Pelastusarmeijan toiminta koronavirusepidemian aikana

image description

Näinä epävarmoina aikoina Pelastusarmeija avustaa ihmisiä hädän ja huolen keskellä tarjoamalla edelleen sosiaalista ja hengellistä tukea niille, jotka sitä tarvitsevat. Vaikka olemme joutuneet supistamaan palveluitamme, olemme silti tavoitettavissa.

Pelastusarmeijassa haluamme suojella lähimmäisiämme ja erityisesti heitä, jotka ovat eri syistä heikoimmassa asemassa ja suuremmassa vaarassa sairastua vakavasti koronavirusinfektioon. Olemme siksi tehneet seuraavia linjauksia toimintaan sen pohjalta, mitä Suomen hallitus ja viranomaiset ovat ohjeistaneet.

Osastot (paikalliset seurakunnat)

Kokoontumisia ei järjestetä paikallisissa toimipisteissä 16.3.­–30.4. välisenä aikana. Osastoista vastaavat upseerit ja työntekijät ovat valmiina antamaan keskustelu- ja neuvonta-apua ihmisille sähköpostilla, puhelimitse ja somekanavien kautta. Pelastusarmeijan nettisivun sekä eri toimipisteiden omien Facebook-sivujen kautta jaetaan mahdollisuuksien mukaan myös hengellistä sisältöä ja hartauksia erityisesti tänä aikana, kun yhteen kokoontuminen ei ole mahdollista. Paikallisosastojen kautta voi myös saada yksilöllistä, sosiaalista apua harkinnan mukaan. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisätietoa paikkakunta- ja toimipistekohtaisesti: https://www.pelastusarmeija.fi/paikkakunnat

Sosiaalipalvelu

Pyrimme edelleen mahdollisuuksiemme mukaan avustamaan heitä, jotka ovat akuutin ruoka-avun tarpeessa. Paikkakuntakohtaista lisätietoa saa kunkin osaston omilta netti- ja Facebook-sivuilta.

Helsingin sosiaalipalvelukeskuksessa vältetään kaikkia pitempiä kontakteja asiakkaiden kanssa. Tästä syystä asiakkaita ei oteta vastaan toimistolla, vaan heitä pyritään auttamaan muulla tavoin. Keskuksen ajat on varattu 27.3. saakka, ja siihen saakka toiminta pyritään turvaamaan. Joudumme kuitenkin varautumaan siihen, että toiminta saatetaan joutua sulkemaan jo aiemmin, mikäli henkilökunta ja vapaaehtoiset sairastuvat. Uusia aikoja ei vielä tällä hetkellä anneta 27.3. jälkeiselle ajalle, vaan tilannetta seurataan, ja ajanvaraus avataan myöhemmin, kun saadaan lisätietoa koronatilanteesta.

Päiväkodeissa toimitaan hallituksen ohjeistuksen mukaisesti ja hoidetaan ensisijaisesti niiden perheiden lapset, joiden vanhemmat työskentelevät muun muassa sosiaali- ja terveysalalla, palo- ja pelastustoimessa sekä muissa yhteiskunnan toiminnan kannalta välttämättömissä tehtävissä.

Vanhusten palvelukoti Iltala toimii Espoon kaupungin laatimien ohjeistuksien mukaan. Muissa asumispalveluissa odotetaan vielä tarkempaa tietoa Espoon ja Helsingin viranomaisilta.

Turun asumisen tuen yksikkö Patas hoitaa yhteydet asiakkaisiin toistaiseksi asiakaskäynteinä tai puhelinkontaktein tilanteesta riippuen.

Lasten lomakodin kohdalla tilanne on vielä auki. Kesän leireistä annetaan lisätietoa myöhemmin.

Lisätietoa paikkakunta- ja toimipistekohtaisesti: https://www.pelastusarmeija.fi/paikkakunnat

Kirpputori- ja iCare-myymälät

Pelastusarmeijan iCare -hyväntekeväisyysmyymälät sekä kirpputorit noudattavat hallituksen antamia ohjeita. Myymälät palvelevat tällä hetkellä normaalisti, mutta noudatamme terveysviranomaisten ohjeita ja neuvoja sekä käsihygienian että asiakaskontaktien suhteen.

Suosittelemme maksuvälineeksi korttia käteisen sijaan.

Pyydämme asiakkaitamme välttämään flunssaisena asioimista myymälöissämme sekä pitämään suositellun metrin välimatkan muihin asiakkaisiin.

Myymälöiden tilannetta ja mahdollisia muutoksia voi seurata täältä: https://www.pelastusarmeija.fi/myymalat

Vaikka olemme joutuneet kohtaamaan tämän hankalan tilanteen ja joudumme rajoittamaan toimintaa eri tavoin, pyrimme silti auttamaan ihmisiä mahdollisimman paljon. Toivotamme kaikille rauhallista ja rohkeaa mieltä Jumalan hyvään huolenpitoon turvaten. Rohkaisemme kaikkia käyttämään uutta tekniikkaa ja uusia tapoja olla yhteydessä toinen toistemme kanssa, esimerkiksi puhelimen, internetin ja somekanavien kautta.