Aikuis- ja perhetyön avustaja Tampereelle (12 kk määrä-aikaisuus)

Haemme avustajaa Pelastusarmeijan Tampereen osaston aikuissosiaalityön ja perhetyön vuoden mittaiseen Polku-projektiin, jossa vahvistetaan ihmisten kiinnittymistä eri työmuotoihin ja rakennetaan polkuja niiden välille. Projektin tavoitteena on paremmin ja kokonaisvaltaisemmin kohdata ihmiset sekä rakentaa pysyvä malli osaston käyttöön.

Työ alkaa elokuussa ja on osa STEA:n rahoittamaa Paikka auki -ohjelmaa. Hakijan tulee olla joko alle 30-vuotias ja työelämän ulkopuolella tai osatyökykyinen (ei ikärajoitusta). Hakija ei voi olla päätoiminen opiskelija. 

Työtehtäväsi on toimia eri vastuualueiden työntekijöiden avustajana. Työskennellessäsi perhetyöstä vastaavan yhteisötyöntekijämme kanssa tehtävänäsi voi olla lastenhoito, lasten askartelujen suunnittelu ja ohjaaminen. Työvalmentajan kanssa työskennellessäsi kuuluu tehtäviisi siivousta ja avustavia töitä keittiössä. Sosiaaliohjaajan kanssa voit avustaa auttamistyössä ja mm. keskustella yhteisöruokailussa käyvien asiakkaidemme kanssa. 

Lisäksi on monenlaisia osaston arjessa vaihtuvia käytännön töitä ja ihmisten kohtaamista yksin ja yhdessä toisten kanssa. Työtehtäviä voidaan jossain määrin räätälöidä kiinnostuksesi ja tarpeesi mukaan. Pääset osaksi tiimiä, joka suunnittelee ja toteuttaa monenlaisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Kesällä työhön voi kuulua myös leirijaksoja lasten- ja nuortenleireillä. Tekemiselle raamit antaa Polku-projekti, joka käynnistyy syksyllä 2023.

Toivomme sinulta kokemusta ihmisten kanssa työskentelystä ja motivaatiota toimia vastuullisessa tehtävässä mm. lasten kanssa. Lisäksi tarvitset avarakatseisuutta ja kaikenlaisten ihmisten kunnioitusta. Jos sydämessäsi on halu auttaa apua tarvitsevia, tämä paikka voi olla sinua varten.

Opastuksen työhön saat meiltä. Opastus sisältää perehdytyksen ja ohjauksen kaikkiin työtehtäviisi, lapsi- ja nuorisotyön turvallisuuskoulutuksen, tarvittaessa ensiapukoulutuksen sekä mahdollisuuden hygieniapassin suorittamiseen. Työtiimiisi kuuluvat osastoupseerit, yhteisötyöntekijä, sosiaaliohjaajat, työvalmentaja sekä runsas joukko vapaaehtoistyöntekijöitä. Työpaikkasi sijaitsee Tampereen keskustassa osoitteessa Satakunnankatu 27. Työsi ajoittuu pääasiassa toimistotyöaikaan, mutta sisältää myös ilta- ja viikonlopputöitä. 

Pelastusarmeijan Tampereen osaston sosiaalisen työn piirissä on viikoittain eri ikäisiä, eri kulttuuritaustan omaavia ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Avustajan työ tarjoaa erinomaisen paikan avartaa omaa maailmankatsomusta ja kehittää vuorovaikutustaitoja. Erityisesti paikka sopii sinulle, jos haaveilet opinnoista tai työstä sosiaalityön tai kasvatuksen alalla. Pelastusarmeija voi tarjota sinulle monipuolisen näköalan tutkiskella ja kehittää omia kiinnostuksenkohteitasi ja taitojasi.

  • Viikkotyöaika: 38 h 20 min, pääosin toimistotyöaikana, mutta työ sisältää myös ilta- ja viikonlopputyötä 
  • Palkkaus: G13 (Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus)
  • Työn kesto: 1 v (14.8.2023–13.8.2024)
  • Tehtävään valittavan henkilön on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä). 

Hakuprosessin eteneminen

  • Hakuaika: 6.6.23 mennessä
  • Haastattelut: 12.-16.6.2023
  • Ilmoitus valitulle ja valitsematta jääneille: viimeistään 18.6.2023
  • Ensimmäinen työpäivä: 14.8.2023

Hakemukset ja tiedustelut

Työpaikkahakemukset ja tiedustelut sähköpostilla: [email protected]