NAPPIS on Pelastusarmeijan ilmainen lastenlehti noin 4–10-vuotiaille. Se sisältää raamatunkertomuksia, tehtäviä, pelejä ja puuhaa sekä tietoa Pelastusarmeijan lasten toiminnasta. Nappis ilmestyy viisi kertaa vuodessa.

Tästä voit lukea kokonaisuudessaan 10-vuotiaan Jeminan kirjoittaman tarinan Erilainen leiri!

Selaa lehtiä tästä

Poimintoja Nappiksesta:

lampaiden yö

Kuvittele pimeä yö. Ei ole mitään katuvaloja, vain joitakin öljylyhtyjä. Väsyttää, mutta on vaikea levätä, kun koko ajan paleltaa. Kukkulanrinteessä kasvaa muutama puu, ja tähtien valossa voi aavistaa läheisen kukkulan ääriviivat. Lampaiden tuhina ja määkäisyt rikkovat hiljaisuutta. Ehkä haluat mönkiä ihan lampaiden lähelle, jos ne lämmittäisivät?

Öisin liikkuu rosvojoukkoja ja kaikenlaisia petoja. Ne syövät lampaita, eikä meillä ole varaa menettää yhtäkään. Paimenilla on suojanaan vain sauvansa.

Hetkessä taivaan täyttää sädehtivä valo. Puristamme silmät kiinni, häikäisee. Lampaat määkivät pelästyneinä. Kaikki eläimet ja ihmiset ovat täysin hereillä.

Metelin yli helähtää kirkas ääni, kuin sekin olisi valoa. ”Älkää pelätkö! Teille on tänään syntynyt Vapahtaja! Hän makaa seimessä lähikaupungissa.” Vapahtaja, voideltu kuningas – vauvana eläinten ruoka-astiassa? Ja tällainen uutinen kerrotaan ensimmäisenä lampaille ja paimenille?

Joulun uutinen kuuluu kaikille. Ihmisille ja eläimille. Paimenille ja kuninkaille. Jumala tahtoo, että jokainen voisi olla vapaa iloitsemaan, olemaan arvokas ja rakastettu, rakastamaan ja palvelemaan Häntä.

Miten sinä voisit viettää Jeesuksen syntymän ilojuhlaa koirasi, kalojesi, hamsterisi tai kissasi kanssa?

Teksti: Kaisa Mäkelä-Tulander, kuvat: Irene Timoskainen

Kuuntele kertomus tästä!

Vapaaehtoisia kirjoittajia ja kuvittajia kaivataan!

Pidätkö kirjoittamisesta, juttujen tekemisestä, haastattelemisesta, piirtämisestä, maalaamisesta, tehtävien suunnittelusta tai valokuvaamisesta? Haluaisitko olla mukana Nappiksen toimitustiimissä antamalla aikaasi juttujen tekemiseen? Lähetä pieni näyte tekeillä olevan lehden teemasta tai ota yhteyttä, niin jutellaan lisää asiasta: [email protected]