Julkaistu 3.1.2022 09:00

100 vuotta naistyötä

Uskomatonta: tänä vuonna juhlimme Suomen Pelastusarmeijan 100-vuotista naistyötä / Kotiliittoa! 100 vuotta!

Kotiliiton tarina alkoi itse asiassa jo noin 15 vuotta aikaisemmin Englannissa itälontoolaisella lähetysasemalla. Sen alkuperäinen tarkoitus oli auttaa nuoria vaimoja ja äitejä kodinhoidossa. Florence Booth näki, millaisia haasteita naiset kohtasivat, ja hän halusi auttaa heitä taistelemaan sosiaalisia vitsauksia vastaan ja pärjäämään elämässä. Hän oli vakuuttunut kodin elämän tärkeydestä ja julisti: ”Onnellinen koti on varmin suoja kaikkea pahaa vastaan...”

Hyvin nopeasti tämä Pelastusarmeijan uusi naistyö kehittyi monissa maissa yhdeksi maailman suurimmista kristillisistä naisten järjestöistä – mikä se on nykyäänkin! Sen toiminta ja kokoontumiset perustuivat – ja perustuvat edelleen – neljään tavoitteeseen: kristilliseen uskoon, opetukseen, yhteyteen ja palveluun. Sen logo, talo avoimen Raamatun päällä, muistuttaa kaikkia, että on tärkeää perustaa elämä, koti ja perhe Jumalan sanaan, vakaaseen ja hyvään pohjaan, Jeesukseen.

Kotiliiton toiminta alkoi Suomessa 9.10. 1922. Rohkeat upseerit aloittivat naisia koskevan ja naisten tekemän työn neljässä Pelastusarmeijan osastossa Helsingissä.  Tilastojen mukaan kymmenen vuotta myöhemmin Suomessa oli yli 50 Kotiliitto-ryhmää, joihin kuului yli 5 000 jäsentä. Ryhmät nauttivat suurta arvostusta. Vaikka jäsen- ja ryhmämäärät ovat vuosien saatossa pienentyneet, nais- ja perhetyön toiminta on silti laajentunut ja kehittynyt. Naistyöllä on saatu aikaan paljon ihania muistoja ja uudistumistarinoita. Sen ryhmät edelleen voimaannuttavat, rohkaisevat ja rikastuttavat hengellisesti monia ja tuovat siunausta, toivoa ja suurta iloa perheisiin ja koteihin, naapurustoihin ja yhteisöihin.

Olemme kiitollisia naistyöstä: juhlimme koko vuoden 2022 ajan Jumalan uskollisuutta, ehtymätöntä rakkautta ja myötätuntoa!

”Älä meille, Herra, älä meille anna kunniaa, mutta anna kunnia omalle nimellesi, sinä hyvä ja uskollinen!” Ps. 115:1.

Anne-Dore Naud
eversti
naistyön presidentti

Kansainvälisen päämajan naistyön osasto suunnitteli uudistuneelle naistyölle logon,jonka tarkoitus on tuoda valoa, elämää ja hengen vapautta kaikille naisille ympäri maailmaa ja keskittyä Raamatun yleismaailmalliseen sanomaan. 

 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä