Julkaistu 6.11.2021 14:00

Pelastusarmeija sai uuden upseerin

Lauantaina 30.10. vietettiin Pelastusarmeijan Temppelissä juhlapäivää, kun Pelastusarmeija sai uuden upseerin riveihinsä. Armon sanansaattajat -kadettirenkaan Benjamin Hursti vihittiin juhlallisessa tilaisuudessa luutnantiksi.

Päivä alkoi erityisenä jo lauantaiaamuna, kun Pelastusarmeijan jäsenet ja ystävät kokoontuivat yhteen Sanan päivän merkeissä Pelastusarmeijan Temppelissä sekä livestriimauksen kautta ympäri Suomen. Sanan päivää vietettiin teemalla ”Sana valaisee” ja puhujina toimivat territorion johtajat, everstit Patrick ja Anne-Dore Naud.

Iltapäivällä oli upseerivihkimyksen vuoro teemalla ”Jumalan armo”. Armon sanansaattajat -kadettirenkaan Benjamin Hursti vihittiin tilaisuudessa luutnantiksi. Juhlallisen vihkimyksen suorittivat territorion johtajat, everstit Patrick ja Anne-Dore Naud. Everstit olivat valinneet Benjaminille raamatunpaikan merkitsemään tätä tärkeää hetkeä, Fil. 4:6–7: ”Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.”

Upseerivihkimyksessä tuore luutnantti sai myös ensimmäisen upseerimääräyksensä. Tehtävä on tuttu jo kadettiajalta, luutnantti Benjamin Hurstin määräyksenä on johtaa työtä Pelastusarmeijan Lahden osastossa. Sotahuuto haastatteli Benjaminia kadettiaikana, ja hänen taustaansa, kokemukseensa osastotyöstä ja ajatuksistaan tulevaisuudesta voit tutustua viime toukokuun Sotahuudossa. Lehti on luettavissa myös arkistossamme: issuu.com/sotahuuto/docs/s5-21

Todistuksessaan luutnantti Benjamin Hursti kertoi, miten kadettirenkaan nimi ”Armon sanansaattajat” on puhutellut häntä syvästi. ”Minun historiallani armon vastaanottaminen on ollut iso koulu. On pitänyt opetella ottamaan vastaan armoa vastaanottamalla anteeksiantoa. Armoa ei kuitenkaan ansaita, vaan se on Jumalan lahja.”

Territorion naistyön presidentti, eversti Anne-Dore Naud jakoi myös hopeatähdet Benjaminin veljelle Samuel Hurstille ja uskonveljelle, luutnantti Ari Kulmalalle. Hopeatähdistössä valmistuvan upseerin vanhemmat tai muut valmistuvalle läheiset ihmiset saavat huomionosoituksen siitä, miten he ovat ohjanneet valmistuvaa Armeijan työhön Jumalan valtakunnan hyväksi. He saivat muistoksi kunniakirjan ja pinssin, ja juhlaviikonlopun aikana järjestettiin myös hopeatähdistön lounas.

Upseerivihkimyksen saarnassa territorion johtaja, eversti Patrick Naud vielä muistutti, miten Jeesus toi uutta toivoa kärsivälle ihmiskunnalle.  Pienellä uskolla voimme tehdä suuria muutoksia elämässämme, ja Jumalan armo on meitä jokaista varten.

Juhla päättyi rukoushetkeen ja lauluihin Herran hyvyydestä tahdon kertoa ja Päättänyt olen. Miten sopivatkaan ovat Herran hyvyydestä tahdon kertoa -laulun kolmannen säkeistön sanat: ”Sanan lupauksiin tartu uskossa! / Herran siunauksiin luota toivossa. / Sataa taikka paistaa, niin Herra tietää sen, / maailmankin voittaa armo Jeesuksen… Kiitos, kiitos, Jumala, halleluja!”

Toni Kaarttinen
Kuvat:
Toni Kaarttinen

Katso kuvakavalkadi upseerivihkimyksestä


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä