Testamentti Pelastusarmeijalle

Pelastusarmeija neuvoo veloituksetta ja antaa ideoita, kun olet pohtimassa testamentin tekoa. Ota rohkeasti yhteyttä.

Testamenttityö – lämmöllä arvostaen

Perusajatuksena Pelastusarmeijan testamenttityössä on palvella ihmisiä. "Haluamme aidosti palvella ihmisiä ajattelematta heidän kukkaroaan. Menemme ihminen edellä ja luotamme siihen, että taloudelliset tarpeemme kyllä tulevat täytetyiksi tavalla tai toisella. Meidän tulee vain pitää tiukasti kiinni periaatteestamme kuunnella ihmistä, ajatella häntä ja toimia hänen parhaakseen", testamenttityön vastaava Osmo Halonen sanoo. 

Tietoa testamentin tekemisestä

Pelastusarmeija neuvoo veloituksetta ja antaa ideoita, kun olet pohtimassa testamentin tekoa. Ota rohkeasti yhteyttä.

Testamentti Pelastusarmeijalle

Pelastusarmeijalle testamentin tekevät näkevät, että apu menee oikeaan kohteeseen. Oleellista on, että testamentissa tulee olla kirjoitettuna kyseisen henkilön oma tahto. Toinen tärkeä asia, jota korostamme, on että testamentti ei ole lupaus – sitä voi muuttaa tai sen voi peruuttaa koska tahansa.

Tapaamiset ja muistio 

Pelastusarmeijan testamenttityöntekijä tapaa kaikki testamentin Pelastusarmeijalle tehneet henkilöt vuosittain. Osmo Halonen kertoo, että "Muistio ja toiveitani poismenoni jälkeen"-dokumenttiin kirjataan testamentintekijän toiveet ja ohjeet kuoleman jälkeisten asioiden hoitajille. Tätä muistiota päivitetään tarpeen mukaan. Ihmiset ovat poikkeuksetta hyvin helpottuneita muistion tekemisen jälkeen. He sanovat usein, että ”miten olisittekaan voineet tietää kaikki nuo toiveeni, ellei niitä olisi kirjoitettu paperille – kylläpä helpotti!”

Kuoleman jälkeen

Kun Pelastusarmeija saa kuolintiedon joko omaisilta, viranomaistahoilta tai omasta järjestelmästämme, joka on yhteydessä väestötietojärjestelmään, alamme hoitaa asioita sovitusti. Ilmoitamme läheisen/ystävän poismenosta sovituille tahoille. Sitten alkavat hautajaisjärjestelyt – myös muistion ohjeiden mukaisesti. Hautajaisten jälkeen on vuorossa kuolinpesän ja perunkirjoituksen hoitaminen, ja aikanaan asunnon tyhjentäminen. Pelastusarmeijan kanssa voi sopia myös muun muassa haudanhoidon tasosta ja kestosta. Meille on kunnia-asia, että hoidamme testamenttiasioitakin hyvällä asenteella ja arvostaen varauksetta testamentintekijän vapautta ja tahtoa.


Sinä päätät, mitä viimeisenä tahtonasi määräät ja on oikein, että sitä noudatetaan! 
Testamentti ei myöskään ole lupaus – sinulla on aina oikeus muuttaa sitä. 

Pelastusarmeijan päämaja / Osmo Halonen, puh. 040 568 7298 tai [email protected]

Testamentin saaja on ’Suomen Pelastusarmeijan Säätiö sr’ tai 'Stiftelsen för Frälsningsarmén i Finland sr'. Y-tunnus 0116985-2 

Pelastusarmeija on yleishyödyllisenä säätiönä vapaa perintö- ja lahjaverosta.