Päiväkoti

image description

Pelastusarmeijan päiväkoti

Mikonkatu 19, 28100 Pori // Puh. 044 757 7860 // Johtaja Mari Tattari [email protected]

 Pelastusarmeijan päiväkoti on yksityinen päiväkoti, johon voi hakea Porin kaupungilta varhaiskasvatuksen palveluseteliä. Toimimme Porin keskustassa kahdessa vanhassa, remontoidussa puutalossa. Päiväkodissa on neljä osastoa ja hoitopaikkoja on 76. Talojen keskellä on avara ja vehreä piha. Meillä on myös oma valmistuskeittiö.                                                                                                                                                                            Päiväkotimme suunnitelmat perustuvat Porin kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan sekä Porin kaupungin esiopetussuunnitelmaan. Päiväkodin toiminta perustuu kristillisiin arvoihin, kuten oikeudenmukaisuuteen, suvaitsevaisuuteen ja tasa-arvoisuuteen. Korostamme lähimmäistemme kunnioitusta ja huomioon ottamista sekä hyviä tapoja.

Päiväkodin aukioloaika on 6.30-17.30. Joulun ja uuden vuoden välisen ajan päiväkoti on suljettuna. Heinäkuun olemme supistetusti auki. Heinäkuu on maksuton perheille, jotka ovat olleet asiakkaina jo elokuussa.

Hoitomaksut ovat kunnallisella tasolla. Maksuun vaikuttavat tulot, perheen koko ja hoidontarve. 

Enimmäismaksut ovat:                                                                                               
kokopäivähoito  yli 151 tuntia/kk      289€                                                                                 
enintään 150 tuntia/kk                     260€                                                                               
enintään 84 tuntia/kk                      159€                                                                           
esiopetusta täydentävä päivähoito 159€                                                                                  

Hoitopaikkaa voi hakea sivun alareunasta löytyvällä päivähoitohakemuksella. Hakemuksen saatuaan päiväkodin johtaja ottaa teihin yhteyttä ja jos on vapaita paikkoja, tehdään Porin kaupungin sivuilla palvelusetelihakemus. Myönteisen palvelusetelipäätöksen jälkeen tehdään päiväkodin kanssa hoitosopimus. Päätöksen paikan saamisesta tekee Porin kaupunki. Vapaita paikkoja voi kysellä mihin aikaan vuodesta tahansa.

RYHMÄT


Pörriäiset 1–2 v. 044 757 7861

Pörriäisten ryhmässä on tällä hetkellä 1-2-vuotiaita lapsia. Ryhmän hoitajina toimivat Tiina, Kaisa ja Miia. Haluamme tarjota lapselle turvallisen aloituksen päivähoidolle. Toimimme mahdollisimman paljon pienryhmissä ja pyrimme huomioimaan lapset yksilöllisesti. Jokaiseen päivään mahtuu paljon syliä, leikkiaikaa, loru- ja lauluhetkiä sekä joskus myös pientä askartelua.

Perushoitopainotteista toimintaamme ohjaa säännöllinen päivärytmi. Leikkiä sekä sisällä että ulkona, ruokailutilanteissa syömisen harjoittelua ja uusien makujen maistamista, vessassa potta-asioiden opettelua ja keskipäivän aikaan rauhoitutaan pariksi tunniksi päivälevolle. Näiden puuhien ohella iloitsemme jokaisesta uudesta sanasta tai taidosta, jonka lapsi kanssamme päivän aikana oppii.

Lue lisää Pörriäisistä 

Leppäkertut 2–4 v. 044 757 7862

Korostamme toiminnassamme leikin merkitystä, opettelemme pitkäjänteistä leikkiä ja ryhmässä toimimista. Annamme aikaa omatoimiselle pukemiselle ja itsenäiselle ruokailulle. Lepohetki puuhakkaan päivän keskellä antaa mahdollisuuden rauhoittua. Kuuntelemme lepohetkellä rauhallista musiikkia tai satuja. Ulkoilu päiväkodin pihalla on tärkeä osa toimintaamme. Toisinaan teemme retkiä lähiympäristöön ja kirjastoon.

Leppäkertuissa lapset ovat pieniä, joten ohjatut tuokiot ovat lyhyitä. Viikkoon mahtuu kuitenkin satuja, lauluja, loruja, kädentöitä sekä kerrran viikossa ohjattua jumppaa. Laulut, lorut, askartelut, piirtämiset ja maalaamiset saavat aiheensa luonnosta, vuodenaikojen vaihtelusta sekä juhlapyhistä. Lauluissa käytämme rytmisoittimia. Päivittäin katsomme kalenterista viikonpäivän ja kuukauden.

Opettelemme erilaisia sääntöjä, lelujen keräämistä, toisten huomioon ottamista, oman vuoron odottamista, anteeksipyyntöä, kiittämistä jne. Leppäkertuissa työskentelevät Marjaana, Sirpa ja Eeva-Maria.

Lue lisää Leppäkertuista 

Perhoset yli 3 v. 044 757 7863

Perhosissa lapset ovat 4-6 -vuotiaita. Ohjaajina ovat Hanna, Johanna ja Kaisa. Haluamme tarjota lapsille turvallisen paikan leikkiä ja oppia. Päivään kuuluu ohjattua toimintaa, lepoa, ulkoilua ja mukavaa yhdessäoloa. Päivän aikana ehtii tutkia, liikkua, luoda ja oppia sosiaalisia taitoja. Tavoitteena on hyväksyvä ja kodinomainen ilmapiiri, jossa muistetaan hyvät tavat ja otetaan toiset huomioon. 

Perhosten vuotta rytmittävät vuodenajat, joista poimimme ajankohtaiset tapahtumat ja teemat yhdessä käsiteltäviksi. Uusia asioita opitaan toiminnan ja leikin kautta käyttäen hyväksi liikuntaa, musiikkia ja kädentaitoja. Työskentelemme yleensä iän mukaan jaetuissa pienryhmissä, jolloin pystymme ottamaan lasten yksilölliset tarpeet paremmin huomioon. Retkeilemme lähipuistoissa ja käymme säännöllisesti kirjastossa.


 
Lue lisää Perhosista

Ampiaiset yli 3 v. 044 757 7864

Ampiaisten ryhmä koostuu 3-6-vuotiaista lapsista. Ampiaisia ohjaavat  Ilona, Teresa ja Sirpa. Toimintamme perustana on, että lapsi saa kokea, tutkia sekä osallistua monipuolisesti eri aihepiireihin, turvallisessa ympäristössä. Haluamme lasten kokevan onnistumisen elämyksiä ja löytävän omia vahvuuksiaan. Pyrimme luomaan ilmapiirin, jossa lapsi oppii arvostamaan itseään ja muita. Ilmapiirin, jossa muistetaan kiittää ja pyytää anteeksi. 

Lue lisää Ampiaisista

Eskarissa on Hauska matka eskariin!- materiaali, jossa seurataan Oonan ja Esan eskarivuotta eri teemojen ja tarinoiden kautta. Tarinoihin on sisällytetty oivallisia opetustuokioita. Uutta ja perinteistä opitaan tutkien, miettien, tunteiden, aistien ja keskustelujen avulla. Eskarituokioissa lapset käyttävät omia tehtäväkirjojaan tai sitten oppiminen tapahtuu esim. lähiympäristössä. Omaa eskaripuuta käymme eri vuodenaikojen mukaan seuraamassa. Eskarivuoden aikana harjoitellaan taitoja, jotka olisi hyvä hallita ennen kouluun menoa; mm. ryhmässä toimimista, ohjeiden kuuntelemista ja noudattamista.

Pikkueskarien ja pikkuampparien päivä koostuu vaihtelevasti; satuhetkistä, lauluista, kädentaidoista, jumpista ja leikeistä. Päivittäin pidämme myös koko ryhmän yhteisiä penkkihetkiä. Ampiaiset retkeilevät  (isometsässä, kirjurinluodossa, puistoissa, kirjastossa, urheilutalolla..), luistelevat, ja käyvät joka toinen viikko Cygneuksen koululla jumpalla.Koko päiväkodin yhteinen uskontokasvatushetki on kerran kuukaudessa.

Päivähoitohakemus

Täytä hakemus täällä

Ladattavat lomakkeet

OMAVALVONTASUUNNITELMA, PDF