Julkaistu 14.3.2022 15:39

Pelastusarmeija ryhtyi välittömästi auttamaan Ukrainan konfliktia pakenevia ihmisiä

Pelastusarmeija ryhtyi välittömästi auttamaan Ukrainan konfliktia pakenevia ihmisiä. Pelastusarmeijan kriisityöntekijät työskentelevät väsymättä vaikeissakin olosuhteissa. 

Työ käynnistettiin viivyttelemättä aloittamalla avustusprojektit Moldovassa, Romaniassa ja Ukrainassa. 

Moldovassa Pelastusarmeija tukee Ukrainasta tulevia pakolaisia tarjoamalla heille väliaikaismajoitusta ja wifi-yhteyden Pelastusarmeijan tiloissa. Kaikenikäisiä pelastusarmeijalaisia on mukana valmistamassa ruokaa ja jakamassa lämpimiä aterioita, juomia ja välttämättömyystarvikkeita. 

Romaniassa Pelastusarmeijan kriisityöntekijät työskentelevät yhdessä muiden järjestöjen ja vapaaehtoisten kanssa raja-asemilla Siretissä ja Isacceassa. He jakavat pakolaisille ruokaa ja hygieniatarvikkeita. Apua tarvitaan ja annetaan rajanylityksen jälkeenkin: esimerkiksi eräs äiti lapsineen on päässyt turvaan Budapestiin Pelastusarmeijan eurooppalaisen verkoston tuella. 

Ukrainassa Pelastusarmeijan osastot ja toimipisteet ovat valmiina tarjoamaan apua. Avustustyö ja muu toiminta jatkuu rajan molemmin puolin, ja Venäjän Pelastusarmeija hankkii tarvikkeita hädänalaisille. 

Kriisiapua suunnitellaan ja järjestetään Pelastusarmeijassa Euroopan-laajuisesti. Puolassa valmistaudutaan auttamaan pakolaisia. Myös Slovakiassa ja Tšekissä valmistaudutaan pakolaisten saapumiseen, ja maiden edustajat tapaavat säännöllisesti.  

Kansainvälisen päämajan uutinen