Julkaistu 26.4.2022 08:00

Ihmeelliset naiset!

Oli järkyttävää nähdä niin paljon kärsimystä televisiossa, niin monet naiset ja lapset pakenevat Ukrainan sotaa. Mutta oli myös hienoa nähdä niin monia naisia laittamassa ruokaa, tuomassa vaatteita, hygieniatarvikkeita ja huopia pakolaisperheille, jotka ovat lohdun ja rohkaisun tarpeessa.

Kärsivän yhteiskunnan palveleminen on aina ollut Pelastusarmeijan tärkein tehtävä ympäri maailmaa. Olen ylpeä saadessani olla osa missiotamme ja Pelastusarmeijan aikuis- ja perhetyötä Suomen ja Viron territoriossa.

Täälläkin monet naiset ovat mukana palvelemassa toisia osoittaen rakastavaa huolenpitoa ja huomattavaa anteliaisuutta: he järjestävät varainkeruutapahtumia ”Auttava käsi” -projektille (sen kautta tuetaan Pelastusarmeijan tyttökotia, joka majoittaa ihmiskaupan uhreiksi joutuneita sekä kodittomia tyttöjä Tansaniassa), neulovat sukkia Sielunlämmittäjät-projektiin, omistavat aikaansa ja energiaansa naisten ryhmien järjestämiseen, tukevat ja auttavat toisiaan, tarjoavat kuuntelevan korvan, lohduttavat niitä, jotka ovat peloissaan, ahdistuneita, yksinäisiä. 

Olen ollut monia vuosia Pelastusarmeijan täysiaikainen upseeri (pastori) ja työskennellyt eri kansallisuuksia edustavien ihmeellisten naisten kanssa lukuisissa eri maissa. Koen, että on ilo ja etuoikeus viedä ihmisille Jeesuksen rakkautta konkreettisella ja käytännöllisellä tavalla ja julistaa hänen toivon ja rauhan sanomaansa.

Näemme nykyäänkin kärsimystä ympärillämme: naiset joutuvat väkivaltaisen ja kumppaniaan kunnioittamattoman puolison uhriksi, haavoittuvassa asemassa olevat lapset elävät perheissä, joissa alkoholi ja huumeet ovat terveellistä ruokaa ja hyvinvointia tärkeämpiä, perheiden hajoaminen ja avioerot aiheuttavat jännitettä ja henkistä pahoinvointia... Nyt on entistä tärkeämpää, että ihmiset kuulevat toivon, rauhan, lohdun ja lempeyden sanoman. Sama sanoma puhutteli minua vahvasti, ja kun otin sen vastaan, elämäni muuttui täysin! Tämän muutoksen ansiosta tahdon täydellä sydämelläni palvella Jumalaa ja ihmisiä ympärilläni sekä julistaa Jumalan elämää uudistavaa sanaa. Evankeliumissa meitä muistutetaan, miten Jeesus otti vastaan ihmiset, jotka kärsivät ja tarvitsivat ymmärrystä, myötätuntoa ja lohtua. Jeesus oli todellinen pelastaja, joka oli valmis toimimaan kärsivien puolesta. 

Pelastusarmeijan nais- ja perhetyössä minua ovat aina kiehtoneet kotiliitto ja naisten ryhmät. Ryhmät on tarkoitettu sekä nuorille että vanhemmille naisille. Nuoremmat tarvitsevat vanhempia ja vanhemmat tarvitsevat nuorempia: he täydentävät toisiaan. Minulla on ollut etuoikeus vierailla monissa näissä ryhmissä työskennellessäni eri Euroopan maissa ja myös täällä Suomessa ja Virossa. 

Naisten ryhmissä ja kokoontumisissa minua on erityisesti koskettanut keskinäinen rakkaus ja huolenpito. Kokoontumisissa lauletaan yhdessä, keskustellaan ja rukoillaan, luetaan Raamattua, opitaan yhdessä ja toisilta ja palvellaan toinen toistaan monin eri tavoin… Tämä kaikki jatkuu edelleen Pelastusarmeijan naisten ja perheiden ryhmissä. Upseerit, naisten ja perheiden ryhmien johtajat, toivottavat ihmiset lämpimästi tervetulleiksi kokoontumisiin ja antavat rohkaisua ja lohtua käytännöllisin ja hengellisin keinoin.

Haluaisin jakaa erään Pelastusarmeijan osastossa (seurakunnassa) käyvän naisen todistuksen: ”Tulin Pelastusarmeijaan monia vuosia sitten. Aviomieheni kuoli ja jäin yksin. Näin Pelastusarmeijan ikkunassa ilmoituksen naisten ryhmästä. Osallistuin ryhmän kokoontumiseen, enkä ole sitä kertaakaan katunut. Ihmiset ovat ystävällisiä ja lempeitä. Se on paikka, missä saan tukea, rohkaisua ja mahdollisuuden kuulla Jumalan Sanaa, jota todella tarvitsen. Tunnen vahvistuneeni ja kiitos Jumalan, olen menettänyt yksinäisyyden pelon. Minä todella tarvitsen tätä naisten ryhmää!”

Kiitos kaikille teille, jotka osoitatte Jeesuksen rakkautta naisille ja perheille konkreettisilla ja käytännön tavoilla, ja suuret kiitokset myös kaikille, jotka tukevat tärkeää työtämme taloudellisesti.

Vahvistakoon ja siunatkoon Jumala teitä hyvin erityisellä tavalla!

Anne-Dore Naud
eversti
naistyön presidentti 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä