Julkaistu 22.8.2022 13:30

Pelastusarmeija toimii pian 133 maassa

Guineasta tulee 133. maa, jossa Pelastusarmeija virallisesti toimii, vahvistaa Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja, kenraali Brian Peddle. Maa liitetään Liberian ja Sierra Leonen hallintoalueeseen, jota johtavat everstiluutnantit Mary ja Samuel Mkami. 

Guineassa asuu yli 13 miljoonaa ihmistä, maan pääkaupunki on Conakry. Entinen Ranskan siirtomaavaltio itsenäistyi vuonna 1958, ja ranska on edelleen virallinen kieli. Valtaosa guinealaisista on muslimeja, kristittyjä on alle 10 prosenttia väestöstä.

Työn aloittamista maassa alettiin tutkia jo vuonna 2018. Tammikuussa 2019 kapteenit Benarde ja Thomas Mbouabani määrättiin aloittamaan työ, ja 15.11.2021 Pelastusarmeija rekisteröitiin nimellä Armée du Salut.

Toiminta on kasvanut nopeasti, ja nyt maassa on yksi osasto sekä viisi ulkovartiota. Kun kenraali ja komentaja Rosalie Peddle vierailivat Liberiassa helmikuussa 2022, juhlaan osallistui yli 100 guinealaista, joiden ilo olla osa kansainvälistä Armeija-perhettä oli silminnähtävää.

– On hienoa nähdä Jumalan vastaavan rukouksiin antamalla tämän mahdollisuuden. Jumala siunatkoon Pelastusarmeijaa Guineassa, sanoo kenraali Peddle.

Kansainvälisen päämajan uutinen