Hengellisiä asioita

image description

Hengellisiä tilaisuuksia

Kauppareissu

On helmikuun toinen lauantai, varhainen aamupäivä. Teen lähtöä toteuttaakseni kauppalistassa olevat ostokset. Kun maski on paikoillaan, on myssyn vuoro. Olen valinnut tällä kertaa suurimman reppuni. Nostan sen selkään ja huomaan ensimmäistä kertaa, että myssy ja reppu toistavat samaa oranssia. Hieno havainto!

Hississä mietin, miksi valitsen mennä juuri määrättyyn kauppaan. Löydän monta syytä: Se on kävelymatkan päässä ja saan samalla vähän liikuntaa. Kadun varrella talojen edessä on pensasaita, jonka sisältä kuuluu varpusten kimeä sirkutus. Minäkin sanon hyvät huomenet. Ne pörhistelevät höyhenpeitettään, mutta jäävät rohkeasti paikoilleen. Kauppa on tarpeeksi iso, joten tiedän, ettei siellä ole tähän aikaan ruuhkaa. Aion käyttää tarjoukset hyödyksi ja välttää heräteostoksia.

Nyt olen jo matkalla kotiin. Tilavuudestaan huolimatta reppu täyttyi. Listan ohi taisi kuitenkin tulla muutama ostos.Edelläni kävelee perhe. Isän ja äidin keskellä taapertaa pieni ihminen. Katselen hänen menoaan. Välillä hän pysähtyy, ottaa sitten muutaman nopean pikkuaskeleen pysyäkseen vanhempiensa mukana. Uusi pysähdys. Mietin, noin minäkin aloitin kauan sitten ja nyt olen taas samassa pisteessä. Askel on lyhyt ja pysähtyäkin täytyy. Tätä pohtiessani isä nostaa lapsensa syliin ja niin matka jatkuu autolle asti.Nostaisipa joku minutkin!Kun ajattelen asiaa tarkemmin, siitä tuskin tulisi mitään. Jos vielä joku tarpeeksi vahva nostaja löytyisikin, tiedän että poistuisin paikalta saman tien. Niin pitkälle en tilannetta päästäisi, olisihan se tosi nolo näkynäkin. Mutta samassa tilanteessa oleva lapsi kiertää kätensä isän kaulaan  ja painautuu tyytyväisenä häntä vasten.

Olin löytänyt monta syytä, miksi tein ostokset juuri tuossa kaupassa, mutta tätä sinänsä arkista tapahtumaa en ollut osannut odottaa. Se liittyy niiden asioiden ketjuun, joita kutsun Jumalan yllätyksiksi. Sisimmässäni tiesin, ja tiedän, että tarvitsin hellän muistutuksen siitä, että onhan minun elämässäni Isä, joka nostaa, kantaa ja pelastaa, kunhan vain suostun enkä poistu paikalta! 

Raija Lähteinen