Julkaistu 17.6.2021 12:00

Pelastusarmeija torjuu syrjäytymistä vähentämällä nuorten ja lasten ulkopuolisuuden tunnetta

Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten hätä on tiedossa, mutta niiden hoitamisen resurssit eivät ole riittävät

Lasten ja nuorten sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi on pandemian aikana ollut vaarassa, kun perheiden toimeentulo monella alalla on ollut uhattuna ja sosiaaliset kontaktit on rajoitettu minimiin.  Mahdollisuudet osallistuja harrastustoimintaan ja hankkia välttämättömiä tavaroita on monessa perheessä yhä vaikeampaa.

Tämän seurauksena eriarvoisuus lasten ja nuorten välillä ja ulkopuolisuuden tunne ja yksinäisyys ovat kasvaneet. Kuormittuneiden perheiden nuoret ja lapset ovat vaarassa syrjäytyä, joka aina on henkilökohtainen tragedia ja yhteiskunnalle suuri kustannus.

Pelastusarmeija pyrkii auttamaan ennen kuin ongelmat kasvavat vakaviksi

Vaikka ongelma on tiedossa, yhteiskunnan mahdollisuudet ennaltaehkäistä nuorten ahdinkoa eivät ole riittävät. Yhteiskunnan tarjoamaa tukea on tarjolla usein vasta kun nuori tai lapsi on jo vakavien ongelmien edessä. Tarvitaan myös kolmannen sektorin toimijoita.

Kotimaan vahvana auttajana Pelastusarmeija torjuu nuorten ja lasten syrjäytymistä jo ennen kuin ongelmat ovat muuttumassa vakaviksi. Ulkopuolisuuden tunne on usein merkki tulevasta syrjäytymisestä ja juuri tässä varhaisessa vaiheessa Pelastusarmeija haluaa auttaa nuoria ja lapsia.

Tänä vuonna perinteisen Auta ihmistä -kampanjan teemaksi on valittu nuoret ja lapset. Kampanjalla saaduilla lahjoituksilla voidaan antaa taloudellista ja toiminnallista tukea myös vähävaraisten perheiden lapsille, jotka ovat Pelastusarmeijan strategian ykkösprioriteetteja. Tavoitteena on auttaa ja ennaltaehkäistä nuorten tuntemaa ulkopuolisuutta.

Pelastusarmeijan tarjoaman tuen erilaiset muodot

Perheisiin kohdistuvan  taloudellisen tuen avulla voidaan auttaa suoraan lapsiin kohdistuvissa tarpeissa, kuten harrastusmaksun maksamisessa sekä kännykän tai tietokoneen hankinnassa.

Pelastusarmeija tarjoaa myös toiminnallista tukea esim. seuraavien vapaa-ajan toimintojen kautta:

  • kerhot (askartelu, liikunta kuten sähly)
  • nuorten illat
  • pyhäkoulut
  • partio
  • soitonopetus (bändikerhot)
  • lasten iltapäivät
  • perhekerhot (vanhemmille ja 1–4-vuotiaille lapsille)
  • leirit ja tapahtumat, Nummelan lomakoti

Auta ihmistä -keräykseen voi lahjoittaa pitkin vuotta. Keräyksen tuotoilla autetaan paitsi lapsia, nuoria ja heidän perheitään, myös muita ahdinkoon joutuneita yksittäisiä ihmisiä ja vanhuksia.

Lue lisää kampanjan sisällöstä ja yhteistyökumppaneista kampanjatiedotteesta .