Tule vapaaehtoiseksi

image description

 

Etsimme vapaaehtoisia aikuisia (18v+) ohjaamaan nuoria

Vapaaehtoisen aikuisen tehtävänä on yhdessä toisen aikuisen kanssa ohjata noin 3-5 nuoren ryhmää yhden leirijakson ajan. Nuoret ovat iältään 12-16-vuotiaita, ja yhden jakson pituus on kuusi päivää. Nuoret toimivat leirillä monipuolisesti avustavissa tehtävissä lasten ohjelmissa, keittiöllä ja siivoustöissä, ja heille järjestetään myös omaa ohjelmaa jakson aikana. Vapaaehtoisten aikuisten tehtävänä on tukea ja mahdollistaa nuorten toimintaa.

Vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille aikuisille järjestetään koulutus kevään aikana. Koulutus järjestetään kahtena vaihtoehtoisena koulutusjaksona. Yhteen jaksoon kuuluu kolme koulutusiltaa eli moduulia (a, b, c). Koulutusillat järjestetään Helsingissä, Pelastusarmeijan päämajassa os. Uudenmaankatu 40, klo 17-20. Tarvittaessa moduuleihin voi osallistua kummaltakin jaksolta. Koulutuksessa käsitellään vapaaehtoistyön periaatteita, Pelastusarmeijaa ja sen toimintaa, Lomakotia ja leiriavustaja-toimintaa sekä nuorten kanssa työskentelyä ja ryhmän ohjaamista. 

1. Jakso: a-moduuli ti 9.4., b-moduuli to 11.4., c-moduuli ke 24.4.

2. Jakso: järjestetään verkko-opetuksena

Jokaisen tulee koulutuksen lisäksi tutustua Lomakotiin paikan päällä ennen vapaaehtoisjaksoa. Vapaaehtoisten matkakustannukset korvataan, ja majoitus ja ruokailut Lomakodilla ovat ilmaisia. Tehtävästä on mahdollista saada todistus. 

Voit ilmoittaa tästä linkistä kiinnostuksesi ja jättää yhteystietosi. Otamme Sinuun yhteyttä.

Lisätietoa vapaaehtoistoiminnasta Lomakodilla: Marko Yrjänä, p. 044 757 7979, [email protected]

Muuta vapaaehtoistoimintaa Lomakodilla

  • Lue lisää nuorten vapaaehtoistehtävistä eli leiriavustajatoiminnasta!
  • Lomakodilla on vuosien aikana ollut vapaaehtoisia myös mm. leirimummoina ja -pappoina sekä talkoolaisina. Voit ottaa yhteyttä vapaaehtoistehtäviin liittyen: [email protected]