Julkaistu 4.2.2019 12:34

Hämeenlinnan entisöity osastorakennus vihittiin uudelleen

Hämeenlinnan osaston 104-vuotias rakennus entisöitiin historiaa kunnioittaen ja tämän päivän vaatimukset täyttäen. Sunnuntaina 3.2. osaston väki kokoontui yhdessä territorion johtajien kanssa lämminhenkiseen juhlaan, jossa osastorakennus vihittiin uudelleen käyttöön.

Hämeenlinnan osaston puurakennuksen valot heijastuvat kadun lumikinoksiin. Kasarmikadun kaunis rakennus on nyt entistä kauniimpi, kun ulkopintaa koristaa uusi maalipinta ja led-valot korostavat talon hienoja yksityiskohtia.

– Remontti alkoi viime kesäkuussa. Talon hirsiperusta tarkistettiin, ja kostuneet hirret uusittiin. Saimme yhden uuden ikkunan osaston takaosaan, sillä tuli edullisemmaksi teettää ikkuna kuin korjata kohta uusilla hirsillä, Hämeenlinnan osastonjohtaja, kapteeni Seppo J. Takala paljastaa ja jatkaa: – Rakennus sai uudet vuorilaudat ja maalipinnan. Syksyn myötä alkoivat sisätyöt. Kahvihuonetta laajennettiin kaatamalla seinä, uusimme lattian ja loppuvuodesta taloon tehtiin vielä laaja sähkötyö – vastaamaan nykypäivän sähkönkuormitukseen. Sali on maalattu, meillä on uudet penkit ja uusi ääni- ja videotekniikkaa, Seppo toteaa hymyillen.

Osaston väkeä oli saapunut paikalle juhlistaan osastorakennuksen uudelleenvihkimistä jumalanpalveluksen yhteydessä. Erityisvieraina olivat Suomen ja Viron Pelastusarmeijan johtajat, everstit Patrick ja Anne-Dore Naud ja entisöinnin suunnittelija Heikki Pekonen. Myös joukko armeijaystäviä Hyvinkään osastosta olivat saapuneet paikalle.

– On ilo olla paikalla tänään, täällä saa tuntea olevansa Herran talossa, eversti Patrick Naud aloittaa vihkimisseremonian. Kaikkien yllätykseksi territorion johtaja kutsui koko juhlaväen siirtymään kahvihuoneen puolelle. Siellä hän yhdessä päivän nuorimman vieraan, Nooa Hurstin kanssa suoritti juhlallisen nauhanleikkuun. Territorion johtaja kiitti suunnittelija Heikki Pekosta hienosti toteutetusta entisöinnistä ja muisti häntä kirjalahjalla.

Hämeenlinnan osasto sai juhlassa myös uuden siviilijäsenen, Arja-Leena Aallon.

– Jumalan suuri rakkaus ensin pelotti, sitten kosketti, Arja-Leena kertoi puheessaan. – Tutustuttuani Pelastusarmeijaan huomasin käyväni jumalanpalveluksessa viikoittain. Siitä pyhyys levisi arkipäiväänkin. Olen otettu Jumalan äärimmäisestä rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan.

Eversti Anne-Dore Naud esitti juhlassa herkän laulun ja muistutti myös siitä, että rakastakaa toisianne, sillä Jumala rakastaa meitä. – Hymyile, Jumala rakastaa sinua!

Juhla päättyi eversti Patrick Naudin pitämään saarnaan. Saarnassa eversti kehotti vastaamaan Jeesuksen kutsuun. – Elämälläsi on tarkoitus ja unelmillasi on merkitystä.

Illan pimetessä osaston valot pääsevät oikeuksiinsa, tuoden valoa pimeään maailmaan. "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo" Joh 8:12.

Toni Kaarttinen
Kuvat:
Toni Kaarttinen

Lisää kuvia juhlasta täällä