Julkaistu 11.9.2023 12:17

Tervetuloa Pelastusarmeijan uusi johtajisto!

9.–10. syyskuuta vietettiin juhlaviikonloppua, jossa toivotettiin tervetulleeksi ja asetettiin virkaan Pelastusarmeijan Suomen ja Viron territorion uusi johtajisto: territorion johtajat, everstiluutnantit Saga Lippo ja Esa Nenonen sekä ylisihteeri ja naistyön sihteeri, majurit David ja Anna Kotrikadze. Viikonlopun juhlavieraina olivat kansainvälisen päämajan Euroopan alueen johtajat, komentajat Johnny ja Eva Kleman. He ovat monelle tuttuja ja rakkaita, sillä he toimivat territoriomme johtajina vuosina 2013–2016.

Lauantaina 9. lokakuuta ihastuttavan suuri määrä Pelastusarmeijan jäseniä ja ystäviä oli kokoontunut Helsingin osastolle Kallioon. Päivä oli kaunis ja lämmin, miltei hellelukemissa. Ilmassa väreili lämmön lisäksi myös iloinen odotus. Kokoukselle ensi tahdit antoi Temppelin torvisoittokunnan rytmikäs musiikki.

Kuopion osaston johtajat, majurit Tero ja Metti Saajoranta toivottivat juhlaväen tervetulleeksi tähän riemulliseen juhlaan. He esittelivät uuden johtajiston ja kunniavieraamme, komentajat Johnny ja Eva Klemanin. Tervehdyksessä he muistuttivat, että komentajat ovat osa suomalaista Pelastusarmeija-perhettä, sillä he tulivat monille tutuiksi palvelusvuosinaan Suomessa. Helsingin, Jyväskylän ja Temppelin osaston johtajat, kapteenit Maarit Vuollet ja Anneli Aavik ja majuri Maud Fennvik rukoilivat kolmekielisesti tilaisuuden, uuden johtajiston ja koko Pelastusarmeija työn puolesta. Yleisö yhtyi Yhtykää Herraa kiittämään -lauluun kirkkain äänin ja innokkain taputuksin.

Seuraavaksi olikin vuorossa kokouksen virallinen osuus, kun territorion johtajat, everstiluutnantit Saga Lippo ja Esa Nenonen asetettiin virkaan komentajien Eva ja Johnny Klemanin toimesta. Hetki oli paitsi juhlallinen, myös historiallinen, sillä Saga ja Esa ovat ensimmäiset suomalaiset territorion johtajat sitten 90-luvulla palvelleiden everstien Mauri ja Raili Palmunoksan. Saga Lippo on myös vasta kolmas naispuolinen territorion komentaja Suomen Pelastusarmeijan historiassa brigadööri Hedvig von Haartmanin (1890–1898) ja komentaja Ingrid Lindbergin (1985–1990) jälkeen. Virkaan asettamisessa uudet johtajat sitoutuivat johtamaan Suomen ja Viron territoriota Pelastusarmeijan periaatteita noudattaen ja ihmisiä rakastaen.

Sain kutsun mä taisteluun Herran -laulun jälkeen oli uusien territorion johtajien vuoro asettaa virkaan ylisihteeri, majuri David Kotrikadze ja naistyön sihteeri Anna Kotrikadze. David ja Anna ovat toimineet territoriossamme aiemmin Viron aluejohtajina. Heidän tarinaansa voit tutustua Sotahuudon numerossa 9/2023. Myös majurit Kotrikadzet tekevät historiaa olemalla ensimmäiset virolaiset upseerit territorion johtajistossa. Majuri Ave Kalme rukoili viroksi uuden ylisihteerin ja naistyön sihteerin puolesta. Koko uusi johtajisto otettiin raikuvin taputuksin vastaan.

Verkkona maailman merissä

Juhla jatkui kolehdilla, ilmoituksilla ja Aavistaa tänään voi -yhteislaululla. Sen jälkeen sotilaat Henna Hurinki ja Lars Johansson lukivat Raamatusta Joh. 21:3–12 opetuslasten kalamatkasta. Saarnassa everstiluutnantti Saga Lippo pohti sitä, miten on inhimillistä nähdä esteet ja hankaluudet saatujen mahdollisuuksien sijasta, kuten kävi myös edellä luetussa raamatunpaikassa. Everstiluutnantti muistutti siitä, että Pelastusarmeija menee sinne, missä ihmiset ovat. Uskallamme heittää verkkomme rohkeasti maallisen maailman meriin. Meillä on maailman paras uutinen jaettavana: ei ole ihmistä, jota Jumala ei voisi pelastaa.

Everstiluutnantti Esa Nenonen puolestaan johdatti yleisön rukoushetkeen. Hetki alkoi kiitoksella ja rukouksella Armeijamme ahkerien sotilaiden ja upseereiden puolesta, jotka tekevät pyyteettömästi työtä Jumalan valtakunnan eteen. Rukouksin muistettiin myös Pelastusarmeijan uskollisia ystäviä ja siviilityöntekijöitä, jotka antavat panoksensa Pelastusarmeijan mission eteen.

Mieltäylentävän yhteislaulun jälkeen kokouksen päätössanoissa opinto- ja koulutusupseeri, majuri Natalia Penttinen muistutti, että Herra on hyvä. Päivän sanoma kosketti varmasti monia hengen ravintoa kaipaavia sydämiä.

Juhlaviikonloppu jatkui lauantaina Halleluja-kokouksella ja sunnuntaina Pelastusarmeijan Temppelin kaksikielisellä pyhityskokouksella, joissa saarnavuoroon pääsivät myös juhlavieraamme, komentaja Johnny ja Eva Kleman. Mikä siunattu viikonloppu!

Toni Kaarttinen
Kuvat:
Toni Kaarttinen

Kuvakavalkadi tervetulokokouksesta