Perhetyö

 

Perheiden arki

Perhekahvila keskiviikkoisin klo 10–12

Perhekahvila on rentoa ja paineetonta yhdessäoloa, vertaistukea vanhemmille ja mukavaa toimintaa lapsille. Tarjolla on reilu välipala ja käytössä kivat leikki- ja askartelutilat. Osallistujille vapaaehtoinen ohjelmahetki pidetään n. klo 11. Perhekahvilan toimintaan osallistuville on jaossa muutaman kerran kaudessa lahjakassi, joka sisältää perheiden tarvitsemia päivittäistavaroita.

Helmikuussa perhekahvilassa järjestetään lastenvaatteiden löytötori. Voit tuoda pieneksi jääneitä lastenvaatteita kiertoon ja ottaa sopivia mukaan. 15.2. lisäksi ystävyyden juhlaa: ystävyyteen liittyvää ohjelmaa ja pientä herkuttelua.

Ilta äideille

Kevätkauden loput ilta äideille -tilaisuudet on peruttu. 


Perheiden pyhä

Pelastusarmeijassa on Jumalanpalvelus joka sunnuntai klo 16. Lapset ja perheet ovat aina tervetulleita mukaan. Salissa on lapsille leikkipaikka. Joka toinen viikko on aikuisten ohjelman rinnalla myös erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa.

Pelastusarmeijan perhetyössä usko on voimavara, joka auttaa arjessa ja rohkaisee kokemaan myös pyhää yhdessä. Se ei ole vanhempien suoritus eikä lasten pakkopullaa, vaan lempeyttä ja iloa arjessa ja juhlassa.
Kevätkaudella perheiden sunnuntaiohjelmassa teemana on kasvattaminen. Jokainen meistä voi istuttaa, kastella ja kasvattaa hyviä asioita elämässään. Kasvua saamme pyytää rakastavalta Jumalalta.

Perhesunnuntai

Perhesunnuntai alkaa kaiken ikäisten kirkkohetkellä, jossa Raamatun kertomuksiin sukelletaan yhdessä tehden ja kokien. Lisäksi ohjelmassa on vapaata leikkiä, askartelua, yhdessä oloa ja maksuton ruokailu. Perheiden ohjelman rinnalla on aikuisille omaa ohjelmaa. Kevätkauden ensimmäinen perhesunnuntai on 12.2. klo 16. Tervetuloa.

Perhesunnuntain ohjelma noudattaa seuraavaa kaavaa:

Salissa

klo 16 Kaikenikäisten kirkkohetki

klo 16.30 Aikuisten ylistysjatkot

Bleizzissä (katutason kahvilatila)

klo 16.30 Perheiden ruokailu

klo 17.10 Aikuisten ruokailu

Lasten kerroksessa

klo 17–18 Leikkiä ja askertelua omien vanhempien kanssa

 

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on lasten oma kirkko. Sekä lapset että aikuiset ovatjumalanpalveluksen alussa yhdessä salissa. Yhteisen aloituksen jälkeen lapset  lähtevät pyhäkoulun ohjaajan johdolla alakertaan. Ohjelma on toiminnallista ja  osallistavaa. Aina on aikaa myös leikille. Syyskauden ensimmäinen pyhäkoulu on 28.8. Tervetuloa.

Kevään perhesunnuntait ja pyhäkoulut

sunnuntaisin klo 16

perhesunnuntai / pyhäkoulu

29.1. pyhäkoulu: Kasvatetaan yhteishenkeä

12.2. perhesunnuntai: Kasvatetaan ystävyyttä

26.2. pyhäkoulu: Kasvatetaan voimaa

12.3. perhesunnuntai: Kasvatetaan anteeksi antamista

26.3. pyhäkoulu: Kasvatetaan kärsivällisyyttä

9.4. perhesunnuntai, pääsiäinen: Kasvatetaan uskoa

23.4. pyhäkoulu: Kasvatetaan rauhaa 

30.4. perhesunnuntai, vappujuhla: Kasvatetaan iloa ja ylistystä

7.5. pyhäkoulu: Kasvatetaan rakkautta 

28.5. kevätjuhla

4.6. perhesunnuntai: Kasvatetaan kesämieltä

Tervetuloa kaikenlaiset perheet

Sosiaalinen apu

Jos kohtaat taloudellisia haasteita voit hakea apua meiltä. Siirry sosiaalisen avun nettisivulle.

Äitien vertaistukiryhmä – Lempeyttä arkeen

Kurssimuotoinen pienryhmä kuormittavassa tilanteessa oleville äideille. Ryhmässä käsittelemme vertaistuellisesti omaan itseen, tunteisiin ja tarpeisiin liittyviä teemoja sekä etsimme voimavaroja parempaan arjessa jaksamiseen. Lastenhoito järjestyy ryhmän ajaksi. Ryhmän äideille tarjoamme myös mahdollisuuden taloudelliseen apuun sekä yksilökeskusteluihin. Seuraava ryhmä järjestetään kevätkaudella 2023. Haku ryhmään on päättäny.
       

Sosiaalinen media

Sohvahartaudet Youtube-kanavalla

Sohvahartaus on Pelastusarmeijan Tampereen osaston hartaus jäsenilleen sekä kaikille muillekin.Hartaus on tehty kaiken ikäisille ja sopii erityisesti perheille yhdessä katsottavaksi. Sohvahartaudessa on mukana kirkkokori, josta löytyy lapsille tekemistä. Sohvahartauksien arkisto löytyy Youtube-kanavalta.

Siirry Pelastusarmeijan Tampereen osaston Youtube-kanavalle.

   

Podcastit

Seikkailemaan

Pienten lasten isä ja Pelastusarmeijan upseeri kertoilee Raamatun kertomuksia iloisessa hengessä ja vinkkaa mukavaa tekemistä auto-matkoille ja sadepäiviin.

www.redcircle.com/seikkailemaan


Hengitysharjoituksia, hengellistä hyvinvointia ruuhkavuosiin. Kuvassa ósa Kaisu Leinon kasvoista ja lapset leikkimässä taustalla.

Hengitysharjoituksia

Pienten lasten äiti ja Pelastusarmeijan upseeri tarjoaa lempeää näkökulmaa ja käytännön armollisuutta pienten lasten vanhempien hengelliseen kaipuuseen.

www.redcircle.com/hengitysharjoituksia


Podcastit tulevat kuunneltavaksi tälle sivulle ja uusin jakso jaetaan aina myös Facebook- ja Instagram-sivuille. Löydät jaksot myös yleisimmistä podcast-hakemistoista, kuten iTunes, Spotify ja Google podcasts.

Siirry podcastien omalle sivulle

Facebook ja Instagram

Pelastusarmeijan Tampereen osaston Facebook-sivulle ja Lempeyttä arkeen -Instagram-sivulle päivitetään viimeisin tieto perhetyöstämme sekä kaikkea muuta aiheeseen sopivaa. Siirry Facebook-sivulle. Siirry Instagram-sivulle.