Tule mukaan ystäväksi

Yhdessä tekeminen on kivaa - löydä juttuseuraa, lenkkiseuraa, lautapeliseuraa… 

Kehitämme uudenlaista ystävyystoimintaa, tule mukaan vaikka muutamaksi tunniksi! Turun Pelastusarmeijan kautta voit tutustua uusiin ihmisiin turvallisesti. Saat meidän tuen ja opastuksen uusien ihmisen kohtaamiseen.

Jos haluaisit olla seurana esimerkiksi uudelle asukkaalle, ukrainalaiselle, naapurillesi, tule mukaan! Tai jos haluaisit löytää itsellesi uuden tuttavan jonka kanssa jutella ja tehdä yhdessä, olethan yhteydessä. Voit myös kirjautua suoraan maksuttomaan Commu -sovellukseen, jonka kautta voit tutustua turvallisesti lähialueesi ihmisiin.

Pelastusarmeijan vapaaehtoinen ystävä tapaa yksinäistä henkilöä sovitusti esim. kahvittelun, ulkoilun tai vaikkapa museokäynnin parissa. Myös etäyhteyden kautta toteutetut tapaamiset ovat mahdollisia. Ystävätoiminta kuuluu Pelastusarmeijan Turun osaston sosiaalisen- ja vapaaehtoistyön toimintaan.

Toimi näin: 

Ota yhteyttä meihin puh. 0447577919 tai sähköpostitse [email protected]  ja kerro, että haluaisit olla jonkun ystävä. Otamme sinun tietosi ylös, sovimme tapaamisen, jonka jälkeen etsimme sinulle ystävän.  Tarvittaessa autamme commu app:in käyttämisessä.

Kun olet käynyt tapaamisessamme lataa itsellesi commu app android puhelimellesi Google play kaupasta tai IOS-laitteellesi App storesta

Luo itsellesi tili - tarvitset sähköpostiosoitteen. Tämän jälkeen luo itsellesi profiili ja lyhyt esittely. Liitämme sinut meidän muiden vapaaehtoisten joukkoon.

Et välttämättä tarvitse appia tai älylaitetta - voit ottaa yhteyttä meihin ja me etsimme sinulle ystävän.

Vapaaehtoinen sitoutuu Pelastusarmeijan periaatteisiin, jotka on esitelty materiaalissa: Vapaaehtoisena Pelastusarmeijassa. Hyväksyminen tapahtuu kirjallisesti tapaamisessamme.

Kaipaatko sinä keskustelukaveria tai kaveria kävelylle?

Kaipaatko keskustelukaveria tai seuraa vapaa-ajan aktiviteetteihin?

Pelastusarmeijan vapaaehtoisella ystävällä on mahdollisuus tavata sinua esim. kahvittelun, ulkoilun tai vaikkapa museokäynnin parissa sovitusti. Voitte sopia kuinka usein tapaatte ja missä. Älä jää yksin.

Toimi näin: 

Ota yhteyttä meihin soittamalla meille 0447577919 tai sähköpostitse [email protected] ja kerro meille, että kaipaat ystävää. Otamme sinun tietosi ylös ja etsimme sinulle ystävän. 

Lataa itsellesi commu app android puhelimellesi Google play kaupasta tai IOS-laitteellesi App storesta.

Luo itsellesi tili - tarvitset sähköpostiosoitteen. Tämän jälkeen luo itsellesi profiili ja lyhyt esittely. Lopuksi luo oma ilmoitus, jossa kerrot minkälaista seuraa kaipaisit. Kerro mitä voisitte tehdä. Jää odottamaan yhteydenottoa.

Et välttämättä tarvitse sovellusta tai älylaitetta - ottaessasi yhteyttä meihin voit kertoa, ettei sinulla ole älylaitetta. Me etsimme sinulle ystävän.

ystävä-Auttamisen periaatteet:

Ystävä on vapaaehtoinen, joka sitoutuu Pelastusarmeijan periaatteisiin. Vapaaehtoisuus on maksutonta ja palkkiotonta. Yhteisistä menoista sovitaan yhdessä ja kulut jaetaan puoliksi. Ketään ei tarvitse kutsua kotiinsa, jos ei sitä halua.

Ystäväauttajat eivät voi toimittaa Pelastusarmeijan avustuksia, eikä heiltä voi sitä pyytää. 

Niin ystävä kuin ystävää pyytänyt voi halutessaan päättää kuinka kauan tapaaminen kestää. Näin pidetään huolta siitä, että molempien on turvallista olla.

Kaikki kohtaamiset ovat päihteettömiä. Kaikki varkaudet ilmoitetaan poliisille. 

Nämä periaatteet voivat päivittyä ja uusimmat ovat täällä esillä. (päivitetty 06.09.2022)

Mikä on commu?

Commu on sovellus, jossa voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi. 

Talkoile, tutustu naapureihin auttamisen merkeissä, anna ja pyydä vertaistukea, ole tukena ja kuuntele… 

Meillä kaikilla on taitoja ja kokemuksia, joista voi olla apua toisille. Meistä jokainen tarvitsee myös joskus tukea omaan arkeen. 

Commussa voit pyytää apua tai tarjoutua auttamaan, silloin kun sinulle sopii, tavalla joka on sinulle sopiva. Voit antaa ja pyytää apua yksityishenkilöiden, yhdistysten ja yritysten kanssa, vastikkeetta. 

  1. Lataa Commu -sovellus ilmaiseksi sovelluskaupastasi (Google Play tai App Store). 
  2. Luo tili sähköpostillasi. Lisää profiilikuva ja lyhyt esittelyteksti itsestäsi. Halutessasi voit myös vahvistaa esimerkiksi puhelinnumerosi.
  3. Tutustu lähialueesi auttamisen ilmoituksiin tai luo oma ilmoituksesi. Kun luot ilmoituksen, sinuun voidaan ottaa yhteyttä. Kaikki yhteydenpito hoituu kätevästi sovelluksen sisällä, sinun ei tarvitse jakaa Facebook -profiiliasi tai puhelinnumeroasi, vaan voit lähettää viestejä ja tutustua turvallisesti sovelluksen sisällä.