NAPPIS on Pelastusarmeijan ilmainen lastenlehti noin 4–10-vuotiaille. Se sisältää raamatunkertomuksia, tehtäviä, pelejä ja puuhaa sekä tietoa Pelastusarmeijan lasten toiminnasta. Nappis ilmestyy viisi kertaa vuodessa.

Selaa lehtiä tästä

Lasten juttuja kaivataan!

Nappis-lehden kevätnumeron teemana on kevät ja pääsiäinen. Sitä varten kaipaamme toimitukseen lasten omia juttuja 10.3. mennessä. Aiheesta voi kirjoittaa tai piirtää, ja tuotoksia voi lähettää sähköpostilla ([email protected]) tai kirjeellä (Nappis, PL 161, 00121 Helsinki).

Poimintoja Nappiksesta:

ystävät raamatussa
– KIVA KAVERI

Andreas oli kiva kaveri. Hän asui pienessä kylässä järven rannalla. Andreaksella oli veli, jonka nimi oli Pietari ja paljon kavereita, jotka usein lähtivät yhdessä kalastamaan. Eräänä päivänä Jeesus tuli Andreaan kotikylään. Andreas seurasi Jeesusta ja kuunteli tarkkaan, mitä tämä opetti. Jeesuksesta ja Andreaksesta tuli hyvät ystävät, mutta Andreas ei unohtanut vanhojakaan kavereitaan. Hän halusi esitellä uuden rakkaan ystävänsä Jeesuksen veljelleen Pietarille ja muille kylän kalastajille. Heistä kaikista tuli Jeesuksen läheisiä ystäviä ja he saivat kokea yhdessä monta suurta seikkailua.

Erään kerran Jeesusta kuulemaan oli tullut tuhansia ihmisiä. He eivät olleet älynneet ottaa eväitä mukaansa. Oli tulossa ilta, eikä heillä ollut mitään syötävää. Silloin Andreas näki pojan, jolla oli mukanaan pienet eväät, viisi leipää ja kaksi kalaa. Poika halusi viedä eväät Jeesukselle, mutta ei uskaltanut. Mitä jos hänelle naurettaisiin. Andreas, joka oli kiva kaveri, ei nauranut pojalle, vaikka muut saattoivat niin tehdäkin. Viisi leipää ja kaksi kalaa olivat nimittäin naurettavan pieni määrä ruokaa niin isolle porukalle. ”Mennään yhdessä”, Andreas sanoi pojalle, ja he menivät Jeesuksen luokse. Jeesuskaan ei nauranut. Kun hän otti pojan eväät ja siunasi ne, niistä riitti tarpeeksi ihan jokaiselle. Pojasta tuli sankari, jota kaikki kehuivat. Andreasta ei juuri kukaan muistanut, mutta se ei häntä harmittanut. Hän oli vain iloinen pojan puolesta – olihan Andreas kiva kaveri.

Teksti: Saga Lippo, kuvitus: Jennika Eskola

PSST! Hyvä tapa syventyä Raamatun kertomuksiin tehtävien kautta on Raamattureppulit-kirjepyhäkoulu:

Raamattureppulit

Vapaaehtoisia kirjoittajia ja kuvittajia kaivataan!

Pidätkö kirjoittamisesta, juttujen tekemisestä, haastattelemisesta, piirtämisestä, maalaamisesta, tehtävien suunnittelusta tai valokuvaamisesta? Haluaisitko olla mukana Nappiksen toimitustiimissä antamalla aikaasi juttujen tekemiseen? Lähetä pieni näyte tekeillä olevan lehden teemasta tai ota yhteyttä, niin jutellaan lisää asiasta: [email protected] / p. 044 757 7994 (Sanna)

Nappis 2019

  • Nappis 1/2019: Teemana ystävyys                                  ilmestyy 1.2.
  • Nappis 2/2019: Teemana kevät ja pääsiäinen             ilmestyy 1.4.
  • Nappis 3/2019: Teemana ihmeellinen ihminen           ilmestyy 27.5.
  • Nappis 4/2019: Teemana Aloitetaan! Opitaan!           ilmestyy 2.9.
  • Nappis 5/2019: Teemana eläinten joulu                       ilmestyy 22.11.

Nappis on ilmainen lehti noin 4–10-vuotiaille lapsille. Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Voit tilata lehden täyttämällä alla olevan lomakkeen.
Tilauksen voi tehdä myös sähköpostitse: [email protected] tai soittamalla p. 09 681 2300.