NAPPIS on Pelastusarmeijan ilmainen lastenlehti noin 4–10-vuotiaille. Se sisältää raamatunkertomuksia, tehtäviä, pelejä ja puuhaa sekä tietoa Pelastusarmeijan lasten toiminnasta. Nappis ilmestyy viisi kertaa vuodessa.

Selaa lehtiä tästä

Lasten juttuja kaivataan!

Mikä on lempileikkisi? Minkä taidon olet oppinut viimeksi? Mitä haluaisit osata, mutta et vielä osaa? Mitä sellaista osaat, mitä voisit opettaa muille? Kirjoita tai piirrä Nappiksen toimitukselle! Seuraavan lehden aiheena on oppiminen ja aloittaminen.

Tuotoksia voi lähettää sähköpostilla ([email protected]) tai kirjeellä (Nappis, PL 161, 00121 Helsinki).

Poimintoja Nappiksesta:

maailman ylpein tyttö

Minä olen Sara. Asun järven rannalla Kapernaum-nimisessä kaupungissa. Siellä kalastetaan paljon. Minunkin isäni on kalastaja. Tiedän TOSI paljon kalasta: kalaparvien liikkeistä järvellämme, purjehdussäistä, kalalajeista... Mistään muusta emme sitten tiedäkään, kukaan meistä ei ole opiskellut mitään. Kukaan meistä ei käy muualla kuin joskus Jerusalemissa, ja se on kyllä ihmeellinen! Minua vain harmittaa, miten ihmiset siellä puhuvat meistä: tuo on Galileasta, moukka!

Siksi ihmettelin, kun kaupunkiimme tuli tuntematon mies. Hän oli rabbi, opettaja. Hän käveli järvemme rantaa jutellen minun isäni kanssa. Sitten isä tuli hänen kanssaan meille kotiin ja puhkui innosta: tämä rabbi Jeesus haluaa minut opetuslapsekseen! Äiti ja minä emme olleet uskoa! Rabbien opetuslasten pitää olla hirveän viisaita. Vain kaikkein viisaimpia rabbi itse pyytää oppilaikseen. Minä olin Kapernaumin ylpein tyttö!

Tuolla Jeesuksen ensimmäisellä vierailulla ihmettelin kyllä muutakin. Hän teki monia asioita eri lailla kuin muut aikuiset. Jeesus jutteli myös äidin kanssa, leikki, nauroi ja hassutteli minun kanssani. Ei koskaan ennen kukaan vieras ole leikkinyt perheen lasten kanssa. Minusta Jeesus oli hirveän kiva.

Myöhemmin näin lisää ihmeellisiä asioita: kaupunkimme poliisipäällikkö oli roomalainen, ulkomaalainen, ja me juutalaiset emme tykkää heistä. Mutta kun tuolle poliisipäällikölle tuli hätä rakkaan palvelijansa sairaudesta, Jeesus lähti kiireesti katsomaan, voisiko auttaa, ihan niin kuin tuo outo roomalainen olisi ollut Jeesuksen paras kaveri!

Minulla ja pikkusisaruksillani oli paljon opettelemista. Ennen meille oli kerrottu, ketkä kaikki ihmiset ovat likaisia eikä heidän kanssaan saa olla.Nyt isä Jeesuksen kanssa kertoi meille, että kaikki ihmiset, roomalaiset, naiset ja miehet, samarialaiset, terveet ja sairaat, kaikki ovat samaa Jumalan perhettä ja kaikille pitää olla ystävällinen. Kyllä tuntui, että maailma on päälaellaan, sanoi äiti, mutta minä uskoin, koska sain istua Jeesuksen sylissä ja vetää häntä parrasta.

Teksti: Kaisa Mäkelä-Tulander, kuva: Irene Timoskainen

PSST! Hyvä tapa syventyä Raamatun kertomuksiin tehtävien kautta on Raamattureppulit-kirjepyhäkoulu:

Raamattureppulit

Vapaaehtoisia kirjoittajia ja kuvittajia kaivataan!

Pidätkö kirjoittamisesta, juttujen tekemisestä, haastattelemisesta, piirtämisestä, maalaamisesta, tehtävien suunnittelusta tai valokuvaamisesta? Haluaisitko olla mukana Nappiksen toimitustiimissä antamalla aikaasi juttujen tekemiseen? Lähetä pieni näyte tekeillä olevan lehden teemasta tai ota yhteyttä, niin jutellaan lisää asiasta: [email protected] / p. 044 757 7994 (Sanna)

Nappis 2019

  • Nappis 1/2019: Teemana ystävyys                                  ilmestyy 1.2.
  • Nappis 2/2019: Teemana kevät ja pääsiäinen             ilmestyy 1.4.
  • Nappis 3/2019: Teemana ihmeellinen ihminen           ilmestyy 27.5.
  • Nappis 4/2019: Teemana Aloitetaan! Opitaan!           ilmestyy 2.9.
  • Nappis 5/2019: Teemana eläinten joulu                       ilmestyy 22.11.

Nappis on ilmainen lehti noin 4–10-vuotiaille lapsille. Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Voit tilata lehden täyttämällä alla olevan lomakkeen.
Tilauksen voi tehdä myös sähköpostitse: [email protected] tai soittamalla p. 09 681 2300.