Julkaistu 20.8.2021 09:49

Pelastusarmeija vastaa Haitin tuhoisan maanjäristyksen aiheuttamaan hätään

Haitia runteli lauantaina 7,2 magnitudin maanjäristys, jossa on menehtynyt tai loukkaantunut tuhansia ihmisiä. Pelastusarmeija lähettää kansainvälisestä päämajasta apua maassa toimivien pelastusarmeijalaisten katastrofityön tueksi.

Pelastusarmeijan henkilökuntaa ei ilmeisesti menehtynyt maanjäristyksessä, mutta useat järjestön rakennuksista ovat vahingoittuneet pahasti, ja ainakin yksi osastorakennus on romahtanut täysin.

Lontoon päämajasta järjestetään varoja ruoan, juomaveden ja hygieniatuotteiden hankintaa varten. Myös telttoja ja pressuja kaivataan. Pelastusarmeijan klinikka Fond-des-Nègresissä tarjoaa lääkintäapua, ja kriisiapuryhmä on koottu yhteen.

Päämajan kansainvälisen katastrofiavun johtaja Damaris Frick sanoo, että koronarajoitukset hankaloittavat tilannetta. ”Haitin pääministeri on sanonut, että kansainvälistä apua haetaan vasta alustavien arviointien jälkeen”, hän kertoo, ”mutta onneksi Pelastusarmeijan henkilökunta Haitilla on saanut katastrofikoulutusta.”

Työtä vaikeuttavat myös vahingoittuneet tiet pääkaupunki Port-au-Princen ja pahiten kärsineen seudun välillä. Lisäksi maan keskiosan läpi kulkemisessa on huomattava turvallisuusriski.

Kansainvälisen Pelastusarmeijan johtaja, kenraali Brian Peddle muisteli Twitterissä vierailuaan Haitilla ja kertoi rukoilevansa sen tulevaisuuden puolesta.

Kansainvälisen päämajan uutinen