Leiriavustajatoiminta 2020

image description

27.3.3.2020 
Joudumme suruksemme ilmoittamaan, että Lasten lomakodin kesäleirit 2020 perutaan koronavirusepidemian vuoksi.

Toivomme sinulle siunausta tulevaan kevääseen ja kesään, sekä voimia selvitä epidemian ylitse. Pelastusarmeija pyrkii suojelemaan ja auttamaan hädänalaisia myös tänä vaikeana aikana. Jos tahdot olla mukana auttamistyössä tai tarvitset itse apua, voit olla yhteydessä lähimpään Pelastusarmeijan osastoon.

Hae tästä

Mitä leiriavustaja eli appari tekee?

Haluamme tavoittaa mahdollisimman monta nuorta ja tarjota heille oman leirin ja  mielekkään tavan osallistua lomakodin toimintaan. Leiriavustaja- eli apparitoiminta soveltuu tähän hienosti. Lähtökohtana on apparin halu ja päätös olla avuksi leirillä. Ohjelmaan kuuluu kuitenkin sekä auttamista että nuorten omaa ohjelmaa ja vapaa-aikaa. 3–5 nuoren leiriavustajatiimejä ovat luotsaamassa vapaaehtoiset aikuiset.

Miten leiriavustajaksi?

Ensimmäinen askel on osallistua Apparikoulutukseen 4.–5.6.2020. Koulutus on avoin kaikille 12 vuotta täyttäneille eli leiri-iän ylittäneille. Myös vanhat apparit osallistuvat koulutukseen. Apparikoulutuksessa opetellaan kantamaan vastuuta käytännön töistä, kartutetaan ryhmän ohjaamisen taitoja sekä pidetään yhdessä hauskaa. 

Apparihaku ja valinta?

Apparihaku aukeaa 1.3.2020. Appareiden valinta leireille tehdään huhtikuun aikana. Pyrimme löytämään mahdollisimman monille sopivan apparijakson (6 päivää) kesän leireiltä. Jos tulijoita on monta, eivät kaikki välttämättä pääse apparijaksolle. Aina ei myöskään ole mahdollista toteuttaa jokaista toivetta ajankohdasta ja kavereista. Toisaalta jos tilaa on, otamme nuoria mielellämme mukaan useammalle jaksolle kesän aikana. 

Syys- ja talvileirille sekä muille kesän ulkopuolisille leireille voi kysyä leiriavustajapaikkoja, kun on osallistunut ainakin yhdelle kesän apparijaksolle. Näillä leireillä tehtävät ovat yleensä hieman vaativampia.

Mitä leiriavustajana toimiminen maksaa?

Leiriavustajatoiminta maksaa 60€, ja se kattaa leirin (majoituksen, ruokailut, yhteiskuljetuksen Helsingistä) sekä kaikki mahdolliset apparijaksot vuoden aikana.

Mitä leiriavustaja saa?

Leiriavustajille ei makseta heidän tekemästään vapaaehtoistyöstä palkkaa tai muuta korvausta, mutta appari saa palkitsevan, hauskan ja turvallisen kokemuksen vapaaehtoisena toimimisesta lomakodilla. Hän pääsee tutustumaan monipuolisesti leiritoimintaan ja saa mielekästä tekemistä, uusia kokemuksia ja kavereita. Kaikki leiriavustajat saavat leirikauden päätteeksi todistuksen vapaaehtoisena toimimisesta.

Hae tästä