Hengellisiä asioita

image description

Hengellisiä tilaisuuksia

Ajatukset

On sanottu, että ajatuksissamme on noin 70   ajatusta joka päivä. Ajatukset tulevat ja menevät. Se on kuin TV-ruutu, jossa voit katsoa ohjelmia usealta eri kanavalta. Valitset vain kaukosäätimellä sen ohjelman, jonka haluat katsoa. Näin tapahtuu myös ajatuksiemme kanssa. Valitsemme niistä joitakin ja kehittelemme niitä päivän aikana. Emme ajattele kaikkia niitä yhtä aikaa, mutta ajattelemme koko ajan jotain.  

Nyt olevan kriisin vuoksi emme voi toimia samalla tavalla kuin silloin, kun elämme niin sanottua normaalia elämää.  Mutta tämä tilanne ei ole pysäyttänyt ajatuksiamme. Ajattelemme jotain kaiken aikaa.

”Syviä vesiä ovat miehen sydämen aivoitukset, mutta ymmärtäväinen mies ammentaa ne esiin”.

Sananlaskut 20:5  Toisinaan jotkut ajatukset voivat tulla mieleemme usein ja lopulta ne muuttavat asenteitamme  ja vaikuttavat tulevaisuuteemme.

Jumalan sana puhuu paljon ajattelemisesta ja ajatuksista. Esimerkiksi siellä sanotaan, että jos sinulla on mielessäsi liian monta kielteistä ajatusta, elämästäsi tulee negatiivinen ja menetät suosiosi.  

Mutta me emme ole ainoita, jotka ajattelemme. Jumalaa ajattelee meitä.  Kerran hän puhui profeetan kautta:

“Sillä minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra . Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia – minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, tulette minun luokseni ja rukoilette minua, ja minä kuulen teitä. Silloin te etsitte minua ja löydätte minut, kun etsitte minua kaikesta sydämestänne”. Jeremia 29:11-13 

Tämä on juuri se, mitä haluan vakuuttaa sinulle: Jumalan ajatukset sinua kohtaan ovat hyviä, rauhan ajatuksia. Maailmassa vallitseva pahuus on aina ollut seurausta siitä, että ihmiskunta on ajautunut pois hyvyyden ja rakkauden lähteiltä. Jotta elämässämme voisi olla rauhaa, hyvyyttä ja rakkautta, meidän pitää mennä lähteelle, mennä lähemmäksi Jumalaa.

Raamatussa meitä neuvotaan myös tekemään ajatustemme mukaisia päätöksiä  Se taas rohkaisee meitä valitsemaan, mitä ajattelemme.  

 “Sitten vielä, veljet, kaikki mikä on totta, mikä kunnioitettavaa ja oikeaa, mikä puhdasta, rakastettavaa ja hyvältä kuulostavaa, jos on jokin hyve ja jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa. Mitä myös olette minulta oppineet ja saaneet, mitä minulta kuulleet ja minusta nähneet, sitä tehkää, niin rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne”. kirje Filippiläisille, 4:8,9 

Kun etsimme hyviä ajatuksia tosissaan, ne voivat viedä meidät lähemmäksi Jumalaa ja se rauhoittaa sydämmemme ja mielemme. Nyt pysähdy ja mieti: Mitä ovat ne ajatukset, joita liikkuu mielessäsi  juuri nyt? Oletko itse valinnut ne? Vai uskotko, että niiden vain pitää olla siellä?   Ensiksi: Sinä olet vahvempi kun sinun ajatuksesi. Sinulla on valta hallita niitä. Toiseksi: Jumalan ajatukset ovat aina rauhan ajatuksia ja sinun parhaaksesi. Sentähden, ajattele sitä, mikä on hyvää, rehellistä, oikeudenmukaista, arvokasta ja rakkaudellista. Ajattele sitä, mikä ei tuota häpeää. Jos alat ajatella näin. sinun sisäiseen maailmaasi  tulee rauha ja hyvä olo ja se heijastuu myös ulkopuolellesi.

 Kun ajatuksemme ovat kiinni Jumalan sanassa,  koemme rauhaa, iloa, voimaa ja rakkautta. Sillä ei ole merkitystä, mitä ulkopuolella tapahtuu. Me olemme lähellä Luojaamme ja meillä on rauha sydämessämme. Jumala siunatkoon sinua.

Eliel Vargas