Julkaistu 14.3.2022 12:30

Pelastusarmeijan kumppanuuskeräys 1.3.–10.4.2022

Anna toivoa maailman köyhimmille lapsille.

Pelastusarmeijan perinteisen kumppanuuskeräyksen avulla kerätään jälleen varoja köyhyydestä kärsivien lasten auttamiseksi Pakistanissa, Ghanassa, Togossa, Paraguayssa sekä Argentiinassa ja Uruguayssa. Keräystuotto ohjataan Pelastusarmeijan kansainvälisen päämajan kautta kohdemaihin, joissa paikallinen Pelastusarmeija vastaa avun perille menosta.

Pandemian takia köyhyys on kohdemaissa lisääntynyt. Tuloerot ovat kasvaneet entisestään ja monissa paikoissa etenkin lapsiperheet ovat joutuneet entistä pahempaan ahdinkoon. Lapsena koettu köyhyys vaarantaa lapsen tulevaisuuden, ja köyhyyden on havaittu usein periytyvän sukupolvelta toiselle. Siksi Pelastusarmeija pitää erittäin tärkeänä sitä, että apua annetaan perheille ajoissa heidän kotimaassaan.

Esimerkiksi Ghanassa on keräysvaroilla hankittu sairaalatarvikkeita ja siten onnistuttu pelastamaan ihmishenkiä. Pakistanissa ylläpidetään muun muassa kahta lastenkotia ja Etelä-Amerikassa on pystytty tarjoamaan nopeasti apua luonnonkatastrofeissa kotinsa menettäneille perheille.

Keräykseen voi lahjoittaa Pelastusarmeijan kotisivulla tai pankkisiirtona: FI57 2084 3800 0057 29, viite 8808.

Mikäli paikalliset koronarajoitukset sallivat, järjestetään myös lipaskeräys kaduilla ja ostoskeskuksissa. Lippaissa on Helsingin poliisilaitoksella leimattu vyöte.

Keräyslupa:
RA/2021/1383 Poliisihallitus, voimassa toistaiseksi

Lisätietoja:
[email protected]