Julkaistu 17.4.2022 07:00

Pelastusarmeijan pääsiäistervehdys 2022

Ylösnousemus

Käänny elämän polulle

Kertomus ylösnousemuksesta on aina herättänyt paljon kysymyksiä. Kertomus on totta, mutta sitä voi lähestyä monella tavalla. Ennen kaikkea se kertoo uskosta – eikä uskosta voi väitellä! Uskon tuntee sisimmässään. Sitä voi elää todeksi päivä kerrallaan, koko sielullaan ja mielellään.

Ylösnousemus on erottamaton osa uskoa Jeesukseen, se avaa silmämme ja tuo uuden näkökulman elämään, suunnattoman toivon ja oikeudenmukaisuuden tunteen! Se merkitsee uudelleen aloittamista. Se on poikkeuksellinen ajattelutapa, josta Jeesus julisti ja jonka hän eli todeksi. Se on vahva viesti, kutsu: meidän täytyy hylätä pettymyksen ja kuoleman tie ja kääntyä elämän polulle.

Liikkeelle

Jeesuksen Kristuksen uskon polulla eivät raskaat kantamukset paina. Kokenut vuoristo-opas tekee tarkat suunnitelmat aina ennen korkeuksiin nousemista. Hän pakkaa laukkuunsa vain kaikkein tarpeellisimman. Hän neuvoo matkakumppaneitaan jättämään pois turhat kantamukset. Kaikki, mikä saattaisi alkaa painaa ja vaarallisesti hidastaa hyvää vaellusta, täytyy poistaa.

Niiden, jotka haluavat kulkea nöyryyden polkua, jonka Jeesus osoittaa evankeliumissa, täytyy myös oppia päästämään irti tarpeettomista rasitteista. Mitkä ovat sellaisia taakkoja, jotka estävät uskovan hyvän vaelluksen? Rukouksen hengessä ja vilpittömässä itsetutkiskelussa jokaisen on mahdollista tunnistaa ”painot”, jotka tulee heittää pois.

Jatka matkaa

Vuoristossa ei parane pysähtyä liian pitkäksi aikaa. Pitkittynyt tauko saattaa altistaa kylmälle, huonolle säälle ja öisille vaaroille. Seuraukset voivat olla kohtalokkaat. Silloin pysähtyminen voi kirjaimellisesti tarkoittaa vaaraa. Näin on myös kristityn elämässä: emme saa pysähtyä, vaan meidän tulee sinnikkäästi jatkaa matkaa. Kristitylle sinnikkyys tarkoittaa, että on alati herkkä kuulemaan Ylösnousseen äänen: etsimällä Jumalan Hengen läsnäoloa rukoillen ja Sanaa väsymättä lukien. Se on elämäntapa, jonka voi oppia ja joka vie meitä eteenpäin uskossa ja ylösnousemuksen hengessä. Vaikka elämä koettelee, voimme marssia vakaasti eteenpäin.

Etene

Kristitty ei koskaan vaella yksin. Hän vaeltaa ”samassa köydessä” toisten kanssa, ja sosiaalinen ja yhteisön elämä ovat ensiarvoisen tärkeitä. Todelliset ystävät tukevat toisiaan, antavat anteeksi toisilleen, kantavat toisiaan. Kun yksi iloitsee, ystävät iloitsevat hänen kanssaan. Kun yksi kärsii, muut kärsivät hänen kanssaan. Se on samassa köydessä vuorta hitaasti nousevien rikkaus. Me rohkaisemme toinen toistamme, me opimme toinen toisiltamme. Me jaamme päivän taakat samalla kun ihailemme lumihuippuisten vuorten kauneutta.

Monesti Ylösnoussut liittyy seuraamme, kun etenemme hitaasti elämässä. Näin kävi Emmauksen kahdelle opetuslapselle, jotka yllättyivät kohdatessaan hänet, jota eivät enää odottaneet. He olivat luisuneet polulle, joka johtaa pettymykseen ja kuolemaan. Päivän päätyttyä uupuneet matkaajat olivat kuitenkin niin häkeltyneitä ylösnousseen kohtaamisesta, että he kiirehtivät palavin sydämin takaisin tielle päästäkseen kertomaan uskomattomat uutisensa.

Julista

Kun kertomus Jeesuksen ylösnousemuksesta ja sen merkityksestä koskettaa, ihmisen elämä muuttuu uudeksi! Se on suuri tapahtuma, uskon ja ilon tapahtuma, joka muuttaa tapamme nähdä maailma ja lähimmäisemme. Jeesus julisti ylösnousemuksestaan useasti maan päällä ollessaan. Hänen tehtävänsä oli kertoa kaikille, että mikään ei ole Jumalalle mahdotonta. Edes kuolemalla ei ole voimaa sen suurenmoisen rakkauden edessä, jonka Jumala osoitti meille ristillä. Hänelle riitti kolme päivää kuoleman vallan kukistamiseen.

Kristittyinä ja Jeesuksen seuraajina meillä on tärkeä tehtävä: julistaa, että Jumala, Isä, maailmankaikkeuden ja ihmiskunnan luoja, on elämän Jumala. Hänen rakkautensa kuuluu kaikille, hänen armonsa kuuluu kaikille, ja hänen Pyhä Henkensä kulkee vierellämme päivästä päivään.

Vahvistakoon ja johdattakoon Pyhä Henki meitä tällä tärkeällä missiolla!

Patrick & Anne-Dore Naud
everstit
territorion johtajat

Kuvat: Toni Kaarttinen 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä