Julkaistu 3.3.2022 12:11

Pelastusarmeija torjuu naisiin kohdistuvaa ihmiskauppaa

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. Pelastusarmeija nostaa esiin tärkeän ja ajankohtaisen teeman: nykyaikaisen orjuuden ja ihmiskaupan, joista maailmassa kärsivät erityisesti naiset ja lapset.

Ihmiskauppaa tapahtuu myös Suomessa. Kuinka se voidaan tunnistaa, miten tulee toimia ja miten uhreja voidaan auttaa? Alan asiantuntijanaiset vastaavat näihin kysymyksiin Pelastusarmeijan järjestämässä maksuttomassa webinaarissa tiistaina 8.3. klo 17.00–18.30.

Pelastusarmeija on sen toiminnan alusta asti tehnyt vahvasti ja menestyksekkäästi työtä naisten aseman parantamiseksi kaikkialla maailmassa. Suomen Pelastusarmeija viettää tänä vuonna naistyön 100-vuotisjuhlaa. Naistenpäivän webinaari on yksi merkkivuoden tapahtumista.

Webinaarissa tarkastellaan sitä, miksi erityisesti naiset ajautuvat ihmiskaupan uhreiksi. Vastauksia saadaan seuraaviin kysymyksiin: Miten kysyntä luo ihmiskauppaa ja miten raha vaikuttaa siihen? Millainen ihmiskaupan tilanne on tällä hetkellä Suomessa ja miten monikulttuurisuus vaikuttaa katsontakantaan sukupuolten välisessä tasa-arvossa?

Webinaarissa puhuvat ihmiskaupan asiantuntijanaiset

Webinaarin avauspuheen pitää New Yorkissa toimivan Pelastusarmeijan kansainvälisen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden komission johtaja, eversti Janet Munn , joka tarkastelee eettisiä kysymyksiä erityisesti naisnäkökulmasta.

Paneelikeskustelussa kuullaan lisäksi seuraavia asiantuntijoita:

Pia Rendic on pappi ja terapeutti sekä Vapauta uhri ry:n toiminnanjohtaja. Rendic on erikoistunut seksuaaliperäisen ihmiskaupan uhrien auttamiseen. Puheenvuorossaan hän tarkastelee, miksi henkilö ajautuu ihmiskaupan uhriksi. Hän muistuttaa myös sukupuolittuneesta väkivallasta ja siitä, että ilman kysyntää ei olisi ihmiskauppaa. Sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen liittyvät myös kysymykset köyhyydestä ja tuloeroista sekä korruptiosta. Pia Rendicillä on vahva asiantuntemus siitä, kuinka uhria autetaan takaisin itsenäiseksi toimijaksi yhteiskunnassa.

Terhi Tafari on Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä. Pitkä kokemus näköalapaikalla on tuonut Tafarille vahvan tuntemuksen ihmiskaupan uhrien tilanteesta Suomessa. Hän on toiminut myös Pelastusarmeijan asiantuntijaneuvonantajana ihmiskauppaan liittyvissä kysymyksissä.

Tii Juden toimii Vailla vakituista asuntoa ry:n kokemusmentorina. Hän tuo puheenvuorossaan esille naisten erityisyyden asunnottomuustyössä. Entisenä päihteiden käyttäjänä Juden tarjoaa kokemusperäisen näkökulman naisten haavoittuvuuteen ja mahdollisuuteen joutua helposti hyväksikäytetyksi kriisitilanteissa.

Iranilaistaustainen kielitieteen tohtori, Rakhshandeh Rahgoui , on asunut Suomessa kymmenen vuotta. Hän toimii persian kielen opettajana. Rahgoui kannattaa sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä naisten oikeutta tehdä töitä. Hän arvostaa Suomea demokraattisena maana, jossa oma tausta ei vaikuta opiskelumahdollisuuksiin tai töiden saantiin.

Tunnistaen, toimien, auttaen

Pelastusarmeija on sitoutunut ihmiskaupan vastaiseen työhön aihepiirin tietoisuutta levittämällä. Mitä enemmän tietoa ja tekoja, sitä vähemmän kärsimystä. Pelastusarmeija haluaa tehdä yhteistyötä, verkostoitua ja luoda käytänteitä, jotka vähentävät ihmiskauppaa ja sen kysyntää. Ihmiskaupan vastainen työ on yksi Pelastusarmeijan prioriteeteistä kansainvälisesti.

Lisätietoja

Webinaari
Projektikoordinaattori Sari Vanha-Perttula
puh. 050 345 9105

Pelastusarmeija
Ylisihteeri, majuri Saga Lippo
puh. 050 597 6157