Julkaistu 15.4.2022 07:00

Kenraalin pääsiäistervehdys 2022

Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat. Room. 1:16

Tervehdykseni sinulle vuoden 2022 pääsiäisjuhlan aikaan.

Apostoli Paavali vakuutti Rooman kirkolle lähettämänsä kirjeen 1. luvun 16. jakeessa näin: ”Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat.” Haluan Paavalin lailla julistaa pelottomasti luottavani evankeliumin sanoman totuuteen, voimaan ja tarpeellisuuteen.

Pääsiäinen ja siihen valmistava paastonaika tarjoavat meille mahdollisuuden uppoutua Jumalan pelastustarinaan. On tärkeää muistuttaa itseään evankeliumin perustavanlaatuisesta ja yhdistävästä kertomuksesta, joka on sekä Pelastusarmeijan hengellisen elämän että mission ytimessä.

Missäpäin maailmaa, minkä ikäinen ja missä tilanteessa oletkaan, evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta on hyvä uutinen, se sopii juuri sinulle ja on sinulle merkityksellinen. Evankeliumi kiteyttää sen, että Jumala rakastaa sinua ja että hän on valinnut sinut; se kertoo armon, anteeksiannon ja sovinnon tarjoamisesta; siihen kuuluu ylösnousemuksen voima ja lupaus ikuisesta elämästä; se on kaikenkattava Raamatun kertomus, jota elämme todeksi joka päivä.

Jos pääsiäisen tapahtumat ovat todella tuttuja, saattaa tulla kiusaus suhtautua vähän välinpitämättömästi piinaviikkoon, mutta kehotan meitä kaikkia lähestymään vuoden 2022 pääsiäistä uusin silmin ja odotuksin. Jeesus on edelleen maailman pelastaja. Hän on edelleen tie, joka johtaa Jumalan luo.

Maailma on nykyään kulttuurien, uskontojen, näkemyksien ja tapojen sulatusuuni. Jotkut ehdottavat pelastussanoman ankarampien osien taka-alalle häivyttämistä, mutta niissä on hyvän uutisen ydin, joka mahdollistaa meille jokaiselle syntien anteeksiannon, katumuksen tien ja Taivaan todellisuuden.

Evankeliumilla on sanottavaa. Se tuo toivoa ja lisää iankaikkisuuden ulottuvuuden välittämäänsä viestiin, jota niin kipeästi kaivataan. Tarvitsemme kyllä asiaankuuluvia ja kunnioittavia tapoja puhua evankeliumista omassa kontekstissamme, mutta ei ole syytä epäröidä tai arkailla kertoa Jumalan pelastavasta armosta, joka ilmenee Jeesuksessa. Jos emme pääsiäisenä tartu tilaisuuteen jakaa tätä sanomaa, milloin sitten?

Pelastusarmeija, nyt on aika jakaa ilosanomaa kaikille – kaikin mahdollisin tavoin. Ja toivon, että saatte tuntea ylösnousseen Kristuksen läsnäolon niin tehdessänne.

Brian Peddle
kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja

Kuvitus: Romolo Tavani

 

Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä