yleistä

Pelastusarmeija on kristillinen yhteisö ja hyväntekeväisyysjärjestö, joka tekee sosiaalista auttamistyötä yhteiskunnan vähävaraisten ja syrjäytyneiden hyväksi. Tavoitteenamme on auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti – hengen, sielun ja kehon tarpeissa. Jo aivan alusta lähtien toiminta-ajatuksenamme onkin ollut: soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa.

Lue lisää

Hyväntekeväisyysjärjestö

Pelastusarmeija on kansainvälinen hyväntekeväisyys- ja avustusjärjestö, joka tekee sosiaalista auttamistyötä. Pelastusarmeija perustettiin Englannissa vuonna 1865, ja järjestö on nykyisin yksi maailman suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Työskentelemme paikallisesti 134 eri maassa. Suomessa Pelastusarmeija on toiminut vuodesta 1889, ja tällä hetkellä toimimme noin 25 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Lue lisää

Kansainvälinen päämaja

Kansainvälinen Pelastusarmeija toimii 134 maassa ja 179 eri kielellä. Toimintaa johdetaan Kansainvälisestä päämajasta käsin. Lontoossa sijaitseva päämaja toimii Pelastusarmeijan johtajan, kenraali Lyndon Buckinghamin alaisuudessa.

Lue lisää

 

Museo

Pelastusarmeijan museo kertoo hyväntekeväisyysjärjestön 130-vuotisesta taipaleesta Suomessa. Näyttelyn nostalgiset valokuvat, esinesommitelmat, vanhat soittimet ja lähetysmatkoilta tuodut tuliaiset kertovat Pelastusarmeijan pitkästä historiasta kiehtovalla tavalla. Vapaa pääsy!

Lue lisää

Tilaa Sotahuuto

Sotahuuto on Pelastusarmeijan lehti, joka ilmestyy 11 kertaa vuodessa. Se kertoo Pelastusarmeijan työstä niin Suomessa kuin maailmalla. Lehti tarjoaa mielenkiintoisia artikkeleita ja hyvää sanomaa.

Tilaa

Historia 

Pelastusarmeija on toiminut Suomessa hyväntekeväisyysjärjestön roolissa jo 130 vuoden ajan, ihmisten apuna ja ihmisten auttamana. Perinteikäs Joulupata-keräys on järjestetty joka joulu jo vuodesta 1906. Sortovuosien, sisällissodan, maailmansotien ja lamojen koettelema Suomi on saanut Pelastusarmeijalta sekä materiaalista että henkistä apua kaikissa historiansa vaiheissa.

Lue lisää

Tutustu Pelastusarmeijan oppiin

Uusitussa opin käsikirjassa kerrotaan siitä, mihin pelastusarmeijalaiset uskovat. Yksitoista opinkappaletta johdattelevat uskomme ytimeen.

Tutustu