Hengellisiä asioita

image description

Hengellisiä tilaisuuksia

Kylvä hyviä siemeniä

Näyttää siltä, että maailma on päivä päivältä yhä globaalisempi. Se, mikä vaikuttaa yhden maan yhteen alueeseen, voi levitä kaikkialle vain muutamissa päivissä tai jopa tunneissa.  On surullista huomata, että myös paha kasvaa maailmassa nopeasti.  Paavalin kirjeessä roomalaisille löytyy asiaan liittyviä hyviä neuvoja.

”Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa. Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: »Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan» – näin sanoo Herra. Edelleen sanotaan: »Jos vihamiehelläsi on nälkä, anna hänelle ruokaa, jos hänellä on jano, anna juotavaa. Näin keräät tulisia hiiliä hänen päänsä päälle.» Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.” (Room. 12:18-21)

Emme voi voittaa pahaa pahalla. Emme voi pysäyttää vihaa vihalla. Emme voi estää väkivaltaa väkivallalla. 

Jeesuksen kylväjä-vertauksesta voimme nähdä, että kaikki siemenet eivät kasva sellaisiksi, kuin ne oli tarkoitettu. Kun Jeesus selittää vertauksen, hän sanoo:

”Vertaus tarkoittaa tätä: Siemen on Jumalan sana.” (Luuk. 8:11) 

Ei ole olemassa voimallisempaa  siementä kuin Jumalan sana.  Meidän pitää kylvää runsaasti siemeniä, jotta jotkut niistä tuottaisivat satoa. Jos haluat, että ympärilläsi tapahtuu hyviä asioita, kylvä hyviä siemeniä. Ja tärkeintä kaikessa on evankeliumin siemen, hyvä uutinen pelastuksesta, sillä se tuottaa hyvän sadon, ei vain tässä maailmassa, vaan se tuottaa satoa myös iankaikkiseen elämään. Muista, kaikissa olosuhteissa:  ”Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.” Olkoon elämäsi täynnä hyvää kylvöä  ja sadonkorjuuta.

Ana Vargas, luutnantti