Infoa patavahdeille 2022

Tervetuloa patavahdiksi. Tältä sivulta voit tiivistetysti lukea tärkeimmät Joulupata-keräystä koskevat asiat. Voit tarkistaa omat vuorosi ja pohtia, voisitko ottaa vielä yhden tai kaksi vuoroa lisää. 

Patavahdin vuorot ja tehtävät

Vuorolistoissa on vielä aukkoja. Jos jonkin aukon voit täyttää,
soita puh. 050 470 3508 (Johanna) tai 045 7734 8434 (Riku).

Joulupatakeräyksen aikana kaikki vuoroja koskevat kysymykset ja ilmoitukset esim. sairastumisesta Rikulle puh. 045 7734 8434. Samaan numeroon voit soittaa, jos seuraava patavahti myöhästyy yli viisi minuuttia.

Tarkista omat vuorosi (napsauta linkkiä niin vuorolista aukeaa)

 • Kauppahalli
  Pata Hämeenkadulla ulkona kauppahallin sisäänkäynnin luona
 • Ratina
  Pata 1. kerroksessa tapahtuma-aukiolla liukuportaiden lähettyvillä
 • iCare Kuninkaankatu 24 
  Pata Kuninkaankatu 24 iCare myymälän kohdalla keskellä kävelykatua.

Emme ota joulupadoille kuin raha- ja villasukkalahjoituksia poikkeuksena Kuninkaankadun iCare-myymälän pata. Kauppahallin ja Ratinan padoilla patavahdin tehtävä on ohjata vaate- ja tavaralahjat iCare-myymälöihin Kuninkaankadulla ja Hervannassa Lindforsinkatu 4:ssä.

Patavahdin käsikirja kertoo Joulupata-keräyksen historiasta ja yleisistä käytänteistä. Lukemalla neljäsivuisen käsikirjan saa hyvän käsityksen keräyksestä ja pystyy toimimaan patavahtina ilman suurempia ongelmia Lataa patavahdin käsikirja: kasikirja.pdf

Patavahdin tärkeimmät tehtävät

 • Käytä padalla liiviä. Muista jättää liivi seuraavalle, kun vuorosi loppuu. Jokaisella padalla on yksi sininen pieni liivi ja punainen isompi liivi.
 • Ensimmäisessä vuorossa saavu paikalle täsmällisesti. Tuomme padan paikalle niin pian aloitusajan jälkeen kuin mahdollista. Joskus keliolosuhteiden ja edellisen padan pystytyksessä olleiden vaikeuksien vuoksi pata saattaa tulla paikalle hieman myöhässä. Odota rauhassa.
 • Keräyslupa ei enää roiku padassa vaan on osa kylttiä padan yläosassa.
 • Viimeisessä vuorossa odota niin kauan, että tulemme hakemaan padan pois.
 • Älä jätä pataa koskaan yksin.
 • Ilmoita heti, jos tiedät, ettät pääse omalle vuorollesi puh. 045 7734 8434 (Riku)
 • Kiitä lahjoittajia ja toivota hyvää joulua 
 • Ohjaa tavara- ja vaatelahjoitukset Kuninkaankadun iCare-myymälän padalle tai Hervantaan iCare myymälään Lindforsinkatu 4. Padoille voi ottaa vastaan uusia villasukkia.
 • Jos lahjoittaja kysyy, miten kerätyt rahat käytetään, voit kertoa, että niillä autetaan Tampereen alueen apua tarvitsevia kotitalouksia. Voit myös pyytää lahjoittajaa soittamaan minulle puh. 045 7734 8434 (Riku). 

Jos sinulla on kysyttävää patavuoroistasi, jokin ongelma padalla tai haluat muuten vain keskustella, voit soittaa Rikulle:

puh. 045 7734 8434

Jos sinua seuraava patavahti myöhästyy yli viisi minuuttia, soita ym. numeroon. Samaan numeroon toivomme, että ilmoitat, jos et jostain syystä voi saapua patavahdin vuoroosi. Mitä aikaisemmin pystyt asian ilmoittamaan sitä helpompi meidän on löytää tuuraaja. Käytämme tuuraajien etsintään tekstiviestejä, joita lähetämme teille kaikille. Emme siis odota vastausta viesteihin silloin, kun et voi tuuraajaksi lähteä. Lähetämme myös muutamia tekstiviestejä keräyksen kulusta.

Mikael vastaa patatarvikkeiden ja padoille tulleiden villasukkien kuljetuksesta. Jos padalle on kertynyt paljon villasukkia, voit soittaa Mikaelille numeroon 050 3445 275.

Patavahtien ruokailu

Patavahti voi käydä jokaisena päivänä, jona seisoo padalla, syömässä lounaan Ravintola Ståhlbergissa, Näsilinnankatu 26. Kerro kassalla, että olet Pelastusarmeijan patavahti. Lounas on tarjolla ma–la klo 10.30–14.

Joululaulujumalanpalvelus su 18.12. klo 16

Kutsumme kaikkia patavahteja jumalanpalvelukseen sunnuntaina 18.12. klo 16. Laulamme tuttuja joululauluja ja jaamme kokemuksia padoilta. Tule mukaan laulamaan ja jakamaan kokemuksiasi patavahtina.