Pelastusarmeijan koronatoimet muuttuvassa tilanteessa

image description

Yorkin prinsessa Eugenie ja hänen aviomiehensä Jack Brooksbank juttelevat majuri Valerie Mylchreestin kanssa.

Joissakin maissa aletaan tautitilanteen helpottaessa purkaa rajoitustoimia. Pelastusarmeija jatkaa ympäri maailman koronavirusepidemian aiheuttamien tai pahentamien ongelmien ratkomista.

Uudessa-Seelannissa Pelastusarmeija on palaamassa rajoituksia edeltävään tilanteeseen sosiaalipalvelujen osalta. Toiminnassa otetaan kuitenkin huomioon yhä jatkuvat rajoitukset ja se seikka, että monet Armeijan vapaaehtoistyöntekijöistä ovat yli 70-vuotiaita. 

Rajoitusten aikana kehitetyt uudet toimintatavat ovat joissain tapauksissa toimineet jopa paremmin kuin vanhat. Everstiluutnantti Lynette Hutson selittää, että esimerkiksi peliriippuvaisille sosiaalisesti etäännytetyt toimintatavat ovat alentaneet kynnystä hakea apua.

Euroopassa Tanska on ensimmäisiä rajoituksia varovaisesti löysänneitä maita. Pelastusarmeija on jakanut aktiivisesti apua perheille ja yksinäisille ihmisille. Lego Groupin anteliaan lahjoituksen ansiosta lapsiperheille on ruuan lisäksi voitu lahjoittaa legopalikoita. Pelastusarmeijan toiminnassa mukana olevat nuoret ovat auttaneet pakkausten toimittamisessa Kööpenhaminassa. Tanskassa myös suunnitellaan sunnuntain jumalanpalvelusten käynnistämistä turvallisella tavalla.

Isossa-Britanniassa on käynnissä laaja-alaisin ruoka-apuoperaatio yli 60 vuoteen. Pelastusarmeijan ruokajakelukeskuksessa Lontoon Croydonissa saatiin kuninkaallista apua, kun prinsessa Eugenie ja hänen aviomiehensä Jack Brooksbank tulivat paikalle pakkaamaan paketteja. Noin 22 000 pakettia on lähdössä maan eri kolkkiin.

Monissa maissa koronavirusepidemian vastaisia toimia ollaan kuitenkin vasta aloittamassa. Uusia projekteja ovat mm. seuraavat:

  • Manilassa Filippiineillä Pelastusarmeija auttaa ruokkimaan stadioneille ja muihin julkisiin tiloihin karanteeniin asetettuja ihmisiä.
  • Bahrainissa jaetaan ostokuponkeja ruokakauppoihin noin 250 perheelle ja yksittäiselle ihmiselle.
  • Meksikossa kuponkeja voi vaihtaa ruokalaatikkoon, joka sisältää ruokatarvikkeet kolmehenkiselle perheelle ainakin kahdeksi viikoksi. Yömajassa tarjotaan päivittäin ateria 125 asunnottomalle.
  • Kuubassa, Dominikaanisessa tasavallassa ja Nicaraguassa ollaan aloittamassa ruoka-apua haavoittuvaisille perheille.
  • Jamaikalla viranomaiset ovat pyytäneet Pelastusarmeijaa auttamaan työttömiä pääkaupunki Kingstonissa. Noin 100 perheelle jaetaan hätäapuna ruokapaketteja, ja noin 200 asunnottomalle tarjotaan lämmin ruoka päivittäin.
  • Belizessä Pelastusarmeija jatkaa koronaviruksen vaikutuksista kärsivien ihmisten ruoka-apua. Projekti alkoi maaliskuussa, ja nyt jo 10 000 pakettia on jaettu.

Kansainvälisen päämajan uutinen