Aikuistyö

image description
Pelastusarmeijalla on monia erilaisia työmuotoja. On lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa, ja meille aikuisemmille suunniteltua toimintaa. Voisimme sanoa, että kaikki aikuisten ryhmät löytyvät saman katon alta, jota kutsutaan nimellä "aikuistyö". Kaikille näille työmuodoille on neljä yhteistä päämäärää: 

Opetus – Yhteys – Palvelu – Hengellinen kasvu 

Nämä neljä tavoitettamme eivät ole jotakin, minkä olemme vain ”keksineet”, vaan ne on myös vahvasti ankkuroitu Jumalan sanaan ja elämään Jumalan yhteydessä. 

Opetuksessa voi olla kysymys itsetuntemuksesta, raamattutietoudesta, tai vaikkapa parvekekasvien istuttamisesta. Aivan niin, aiheet voivat vaihdella tarpeista ja edellytyksistä riippuen, mutta tärkeintä on, että saamme kasvaa ja kehittyä. Mekin saamme pyytää kuten Salomo kerran pyysi: ”Anna siis minulle viisautta ja taitoa ...” (2. Aikak.1:10) 

Yhteys pitää voida kokea avoimena ja mukaansa ottavana, jolloin kaikki ryhmän jäsenet tuntevat tulevansa nähdyiksi. Huolenpidon tulee olla aitoa, ja kaikilla on vastuu siitä, että luodaan myönteinen ilmapiiri sekä keskusteluissa että käyttäytymisessä. Nykyajan yhteiskunnassa päivät täyttyvät nopeista, lyhyistä tapaamisista. Me haluamme tarjota jotakin enemmän! 

Paavali kirjoittaa yhteyden kaipuustaan kauniilla tavalla Roomalaiskirjeen alussa: ”Alati rukoilen, että vihdoin saisin tulla teidän luoksenne, jos se on Jumalan tahto. Kaipaan päästä tapaamaan teitä, jotta voisin antaa teille jonkin hengellisen lahjan ja näin vahvistaa teitä, tai paremminkin, jotta puolin ja toisin saisimme rohkaisua yhteisestä uskostamme.” (Room. 1:10-12) 

Palvelussa on kysymys siitä, että alamme nähdä toiset, emme ainoastaan itseämme. Tässä itsekkyyden ja itseriittoisuuden ajassa tahdomme olla terveellinen vastavoima, joka tasapainottaa sekä ihmisten omakuvaa että toisten huomioon ottamista. Voimme palvella monella tavalla: viedä evankeliumin sanomaa eteenpäin, seisoa joulupadalla patavahtina, neuloa sukkia tai leipoa myyjäisiin. Joku voi pyyhkiä pöydät kahvitarjoilun jälkeen, toiset käydä tervehtimässä sairaita, mutta kaikki tehtävät ovat yhtä tärkeitä!

Jeesuksen kehotus meille on selkeä; meidän palvelumme on tärkeää! Halumme palvella pitää jopa olla vahvempi kuin mitä meiltä vaaditaan. ”Jos joku yrittää oikeutta käymällä viedä sinulta paidan, anna hänelle viittasikin. Jos joku vaatii sinut mukaansa virstan matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi. Anna sille, joka sivulta pyytää, äläkä käännä selkääsi sille, joka haluaa lainata sinulta.” (Matt. 5:40-42 )

Hengellinen kasvu on tärkeää meille jokaiselle. Kaiken Pelastusarmeijassa tehtävän työn tavoitteena on tuoda esille kristillistä uskoa ja kristillistä elämää sanoin ja teoin. Pelastus ja kokemus Jumalan lapseksi tulemisesta on kuitenkin vasta alku hengelliselle kasvullemme. Kukaan meistä ei ole vielä valmis, ja ryhmissämme ja toiminnassamme pitää kaikkien mukana olevien voida tuntea, että he kasvavat uskossa ja luottamuksessa. Jumala, meidän pelastajamme, tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. (1. Tim. 2:3-4) 

Onnea näiden neljän askeleen kanssa, jotka vievät meitä lähemmäksi maalia! Tutustu paikkakuntasi hengelliseen toimintaan täällä.

Sähköpostiosoite on: aikuis.perhetyo@pelastusarmeija.fi

Katso myös hyväntekeväisyyskohteet


Aikuis- ja perhetyön hartaus- ja ohjelmakirja tulevalle vuodelle on nyt ilmestynyt! 

Lue Pelastusarmeijan naistyön maailman presidentin, komentaja Silvia Coxin, tervehdys täältä.