NAPPIS on Pelastusarmeijan ilmainen lastenlehti noin 4–10-vuotiaille. Se sisältää raamatunkertomuksia, tehtäviä, pelejä ja puuhaa sekä tietoa Pelastusarmeijan lasten toiminnasta. Nappis ilmestyy viisi kertaa vuodessa.

Selaa lehtiä tästä

yhdessä eteenpäin - osallistu kilpailuun!

Forward Together Children's Competition

Kerro, kuvittele ja unelmoi: mitä sinä haluaisit nähdä tai tehdä Pelastusarmeijassa nyt tai tulevaisuudessa? Piirrä tai kirjoita – tyyli on vapaa. Kuvia ja juttuja voi lähettää kirjeellä osoitteeseen Nappiksen toimitus / Pelastusarmeijan päämaja, PL 161, 00121 Helsinki tai sähköisesti [email protected]

Kilpailu on avoin kaikille 4–10-vuotiaille. Kilpailussa on kolme ikään perustuvaa sarjaa: 4–5-vuotiaat, 6–7-vuotiaat ja 8–10-vuotiaat. Kilpailun palkintona on lasten askartelu- ja taidetarvikkeita. Toimitus voi päättää myöhemmin mahdollisista lisäsarjoista ja -palkinnoista. Jokaiseen työhön tulee liittää tekijän nimi, ikä, huoltajan nimi ja yhteystiedot.

Kilpailuaikaa on 27.10. asti. Jos haluat saada kilpailutyösi takaisin, liitä mukaan sopivan kokoinen, postimerkillä ja osoitteellasi varustettu kirjekuori. Ilman lähetyskuorta toimitettavia töitä ei palauteta. Kuvia voidaan julkaista Nappis-lehdessä, lehden nettisivulla ja Pelastusarmeijan lapsi- ja nuorisotyön sosiaalisen median kanavissa.

Imagine, dream and describe: what would you like to see or do in The Salvation Army today or in the future? Draw or write – make it your own. You can send us pictures and texts by post to Nappiksen toimitus / Pelastusarmeijan päämaja, PL 161, 00121 Helsinki or email us at [email protected]

The competition is open for all 4–10-year-olds. The competition is divided into three age series: 4–5, 6–7 and 8–10-year-olds. The winner receives children’s crafts and art supplies. The editorial staff may later decide to add more age series or prices. Every artwork should include the artist’s name, age, name of guardian and contact information.

The competition is open until 27th October. If you want to have your artwork back, please attach a right size envelope with a stamp and your address. Without the envelope your work won’t be returned. The pictures may be published on the Nappis magazine, Nappis webpage or The Salvation Army Youth social media channels.

Poimintoja Nappiksesta:

osa jotakin suurta

Minustaon kiinnostavaa katsella kuvia avaruudesta. On uskomatonta ajatella, etteiavaruudessa ole ilmaa, jota hengittää. Missään ei kasva mitään, ei kuulu ääniä.Planeetat ovat kylmiä, omaa rataansa kulkevia kivijärkäleitä. Miten kaukana seonkaan luontokuvista, joissa merissä vilisevät kaikenväriset kalaparvet,savannin eläimet parveilevat juomapaikalla tai lintuparvet muuttavat!

Oletkosinä koskaan ratsastanut tai onko sinulla lemmikkiä? Oletko ihmetellythamsterin juoksua juoksupyörässä, kissan uskomattomia loikkia, koiranymmärrystä tai sitä, miten hevonen tekee yhteistyötä ratsastajan kanssa?

Oletkonähnyt vastasyntynyttä vauvaa tai raskaana olevaa naista valtavan mahansakanssa?

Vaikkakuinka pitkään tutkisi luontoa ja ihmistä, eivät ihmettelyn aiheet loppuisikoskaan – ehkä vain lisääntyisivät.

Raamattualkaa kertomuksella siitä, miten Jumala teki koko maailmankaikkeuden ennen kuinoli olemassa edes kylmää avaruutta. Jumala on huolehtinut siitä, että meret,ilma ja maa ovat täynnä elämää. Myös sinä olet osa tuota elämän ihmeellisyyttä.Kun näet raskaana olevan naisen, voit miettiä, miten Jumala on äitisi kohdussaseurannut sinun kasvuasi ja kehitystäsi paljon tarkemmin kuin mihin neuvolanlaitteet pystyvät.

Jumalaon tahtonut tehdä juuri sellaisen ihmisen kuin sinä, juuri sellaiset metsät,meret ja eläimet kuin on. Hän on tehnyt työtään läpi vuosituhansien ja-miljoonien. Sinä olet osa valtavan suurta kokonaisuutta, jossa sinulla onaivan oma paikkasi! Seuraavan kerran kun näet lemmikkisi tai vaikkapa kärpäsenpörisemässä tai katsot pilveä taivaalla, voit miettiä, mitä ne kertovatLuojastaan.

Meihmiset olemme myös luoneet asioita. Jotakin teemme yhdessä Jumalan kanssa,jotakin olemme tehneet ilman häntä. Kaikki ei ole ollut hyvää, vaan olemmeonnistuneet pilaamaan ympäristöämme ja vaurioittamaan ilmakehää. Meillä ei olesitä viisautta, mikä Jumalalla on! On tärkeää, että tutustumme luontoon jasaamme iloa Jumalan luomista asioista emmekä niin paljon tuhoa luontoaostamalla, roskaamalla, syömällä lihaa tai lentämällä. Sillä tavalla maapallosäilyy sinä ihmeellisenä, turvallisena ja kauniina paikkana, joka se nyt on.

Teksti: Kaisa Mäkelä-Tulander, kuvat: Sanna Vähäaho, freepik

Kuvittele maapallo avaruusseikkailijan silmin, tee löytöretkiä pihamaalle tai askartele oma raketti – Juttuun liittyviä tehtäviä löytyy uusimmasta Nappiksesta. Lehden voi hakea itselleen Pelastusarmeijan osastoista tai kirpputoreilta, lukea netissä ja halutessaan tilata kotiin tämän sivun lopusta löytyvällä lomakkeella.

Vapaaehtoisia kirjoittajia ja kuvittajia kaivataan!

Pidätkö kirjoittamisesta, juttujen tekemisestä, haastattelemisesta, piirtämisestä, maalaamisesta, tehtävien suunnittelusta tai valokuvaamisesta? Haluaisitko olla mukana Nappiksen toimitustiimissä antamalla aikaasi juttujen tekemiseen? Lähetä pieni näyte tekeillä olevan lehden teemasta tai ota yhteyttä, niin jutellaan lisää asiasta: [email protected] / p. 044 757 7994 (Sanna)

Nappis 2019

  • Nappis 1/2019: Teemana ystävyys                                  ilmestyy 1.2.
  • Nappis 2/2019: Teemana kevät ja pääsiäinen             ilmestyy 1.4.
  • Nappis 3/2019: Teemana ihmeellinen ihminen           ilmestyy 27.5.
  • Nappis 4/2019: Teemana Aloitetaan! Opitaan!           ilmestyy 2.9.
  • Nappis 5/2019: Teemana eläinten joulu                       ilmestyy 22.11.

Nappis on ilmainen lehti noin 4–10-vuotiaille lapsille. Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Voit tilata lehden täyttämällä alla olevan lomakkeen.
Tilauksen voi tehdä myös sähköpostitse: [email protected] tai soittamalla p. 09 681 2300.