Julkaistu 15.6.2021 14:00

Savossa yhteiskristillistä torityötä

Korona-aika on tuonut mukanaan paljon negatiivista – mutta myös jotain positiivista. Kun seurakunnat eivät ole voineet järjestää tilaisuuksia, on se saanut ihmiset rukoilemaan. Ainakin Kuopion alueella näin on käynyt. 

Talven aikana syttyi ajatus torityöstä eri seurakunnissa. Kansan Raamattuseuran piirissä oli syntynyt suunnitelma mennä toreille tapaamaan ihmisiä. Topi Viitasalo Kansan Raamattuseurasta koki, että olisi hyvä kysyä Pelastusarmeijaa mukaan. Yllätys oli suuri, sillä myös Pelastusarmeija ja Metodistikirkko olivat saaneet saman ajatuksen. Muodostettiin työryhmä pohtimaan asiaa enemmän. Alkuun mukana olivat Kansan Raamattuseura, Metodistikirkko, Siilinjärven vapaaseurakunta sekä Pelastusarmeija. Varhaisessa vaiheessa mukaan pyydettiin myös muita seurakuntia, jotka ottivat uuden työnäyn ilolla vastaan. Talven ja kevään aikana työtä suunniteltiin ja järjesteltiin.

Savon torilähetykseen osallistuvat tällä hetkellä muun muassa Kansan Raamattuseura, Metodistikirkko, Siilinjärven vapaaseurakunta, Pelastusarmeija, Helluntaiseurakunta, Kulmakiviseurakunta ja Kuopion Kotiseurakunta.

Näin syntyi Savon Torilähetys, seurakuntien yhteinen torityö. Työnäky oli selkeä ja innostava, ja todettiin hyväksi laatia yhteiset pelisäännöt, koska työ on yhteiskristillistä. Syntyi torityön koulutus. Jokainen työssä mukana oleva osallistuu päivän mittaiseen koulutukseen, jossa käydään läpi yhdessä hyväksi havaittuja sääntöjä, rukousta, ihmisten kohtaamista, turvallisuusohjeita sekä eettisiä sääntöjä ja ohjeita. Koulutuksia järjestetään lisää, kun uusia vapaaehtoisia ilmoittautuu mukaan.

Koulutuksia on nyt järjestetty kaksi, ja osanotto on ollut runsasta. Torille lähdettiin toukokuun loppupuolella. Työ tapahtuu kesän ajan Kuopion torilla joka keskiviikko sekä Siilinjärven torilla torstaisin. Toreilla kohdataan ihmisiä arjen keskellä, keskustellaan ja rukoillaan ihmisten puolesta. Savossa ihmiset ovat ottaneet torityön hyvin vastaan. Kohtaamiset ovat olleet rohkaisevia, ja moni on halunnut rukousta puolestaan.

Torilla tapahtuvien kohtaamisten lisäksi Savon Torilähetys järjestää noin kerran kuussa keskiviikkoisin iltatilaisuuden Kuopion Pelastusarmeijalla. Ensimmäinen iltatilaisuus kokosi reilut 50 osallistujaa.

Pasi Marttinen
Kuvat: Pasi Marttinen /pmphotography