Testamentti

image description

Testamenttityötä – lämmöllä arvostaen

Pelastusarmeija aloitti uudenlaisen, informatiivisemman testamenttityön muutama vuosi sitten. Se on saanut todella hyvän vastaanoton. 

Perusajatuksena Pelastusarmeijan testamenttityössä on palvella ihmisiä. "Haluamme aidosti palvella ihmisiä ajattelematta heidän kukkaroaan. Menemme ihminen edellä ja luotamme siihen, että taloudelliset tarpeemme kyllä tulevat täytetyiksi tavalla tai toisella. Meidän tulee vain pitää tiukasti kiinni periaatteestamme kuunnella ihmistä, ajatella häntä ja toimia hänen parhaakseen”, varainhankintavastaava Osmo Halonen kertoo. Monet ohjaavat omaisuutensa tai osan siitä testamentilla Pelastusarmeijalle. Arvostamme tätä suuresti ja haluamme olla luottamuksen arvoisia! 

Infoa

Pelastusarmeija neuvoo veloituksetta ja antaa ideoita, kun olet pohtimassa testamentin tekoa. Ota rohkeasti yhteyttä.

Testamentti

Uusien kontaktien ja uusien testamenttimääräysten määrä on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa. Monet haluavat tehdä testamentin Pelastusarmeijalle. He näkevät, että apu menee oikeaan kohteeseen, luottavat Pelastusarmeijaan ja arvostavat sen hyvin alhaista kulurakennetta. Oleellista on, että testamentissa tulee olla kirjoitettuna kyseisen henkilön oma tahto. Toinen tärkeä asia, jota korostamme, on että testamentti ei ole lupaus – sitä voi muuttaa tai sen voi peruuttaa koska tahansa.

Tapaamiset ja muistio 

Pelastusarmeijan testamenttityöntekijä tapaa kaikki halukkaat testamentin Pelastusarmeijalle tehneet henkilöt vuosittain, joko heidän kotonaan tai jossain muussa sovitussa paikassa. Halonen kertoo, että "Muistio ja toiveitani poismenoni jälkeen"-dokumenttiin kirjataan kaikki tarvittavat toiveet ja ohjeet kuoleman jälkeisten asioiden hoitajille. Tätä muistiota päivitetään sitten tarpeen mukaan, esim. vuotuisissa tapaamisissa. Ihmiset ovat poikkeuksetta hyvin helpottuneita muistion tekemisen jälkeen. He sanovat usein, että ”miten te olisittekaan voineet tietää kaikki nuo toiveeni, ellei niitä olisi kirjoitettu paperille – kylläpä helpotti!”.

Kuoleman jälkeen

Kun Pelastusarmeija sitten saa kuolintiedon joko omaisilta, viranomaistahoilta tai järjestelmästämme, joka päivittyy koko ajan väestötietojärjestelmään, alamme hoitaa asioita sovitusti. Ilmoitamme läheisen/ystävän poismenosta sovituille tahoille. Sitten alkavat hautajaisjärjestelyt – myös muistion ohjeiden mukaisesti. Hautajaisten jälkeen on vuorossa kuolinpesän ja perunkirjoituksen hoitaminen ja aikanaan asunnon tyhjentäminen. Pelastusarmeijan kanssa voi sopia myös muun muassa haudanhoidon tasosta ja kestosta. Meille on kunnia-asia, että hoidamme testamenttiasioitakin hyvällä asenteella ja lämmöllä arvostaen varauksetta testamentintekijän vapautta ja tahtoa.Sinä päätät, mitä viimeisenä tahtonasi määräät jaon oikein, että sitä noudatetaan! Testamentti ei myöskään ole lupaus – sinulla on aina oikeus muuttaa sitä. 

Pelastusarmeijan päämaja / Osmo Halonen, puh. 040 568 7298 tai [email protected]

Testamentin saaja on ’Suomen Pelastusarmeijan Säätiö sr’ tai 'Stiftelsen för Frälsningsarmén i Finland sr'. 
Y-tunnus 0116985-2
Pelastusarmeija on yleishyödyllisenä säätiönä vapaa perintö- ja lahjaverosta.

 Lataa esite tästä

Tietosuojalausekkeet