Lasten lomakoti


Tervetuloa
Lasten omaan
lomakotiin! 

Lasten lomakoti Nummelassa on Pelastusarmeijan iloisen hauska lomakohde 4–11-vuotiaille. Lomakoti tarjoaa hyvät puitteet parhaaseen lomaan.  Luonnonläheinen sijainti ja osaavat ohjaajat takaavat, että kaikilla on hyvä olla. Lomakodissa on tilaa temmeltää ja leikkiä, uida ja pelata tai vaikkapa hoitaa kasvimaata. Ja kun tulee nälkä, omassa keittiössä valmistettu herkullinen ruoka saa suut messingille. Päivän touhujen jälkeen on helppo nukahtaa kodinomaisissa majoitustiloissa – oma unilelu kainalossa. Lomakodin leirit ovat noin viikon mittaisia.

Vuoden 2020 kesäleirien haku alkaa 1.3.

Kesäleirit 2020

Kuuden päivän pituiset leirit on suunnattu 4–11-vuotiaille. Leirin hintaan sisältyy majoitus ja ateriat (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala). Huomioimme lasten allergiat ja erikoisruokavaliot. Hintaan sisältyy myös yhteiskuljetus Helsingistä. Saman perheen lapsille myönnetään 25 euron sisaralennus toisesta lapsesta alkaen. Tukea leirimaksuun voi hakea oman alueen sosiaalitoimistosta, ja erityistapauksissa pyrimme aina löytämään rahoituksen.

Kaikki leiriläiset on vakuutettu tapaturmien varalta.

 

  1. leiri 6.–10.6.2020 
  2. leiri 13.–18.6.2020 
  3. leiri 23.–28.6.2020 
  4. leiri 1.–6.7.2020 
  5. leiri 9.–14.7.2020 
  6. leiri 17.–22.7.2020
  7. leiri 25.–30.7.2020 sekä nuorten leiri (12–15v.)

 

Mitä leireillä tehdään?

Leirillä on tiedossa kaikenlaista kivaa tekemistä niin sisällä kuin ulkona. Leiriohjelmaan kuuluu iloista ja reipasta toimintaa, kuten retkeilyä, askartelua, uimista ja musisointia. Leirillä toimitaan pienryhmissä ja majoitutaan kodikkaissa sisätiloissa.

Lomakodista löytyy myös lammashaka, kanala, kasvimaa ja oma uimaranta. Kesäleirillä on paljon ohjattua toimintaa, mutta aikaa jää myös vapaaseen leikkiin.  Suurimman osan leiriajasta käytämme kesästä nauttien ilman elektroniikkaa, mutta lapset pääsevät päivittäin pitämään yhteyttä kotiin omilla puhelimillaan. 

Pelastusarmeijan leirikeskus tunnetaan paremmin nimellä Lasten lomakoti, ja sen toiminta alkoi jo vuonna 1914.

Lomakodissa järjestetään ympärivuotisesti leirejä (talvi-, kesä- ja syysleirit). Vuosittain leiriläisiä on noin 300. Kesäisin lomakodissa työskentelee yli 30 työntekijää, jotka huolehtivat ympäristön turvallisuudesta ja miellyttävyydestä. Lomakodin alueen kapasiteetti on noin 90 henkeä, jolloin suurtalouskeittiö, monitoimisali ja takkahuone tulevat koko yhteisön ahkeraan käyttöön.  

Lomakotitoiminta perustuu kristillisille arvoille. Toimintamme ytimessä ovat aina olleet lähimmäisenrakkauteen uskovat ihmiset. Lomakoti haluaa tukea lapsiperheitä antamalla loman kodin ulkopuolella. Lomakodissa vaalitaan yhteisiä hetkiä, keskinäistä luottamusta ja lapsilähtöistä toimintaa.

 

Tule mukaan lomakodin toimintaan vapaaehtoisena aikuisena, leiriavustajana tai työntekijänä! 

Taitava ja koulutettu henkilökunta varmistaa sen, että leiritoiminta lomakodilla on laadukasta ja turvallista. Tehtävät ovat moninaisia, mutta haluamme kaikki puhaltaa yhteen hiileen pienten leiriläistemme ja heidän perheittensä hyväksi. Lomakoti pyrkii olemaan hyvä työyhteisö, jossa jokainen voi saa kehittyä ja kasvaa työssään, kokea tulevansa tuetuksi ja siten antaa tukea muille.

Vapaaehtoisena aikuisena lomakodissa

Vapaaehtoisen aikuisen tehtävänä on yhdessä toisen aikuisen kanssa ohjata noin 3–5 hengen nuorisoryhmää leirijakson ajan. Nuoret ovat iältään 12–16-vuotiaita, ja yhden jakson pituus on kuusi päivää. Nuoret toimivat leirillä monipuolisesti avustavissa tehtävissä lastenohjelmissa, keittiöllä ja siivoustöissä. Heille järjestetään myös omaa ohjelmaa jakson aikana. Vapaaehtoisten aikuisten tehtävänä on tukea ja mahdollistaa nuorten toimintaa.

Lue lisää ja hae tästä

Mitä leiriavustaja eli appari tekee?

Haluamme tavoittaa mahdollisimman monta nuorta ja tarjota heille  mielekkään tavan osallistua lomakodin toimintaan. Leiriavustaja- eli apparitoiminta soveltuu tähän hienosti. Lähtökohtana on apparin halu ja päätös olla avuksi leirillä. Ohjelmaan kuuluu kuitenkin sekä auttamista että nuorten omaa ohjelmaa ja vapaa-aikaa. 3–5 nuoren leiriavustajatiimejä ovat luotsaamassa vapaaehtoiset aikuiset.

Lue lisää ja hae tästä

Lomakodilla on vuosien aikana ollut vapaaehtoisia myös mm. leirimummoina ja -pappoina sekä talkoolaisina. 

Tue toimintaamme - Osallistu lasten lomakotikeräykseen!

Lomakotityö tukee suomalaisia perheitä, jotka painivat elämän suurten tai pienten ongelmien kanssa: yksinhuoltajia, pienituloisia, suurperheitä, yksinäisiä. Lomakotikeräyksen antama taloudellinen tuki mahdollistaa perheille loman, hengähdystauon arjesta, johon ei muuten olisi mahdollisuutta. Leireillä saadaan kavereita, nautitaan luonnosta ja opitaan elämän taitoja. Lomakodilla haluamme kohdata jokaisen ihmisen (lapsen, vanhemman, työntekijän) rakkaudella ja huolenpidolla, ja näin antaa enemmän kuin vain loman.

Turvalliset ja aurinkoiset muistot kantavat elämässä, ja joka vuosi kohtaamme aikuisia, jotka yhä muistelevat lapsuutensa kesiä lomakodissa. Voit tukea toimintaamme yksittäisellä lahjoituksella lomakotikeräyksen kautta tai sitoutumalla pidempiaikaiseksi tukijaksi, lomakotikummiksi.

Voit auttaa myös vapaaehtoistyöllä tai toimintaamme soveltuvilla tavaralahjoituksilla.

Osallistu tästä

Lomakotiin halutaan tulla uudestaan!

"Lapseni oli ensimmäistä kertaa leirillä ja tykkäsi tosi paljon, niin että kysyikin samana iltana, kun leiriltä tuli 'Äiti, pääsenkö ensi kesänäkin?'"

 

"Leirin ajan vanhemmat saavat lepoa ja nauttia asioista, joista lapsen kanssa ei välttämättä pääse osallisiksi."

"Lapset saavat elämyksiä ja oppivat sosiaalisia taitoja, itsenäisyyttä sekä turvallisia rajoja, mikä toivottavasti heijastelee positiivisesti myös perheeseen päin.“

 

"Lapset saavat kokea tulevansa rakastetuiksi ja heistä pidetään hyvää huolta. Lapset saavat kuulla ja kokea myös Jumalan rakkautta."

Sijainti ja yhteystiedot

Hiidenrannantie 22, 03100 Nummela
Leiritoimisto puh. 045 657 9356
[email protected]
Facebook