Julkaistu 27.2.2023 09:30

Autuaita ovat rauhantekijät

Pelastusarmeijan kansainvälinen päämaja huomioi raskain sydämin Ukrainan sodan vuosipäivän.

Matteuksen evankeliumissa 5:9 sanotaan: ”Autuaita rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen.” Tänä vuosipäivänä muistamme kaikkia, joita sota on koskettanut.

Pelastusarmeijan avustustoimet

Pelastusarmeija on avustanut yli 160 700 ihmistä eri tavoin. 11 maassa on käynnissä 85 humanitääristä hanketta. Niitä tuetaan kansainvälisellä rahoituksella ja kansainvälisen päämajan kautta. Näiden projektien yhteen laskettu arvo ylittää 10 miljoonaa puntaa (21.2.2023).

Ukrainaan on kuljetettu Saksasta, Puolasta ja Ranskasta 15 kertaa hätäaputarvikkeita. Mukana on ollut ruokaa ja hygieniatuotteita, vaatteita ja vuodevaatteita, generaattoreita, vedensuodattimia ja muita varusteita.

Kansainvälisen Pelastusarmeijan apuun on kuulunut 93 000 ruokapakettia, 682 000 lämmintä ateriaa ja noin 131 000 lahjakorttia tai käteisavustusta.

Pelastusarmeija on tarjonnut monenlaista majoitusapua. Yli 18 000 ihmistä on majoitettu Pelastusarmeijan omissa tai Pelastusarmeijan hankkimissa tiloissa.

Ihmisiä on myös autettu lahjoittamalla yli 64 000 hygieniapakettia ja vedensuodatinta, ja heille on toimitettu 105 000 tarviketta, esimerkiksi koulutarvikkeita, vuodevaatteita, vaatteita ja SIM-kortteja. Yli 15 000 ihmistä on saanut apua terveyteen ja mielenterveyteen liittyen. Pelastusarmeija on aktiivisesti jakanut tietoa ihmiskaupan riskeistä ja järjestänyt koululaisille kerhotoimintaa, kielikursseja ja lasten leirejä isäntämaissa.

Rauha Eurooppaan

Pelastusarmeija auttaa periaatteidensa mukaan kaikkia tarvitsevia ilman syrjintää. Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja, kenraali Brian Peddle sanoi: ”Kiitämme upseereita, sotilaita ja siviilijäseniä heidän ajastaan ja omistautumisestaan tarvitseville. Vaikka työskentelemme tiiviisti Ukrainan tilanteen parissa, arvostamme edelleen palvelutyötämme myös Venäjällä. Rukoilemme sodan loppumisen puolesta ja odotamme aikaa, jolloin Euroopassa on jälleen rauha.”  


Kansainvälisen päämajan uutinen 24.2.2023