yleistä

Pelastusarmeija on kristillinen yhteisö ja hyväntekeväisyysjärjestö, joka tekee sosiaalista auttamistyötä yhteiskunnan vähävaraisten ja syrjäytyneiden hyväksi. Tavoitteenamme on auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti – hengen, sielun ja kehon tarpeissa. Jo aivan alusta lähtien toiminta-ajatuksenamme onkin ollut: soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa.

Lue lisää

Hyväntekeväisyysjärjestö

Pelastusarmeija on kansainvälinen hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestö, joka tekee sosiaalista auttamistyötä. Pelastusarmeija perustettiin Englannissa vuonna 1865, ja järjestö on tänä päivänä yksi maailman suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Työskentelemme paikallisesti 129 eri maassa. Suomessa Pelastusarmeija on toiminut vuodesta 1889, ja tällä hetkellä toimimme noin 40 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Lue lisää

Kansainvälinen päämaja

Kansainvälinen Pelastusarmeija toimii 129 maassa ja 175 eri kielellä. Toimintaa johdetaan Kansainvälisestä päämajasta käsin. Lontoossa sijaitseva päämaja toimii Pelastusarmeijan johtajan, kenraali André Coxin alaisuudessa.

Lue lisää

Toukokuussa 2018 Pelastusarmeijalle valitaan uusi kenraali. Lue lisää

 

Museo

Pelastusarmeijan museo kertoo hyväntekeväisyysjärjestön yli 125-vuotisesta taipaleesta Suomessa. Näyttelyn nostalgiset valokuvat, kauniit esinesommitelmat, vanhat soittimet ja lähetysmatkoilta tuodut tuliaiset kertovat Pelastusarmeijan pitkästä historiasta kiehtovalla tavalla. Vapaa pääsy!

Lue lisää

Tilaa Sotahuudon näytenumero

Sotahuuto on Pelastusarmeijan lehti, joka ilmestyy 11 kertaa vuodessa. Se kertoo Pelastusarmeijan työstä niin Suomessa kuin maailmalla. Lehti tarjoaa mielenkiintoisia artikkeleita ja hyvää sanomaa.

Tilaa

Historia 

Pelastusarmeija on toiminut Suomessa hyväntekeväisyysjärjestön roolissa jo yli 125 vuoden ajan, ihmisten apuna ja ihmisten auttamana. Perinteikäs Joulupata-keräyskin on järjestetty joka joulu jo yli 110 vuoden ajan. Sortovuosien, sisällissodan, maailmansotien ja lamojen koettelema Suomi on saanut Pelastusarmeijalta sekä materiaalista että henkistä apua kaikissa historiansa vaiheissa.

Lue lisää

Tutustu Pelastusarmeijan oppiin

Uusitussa opin käsikirjassa kerrotaan siitä, mihin pelastusarmeijalaiset uskovat. Yksitoista opinkappaletta johdattelevat uskomme ytimeen.

Tutustu