Yleistä

Pelastusarmeija on kristillinen liike ja hyväntekeväisyysjärjestö, jonka hierarkia on järjestetty armeijamaisesti. Pelastusarmeijalaisuuteen kuuluu voimakkaasti toiminta yhteiskunnan vähävaraisten ja syrjäytyneiden auttamiseksi. Pelastusarmeijan palvelu on lähtöisin rakkaudesta Jumalaan, ja hyväntekeväisyysjärjestönä sen tehtävä on ilman erottelua kohdata ihmisten tarpeet. Toimintamme johtoajatuksena on, että kohtaamme ihmisen kokonaisvaltaisesti – hengen, sielun ja kehon tarpeissa. Jo aivan alusta lähtien toiminta-ajatuksenamme onkin ollut: soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa.

Lue lisää

Hyväntekeväisyysjärjestö

Pelastusarmeija on kansainvälinen hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestö, joka tekee sosiaalista auttamistyötä. Pelastusarmeija perustettiin Englannissa vuonna 1865, ja järjestö on tänä päivänä yksi maailman suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Työskentelemme paikallisesti 128 eri maassa. Suomessa Pelastusarmeija on toiminut vuodesta 1889, ja tällä hetkellä toimimme noin 40 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Lue lisää

 

Museo

Pelastusarmeijan museo kertoo hyväntekeväisyysjärjestön yli 125-vuotisesta taipaleesta Suomessa. Näyttelyn nostalgiset valokuvat, kauniit esinesommitelmat ja lähetysmatkoilta tuodut tuliaiset kertovat Pelastusarmeijan pitkästä historiasta kiehtovalla tavalla. Vapaa pääsy!

Lue lisää

Historia 

Pelastusarmeija on toiminut Suomessa hyväntekeväisyysjärjestön roolissa jo yli 125 vuoden ajan, ihmisten apuna ja ihmisten auttamana. Perinteikäs Joulupata-keräyskin on järjestetty joka joulu jo yli 110 vuoden ajan. Sortovuosien, sisällissodan, maailmansotien ja lamojen koettelema maa on saanut Pelastusarmeijalta sekä materiaalista että henkistä apua kaikissa historiansa vaiheissa.

Lue lisää

Kansainvälinen päämaja

Kansainvälinen Pelastusarmeija toimii 128 maassa ja 175 eri kielellä. Toimintaa johdetaan Kansainvälisestä päämajasta käsin. Lontoossa sijaitseva päämaja toimii Pelastusarmeijan johtajan, kenraali André Coxin alaisuudessa.

Lue lisää

Tilaa Sotahuudon näytenumero

Sotahuuto on Pelastusarmeijan lehti, joka ilmestyy 11 kertaa vuodessa. Se kertoo Pelastusarmeijan työstä niin Suomessa kuin maailmalla. Lehti tarjoaa mielenkiintoisia artikkeleita ja hyvää sanomaa.

Tilaa

Tutustu Pelastusarmeijan oppiin

Uusitussa opin käsikirjassa kerrotaan siitä, mihin pelastusarmeijalaiset uskovat. Yksitoista opinkappaletta johdattelevat uskomme ytimeen.

Tutustu