Pelastusarmeijan ainutlaatuinen Joulupata-keräys alkaa 14.12.2018 - Kampanjavalmisteluissa mukana myös sadat vapaaehtoiset

 

Suomen vanhin jouluna järjestettävä keräys – Pelastusarmeijan Joulupata-keräys – näkyy taas 25 paikkakunnalla  14.12.2018 – 22.12.2018 . Vaikka Joulupata-kampanja onkin perinteinen joulukeräys, kaikki eivät ehkä muista, että kampanjatuotoilla  autetaan  vähävaraisia ja syrjäytyneisyysvaaran uhan alla eläviä suomalaisia joulun lisäksi  myös pitkin vuotta   eri paikkakunnilla ympäri Suomea.  Tänä vuonna haluamme myös  kiittää niitä kaikkia vapaaehtoisia , jotka antamalla aikaansa ovat varmistaneet, että kampanja on mahdollisimman toimiva.

 

Ainutlaatuinen keräys: kokonaisvaltaista auttamista paikallisesti 


Pelastusarmeijan Joulupata-keräys on ainutlaatuinen tapa auttaa kotimaassa asuvia vähävaraisia, koska  lahjoitukset käytetään sen alueen ihmisten auttamiseen, jossa keräys on toteutettu.  Patoja on 130 kpl 25 paikkakunnalla ympäri Suomea. Myös netti-, mobiili- ja tilisiirtolahjoitukset varmistavat, että avun tarpeessa olevia ihmisiä pystytään kattavasti auttamaan koko Suomen alueella.

Ainutlaatuista on myös se, että ihmisiä autetaan pitkäjänteisesti ja kokonaisvaltaisesti.  Ihmisiä autetaan tarvittaessa vaikka ympäri vuoden . Apu voi alkaa jouluna annetusta ostokortista, mutta jatkua esimerkiksi auttamalla vähävaraisen perheen lasta pääsemään talvileirille tai muuten osallistumaan arkea tukevaan toimintaan. Näin tuetaan syrjäytymisen vaaran alla eläviä lapsia.

Kun padat ”ilmestyvät” kaduille, sadat ihmiset ovat jo lahjoittaneet aikaansa ja lukuisat yritykset tukeneet Joulupata-keräystä

Avunsaajat ovat etusijalla Joulupata-keräyksessä, mutta  tärkeitä ovat myös kaikki ne ihmiset, jotka haluavat antaa aikaansa  varmistaakseen, että kampanja on mahdollisimman näkyvä ja toimiva.

Ennen kuin padat ilmestyvät kaduille lukuisat ihmiset ovat suunnitelleet, koordinoineet, kuljettaneet, kantaneet ja tarkistaneet erilaisia asioita, jotta Joulupata-kampanjan avulla saatuja lahjoituksia päästään jakamaan avun tarvitsijoille.

Joulupata-keräyksen valmistelu alkaa  jo kesällä patojen valmistuksella ja jatkuu syksyn ajan patavahtien rekrytoinnilla, patojen sijaintien järjestelyillä ja avun tarvitsijoiden kartoituksella. Joulukuussa tahti kiihtyy kun sadat ihmiset osallistuvat kampanjaan vahtimalla joulupatoja, kuljettamalla patoja, lajittelemalla lahjoituksia ja jakamalla avustuksia apua tarvitseville.

Katso  INFOGRAFI   ja tutustu kaikkien vaiheiden laajempiin tietoihin.

 

”Ilman vilkasta yritysyhteistyötä kotimaan avustustoimintamme ei voisi olla näin laajaa”

Yksityishenkilöiden lisäksi monet yritykset tukevat Joulupata-kampanjaa, joista mainittakoon muun muassa YLE, S-ryhmä, Aalto Henkilöstöpalvelut, Kesko, Streamlog, Spektri Business Park Espoo, JetSetClub, Finnkino, Kansainväliset joulumarkkinat, Metos, HBL, Hintaopas, VR, Fonecta, Bauermedia ja Hansaprint.

”Keräyksemme on tänä vuonna herättänyt tavallista enemmän yrityslahjoittajien ja yhteistyökumppaneiden huomiota. Se osoittaa, että viime vuosien panostuksemme markkinointiin on kantanut hedelmää. Yhä useammat yritykset ovat olleet kiinnostuneita toteuttamaan yhteiskuntavastuutaan Joulupataa tukien.Se on todella ilahduttavaa. Näin meillä ei ole vain yhtä pääyhteistyökumppania, vaan useita merkittäviä yhteistyökumppaneita”,  markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava Anne Fredriksson  kertoo.

Joulupata-kampanja muistuttaa lapsiperheiden hädästä

Joulupata-keräyksen viestinä on tänä jouluna: ”Moni lapsi menee Suomessakin nukkumaan nälkäisenä. Auta kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä saamaan joulu”.

Vaikka Joulupata-keräyksen tuotoilla autetaan kaikkia vähävaraisia ja ahdinkoon joutuneita, on lapsiperheiden auttaminen tänä jouluna erityisen lähellä sydäntä. Markkinointitoimisto Make it Simple, joka lahjoituksena on ideoinut Joulupata-mainokset, on mukana jo kolmannen kerran, niin kuin myös tuotantoyhtiö Otto.

Myös valokuvaaja Anton Sucksdorff, kuvauspalvelu Left&Right ja mediatoimisto Vizeum ovat mukanaentiseen tapaan pro bono.

Myös suuri osa mediatilasta on saatu lahjoituksena ja kampanja julkaistaan TV:ssä, elokuvateattereissa, ulkomainosjulisteissa, radiossa, lehdissä ja verkossa.

 

Joulupata-kampanjan tavoite 1 miljoonaa euroa – Kaikille sopiva lahjoitustapa

Joulupata-keräykseen voi lahjoittaa monella tavalla:

  • Vie lahjoituksesi   kadulla olevaan pataan . Padat ovat kaduilla 14.-22.12.2018. Joillakin paikkakunnilla 24.12. 2018 asti.
  • Lahjoita nettipataan  verkossa 31.12. 2018 asti
    • Nettipata.fi  antaa mahdollisuuden erilaisille ryhmille, kuten työporukoille tai urheiluseuroille, kerätä rahaa yhteiseen pataan
    • Joulupata.fi   –  sivulla voi muutamalla klikkauksella näppärästi virtuaalisesti lahjoittaa haluamansa summan
  • Maksa mobiilisti  haluamasi summa. Mobile Pay -sovelluksella 9090 tai Pivo-sovelluksella 050 400 1869
  • Tekstaa  PATA(10 €) tai PATA20 (20€) ja lähetä  tekstiviesti  numeroon 16499
  • Käytä  perinteistä tilisiirtoa:  FI57 2084 3800 0057 29, viite 8808

 

Valtakunnalliset avajaiset 13.12.2018 ja Joulupuurotarjoilua 18.12. 2018

Piparintuoksuiset valtakunnalliset avajaiset Lasipalatsin aukiolla 13.12.2018 alkaen klo 10.00

Koko maan Joulupata-keräyksen avajaiset järjestetään päivää ennen patojen ilmestymistä kaduille, eli  13.12.2018 klo 10.00 . Joulupata-keräyksen omat tontut luovat lämpöä ja tunnelmaa Helsingin Lasipalatsin aukiolla Kansainvälisten joulumarkkinoiden lomassa  koko päivän . Jouluteltassa lapset ja lapsenmieliset voivat piparipajassa koristella piparkakkuja ja osallistua Paras pipari –kisaan. Tontut järjestävät myös yhteislaulu- ja satuhetkiä.

Pelastusarmeijan edustaja avaa Joulupata-keräyksen  virallisesti   klo 17.00.

Joulupuuroa tarjotaan 18.12. klo 8.00 – 11.00 Helsingin Rautatientorilla

Pelastusarmeija haluaa muistuttaa, että edes joulupuuro ei ole kaikille itsestään selvyys, ja tarjoaa siksi perinteiseen tapaa Helsingin Rautatieaseman päälaiturilla joulupuuroa 18.12. klo 8.00 -11.00.

 

Pelastusarmeijasta lyhyesti

Pelastusarmeija perustettiin Englannissa vuonna 1865. Pelastusarmeija toimii 128 maassa auttaen miljoonia ihmisiä aina siellä missä tapahtuu, myös kriisi-, maanjäristys-, tulva-, pandemia- ja sota-alueilla. Suomessa Pelastusarmeija on toiminut vuodesta 1889 eli jo 129 vuoden ajan. Toimintaa on tällä hetkellä noin 40 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Joulupata-keräyksen taustasta lyhyesti

Joulupata-keräys järjestetään ympäri maailmaa yli 30 maassa ja se on kansainvälisen Pelastusarmeijan (The Salvation Army) tärkein keräys. Joulupata-keräys on Suomessa järjestetty vuodesta 1906 alkaen. Suomen Joulupata-keräyksen kaikki tuotot menevät avustuskohteisiin kotimaassa. Tuotosta vähennetään vain keräyskuluja, jotka pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena n. 10 %:ssa.

Keräyslupa: RA/2016/881 POLIISIHALLITUS 15.12.2016 1.1.2017 - 31.12.2021

Linkit

Lue tämä uutinen ePressi -sivustolla.