Julkaistu 23.12.2021 16:00

Kenraalin joulutervehdys 2021

Yllä kenraalin videojoulutervehdys englanniksi. Alla voit lukea kenraalin joulutervehdyksen myös suomeksi:

Hän on ollut olemassa ennen kaikkea muuta, ja hän pitää kaiken koossa. Kol. 1:17

Millainen vuosi 2021 onkaan ollut! Näiden 12 kuukauden aikana maailmassa on jatkettu Covid-19-pandemian haasteisiin vastaamista ja toimittu sen realiteettien mukaisesti, on koettu sairautta ja kuolemaa, mutta myös toteutettu elvytysstrategioita ja rokotusohjelmia. Kaivattua vaihtelua toivat olympialaiset ja paralympialaiset, jotka tarjosivat jotakin myönteistä ja nautittavaa ja mahdollisuuden juhlia maidemme saavutuksia. Olemme tietysti joutuneet myös näkemään sekä luonnonmullistuksia että ihmisen aiheuttamia kriisejä ja tragedioita – maastopaloja eri maissa, presidentin salamurhan, hurrikaaneja ja myrskyjä – joista jokainen on luonut suuria haasteita. Taleban on äskettäin ottanut Afganistanissa vallan, mikä on tarkoittanut ihmisten pakoa maasta, huolta naisten koulutuksesta ja vanhojen hallintotapojen paluusta sekä demokratian rippeidenkin häviämisestä.

Minne tai kenen puoleen käännymme tällaisina rauhattomina aikoina? Heprealaiskirjeen 13:8 kertoo meille, että käännymme Jeesuksen puoleen, joka on ”sama eilen, tänään ja ikuisesti”, kun taas Kolossalaiskirjeessä 1:17 kuvataan, että ”hän pitää kaiken koossa” ja Johanneksen ilmestyksessä 22:13, että hän on ”A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu”. Meidän tulee kääntyä hänen puoleensa, joka on meitä viisaampi, meitä myötätuntoisempi, meitä voimakkaampi. Hänen, joka on sekä yliaistillinen että meidän luonamme, joka on läsnä sekasorrossa ja kaaoksessa ja niitä seuraavissa henkilökohtaisissa uhrauksissa koska, kuten luemme Psalmista 23 ja Matteuksen evankeliumin 11. luvun jakeesta 28, hän kutsuu meitä lepäämään. Jos koskaan on oikea aika kääntyä Jeesuksen puoleen, se on jouluna, kun muistamme ja juhlimme hänen syntymäänsä, hänen inkarnaatiotaan ja hänen tulemistaan Immanueliksi (Jumala kanssamme).

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Se tarkoittaa toivoa! Se tarkoittaa, ettemme ole yksin! Se tarkoittaa, että meillä on joku, joka voi virvoittaa sielumme, kun olemme uupuneita; joku, joka voi antaa meille levon, kun olemme väsyneitä; joku, joka voi näyttää meille ikuisuuden, kun nykyhetki vie kaikki voimamme; joku, joka pitää meitä ja maailmaamme kasassa, kun olemme luhistumassa. Siinä on todellakin juhlan aihetta tänä jouluna. Miksi emme haluaisi tutustua sellaiseen henkilöön kuin Jeesus?

Jos olet viime aikoina laiminlyönyt suhdettasi Jeesukseen, joulu on otollista aikaa sen uudistamiselle ja kohentamiselle. Ja jos et vielä tunne häntä, joulunaikaan voit myös tavata Jeesuksen ensimmäistä kertaa – kutsua hänet sydämeesi ja elämääsi pelastajana ja ystävänä.

Toivotan komentaja Rosalien kanssa sinulle onnellista joulua ja Jumalan siunausta tänä juhla-aikana.


Brian Peddle

kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja

Kuvitus: Thomas Breher


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä