloitettu jo vuonna 1914.

Lomakodissajärjestetään ympärivuotisesti leirejä (talvi-, kesä- ja syysleiri)4-11–vuotiaille lapsille. Vuosittain leiriläisiä on noin 300. Kesäisinlomakodissa työskentelee myös yli 30 työntekijää varmistaen lapsilleturvallisen ja hyväntahtoisen ympäristön. Lomakodin alueella on noin 90 hengenkapasiteetti, jolloin suurtalouskeittiö, monitoimisali ja takkahuone tulevatkoko yhteisön ahkeraan käyttöön.  

Lomakotitoiminta perustuu kristillisille arvoille. Toimintammeytimessä ovat aina olleet lähimmäisenrakkauteen uskovat ihmiset.  Lomakoti haluaa tukea lapsiperheitä antamallaloman kodin ulkopuolella. Lomakodissa vaalitaan yhteisiä hetkiä, keskinäistäluottamusta ja lapsilähtöistä toimintaa.

 

Tule mukaan lomakodin toimintaan vapaaehtoisena aikuisena, leiriavustajana tai työntekijänä! 

Taitava ja koulutettu henkilökunta varmistaa sen, ettäleiritoiminta Lomakodilla on laadukasta ja turvallista. Tehtävät ovatmoninaisia, mutta haluamme kaikki puhaltaa yhteen hiileen: pientenleiriläistemme ja heidän perheittensä hyväksi.

Vapaaehtoisena aikuisena lomakodissa

Vapaaehtoisen aikuisen tehtävänä on yhdessä toisen aikuisenkanssa ohjata noin 4-6 nuoren ryhmää yhden leirijakson ajan. Nuoret ovatiältään 12-16-vuotiaita, ja yhden jakson pituus on kuusi päivää. Nuorettoimivat leirillä monipuolisesti avustavissa tehtävissä lasten ohjelmissa,keittiöllä ja siivoustöissä, ja heille järjestetään myös omaa ohjelmaa jaksonaikana. Vapaaehtoisten aikuisten tehtävänä on tukea ja mahdollistaa nuortentoimintaa. 

Lue lisää ja hae tästä

Mitä leiriavustaja eli appari tekee?

Haluamme tavoittaa mahdollisimman monta nuorta ja tarjotaheille mahdollisimman mielekkään tavan osallistua lomakotielämään. Tähänleiriavustaja- eli apparitoiminta soveltuu parhaiten. Lähtökohta apparille onhalu – ja päätös – olla avuksi leirillä. Ohjelmaan kuuluu kuitenkin tasaisestisekä auttamista että nuorten omaa ohjelmaa ja vapaa-aikaa. 3-5 leiriavustajantiimiä luotsaavat vapaaehtoiset aikuiset.

Lue lisää ja hae tästä

Lomakoti pyrkii myös olemaan hyvä työyhteisö, jossa jokainenvoi kokea saavansa kehittyä ja kasvaa työssään, tulevansa tuetuksi javuorostaan antaa tukea muille. Lomakoti on koti paitsi rakkailleleirilapsillemme myös meille työntekijöille. Ensi kesän työntekijähaku on jo päättynyt.

Lomakodilla on vuosien aikana ollut vapaaehtoisia myös mm. leirimummoina ja -pappoina sekä talkoolaisina. 

Tue toimintaamme - Osallistu lasten lomakotikeräykseen!

Lomakotityö tukee suomalaisia perheitä, jotka painivatelämän suurten tai pienten ongelmien kanssa: yksinhuoltajia, pienituloisia,suurperheitä, yksinäisiä. Lomakotikeräyksen antama taloudellinen tukimahdollistaa perheille loman, hengähdystauon arjesta, johon heillä ei muutenolisi mahdollisuutta. Leireillä saadaan kavereita, nautitaan luonnosta jaopitaan elämän taitoja. Lomakodilla haluamme kohdata jokaisen ihmisen (lapsen,vanhemman, työntekijän) rakkaudella ja huolenpidolla, ja näin antaa enemmänkuin vain loman.

Turvalliset ja aurinkoiset muistot kantavat elämässä, jajoka vuosi kohtaamme aikuisia, jotka yhä muistelevat lapsuutensa kesiälomakodissa. Voit tukea toimintaamme yksittäisellä lahjoituksella lomakotikeräyksenkautta tai sitoutumalla pidempiaikaiseksi tukijaksi, lomakotikummiksi.

Voit auttaa myös vapaaehtoistyöllä tai toimintaammesoveltuvilla tavaralahjoituksilla.

Osallistu tästä

Lomakotiin halutaan tulla uudestaan!

"Lapseni oli ensimmäistä kertaa leirillä ja tykkäsi tosi paljon, niin että kysyikin samana iltana, kun leiriltä tuli 'Äiti, pääsenkö ensi kesänäkin?'"

 

"Leirin ajan vanhemmat saavat lepoa ja nauttia asioista, joista lapsen kanssa ei välttämättä pääse osallisiksi."

"Lapset saavat elämyksiä ja oppivat sosiaalisia taitoja, itsenäisyyttä sekä turvallisia rajoja, mikä toivottavasti heijastelee positiivisesti myös perheeseen päin.“

 

"Lapset saavat kokea tulevansa rakastetuiksi ja heistä pidetään hyvää huolta. Lapset saavat kuulla ja kokea myös Jumalan rakkautta."

Sijainti ja yhteystiedot

Hiidenrannantie 22, 03100 Nummela
Leiritoimisto puh. 045 657 9356
[email protected]
Facebook