Ajankohtaista

Katso täältä Pelastusarmeijan uusimmat uutiset ja kuulumiset.

Uutinen 19.04.2024

Pelastusarmeijan mainosfilmi voitti kultaa Vuoden Huiput 2023 -kilpailussa

Joulupata-kampanjan filmi palkittiin Kultahuipulla Suomen merkittävimmässä luovan suunnittelun kilpailussa.
Artikkeli 15.04.2024

Rakastu Raamattuun

Löytyykö kotoasi aarre?
Artikkeli 10.04.2024

Ekumenia on yhteyttä ja rakkautta

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on maassamme toimivien kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja seurakuntien yhteistyöelin. Pelastusarmeija on ollut osa tätä yhteyttä vuosikymmenten ajan. Puhumme Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteerin Mayvor Wärn-Ranckenin kanssa ekumeniasta, SEN:n toiminnasta ja tavoitteista, ja hänen omasta elämänpolustaan, joka on johdattanut hänet tähän mielenkiintoiseen tehtävään.
Artikkeli 04.04.2024

Yhtenäisyyttä monimuotoisuudesta

Kaikkialla maailmassa pienissä ja suurissa kaupungeissa, jopa kylissä, on vähintään yksi kirkko. Ihmiset käyvät kirkossa joko jumalanpalveluksessa tai katsomassa sitä nähtävyytenä. Sekä uskovat että muut ihmiset yhdistävät kirkot Jumalaan.
Uutinen 02.04.2024

iCare secondhand -myymälä avattu Tampereen Koskikeskukseen

Pelastusarmeijan uusin iCare secondhand hyväntekeväisyysmyymälä avautui 2.4.2024 Tampereella kauppakeskus Koskikeskukseen. Kaikkiaan Pelastusarmeijalla on 15 iCare- ja kirpputorimyymälää ympäri Suomea.
Pääsiäistervehdys 31.03.2024

Kenraalin pääsiäistervehdys 2024

Pääsiäisen viimeinen sana
Pääsiäistervehdys 29.03.2024

Pelastusarmeijan pääsiäistervehdys 2024

Lukuvinkki pääsiäisen pyhiksi
Artikkeli 26.03.2024

Kielten, ajatusten ja maailmojen vaihtoa Jyväskylän opiskelijakodissa

Pelastusarmeijalla on yksi opiskelija-asuntola Suomessa. Se on Jyväskylässä, joka on kuuluisa lukuisista oppilaitoksistaan ja tuhansista opiskelijoista. Pelastusarmeijan opiskelijakoti tarjoaa edullisen, keskisen ja yhteisöllisen vaihtoehdon opiskelija-asumiseen.
Lehdistötiedote 25.03.2024

iCare secondhand -myymälä avautuu Tampereen Koskikeskuksessa 2.4.2024

Pelastusarmeijan uusi iCare secondhand hyväntekeväisyysmyymälä avataan 2.4.2024 Tampereella kauppakeskus Koskikeskukseen. Kaikkiaan Pelastusarmeijalla on 15 iCare- ja kirpputorimyymälää ympäri Suomea.
Tapahtuma 22.03.2024

Yli 65-vuotiaiden virkistyspäivät 8.–10.10.

Yli 65-vuotiaiden virkistyspäivät järjestetään 8.–10.10. Kulttuurikeskus Sofiassa, Helsingissä.
Artikkeli 20.03.2024

Ystävällisten ihmisten Jyväskylä

Kapteeni Anneli Aavik on luotsannut Jyväskylän osastoa kesästä 2022 lähtien. Anneli on virolainen upseeri, jolle Suomi oli jo entuudestaan hiukan tuttu – hän oli upseerikoulun aikana harjoittelussa Helsingin osastossa. Nyt Jyväskylä on hänen ensimmäinen määräyksensä upseerina Suomessa. – Ihmiset ovat ottaneet minut lämmöllä ja kärsivällisyydellä vastaan, kapteeni Anneli Aavik kertoo.
Lehdistötiedote 19.03.2024

Pelastusarmeijan Suurmetsän vanhusten asuintalojen tilalle suunnitellaan senioritaloja

Osoitteessa Puistolantie 6 suunnitellaan huonokuntoisten Pelastusarmeijan vanhustentalojen tilalle kahta pääosin 3–4-kerroksista senioritaloa. Vuokra-asuntojen ohella taloon olisi tulossa myös ympärivuorokautisen hoivan yksikkö vanhuksille.
Uutinen 13.03.2024

Lasten lomakodin 110 vuotta juhlittiin ilolla

Pelastusarmeijan Nummelan lomakoti on toiminut perheiden apuna jo 110 vuotta. Tätä juhlittiin suurella ilolla 8. maaliskuuta Pelastusarmeijan Helsingin osastossa. Puhujavieraina olivat Suomen Supernanny, psyko- ja perheterapeutti Pia Penttala ja vihtiläinen opettaja Tuomas Kannisto, joka on tehnyt lomakodille leirilauluja kahdeksan vuoden ajan.
Artikkeli 06.03.2024

Lahjoittamisesta entistäkin helpompaa

Uudet, kauppakeskuksista löytyvät iCare-keräyslaatikot tekevät hyväntekeväisyydestä helppoa – kauppareissulla lahjoitustavarat voi jättää parkkihallista löytyvään laatikkoon.
UUTINEN 05.03.2024

Kumppanuuskeräyshaaste

Kumppanuuskeräysaika on neljä viikkoa. Jokaiselle viikolle on oma haasteensa, aiheina ravinto, koulutus, terveydenhuolto ja tiedonsaanti. Haastamme sinut näiden teemojen kautta miettimään, miten voisit olla avuksi niille, joille nämä asiat eivät ole itsestään selviä.
Lehdistötiedote 01.03.2024

Pelastusarmeijan Nummelan lomakoti perheiden apuna jo 110 vuotta

Nummelan lomakoti, entinen siirtola, on toiminut vähävaraisten lapsiperheiden ja erityisesti yksinhuoltajaperheiden apuna jo 110 vuotta. Kiireisen arjen ja lomasesongin aikana järjestetyt leirit tarjoavat lapsille mieluisan loman ja vanhemmille kotona hengähdyshetken.
Artikkeli 27.02.2024

Musiikki voi murtaa muurit

Jumala on luonut taivaan ja maan, kaiken elävän, ja Jumala on luonut musiikin.
Uutisia maailmalta 26.02.2024

Kaksi vuotta Ukrainan sotaa

Pelastusarmeija on sodan alkamisesta lähtien auttanut sekä Ukrainassa että maissa, joihin ihmiset ovat paenneet. Sodan jatkuessa Pelastusarmeijan eurooppalainen yhteistyö Ukrainan hyväksi on vain vahvistunut. Suomessa tarjoamme ukrainalaisille apua osastojemme kautta ja keräämme katastrofikeräyksellä varoja sodasta kärsivien auttamiseen.
Artikkeli 23.02.2024

Teatterin taikaa Tampereella

Pelastusarmeijan Tampereen osastolla toimii vireä teatteriryhmä, jota johtaa kersanttimajuri Lasse Mattsson. Vuodesta 2016 lähtien hän on käsikirjoittanut ja ohjannut kuusi näytelmää, joista viimeisin sai ensi-iltansa marraskuussa.
Lehdistötiedote 21.02.2024

Pelastusarmeijan kumppanuuskeräys 25.2.–24.3.2024

Anna lapselle tulevaisuus Pelastusarmeijan perinteisen kumppanuuskeräyksen avulla kerätään jälleen varoja yhteisöjen, perheiden ja lasten auttamiseksi Pakistanissa, Ghanassa, Togossa, Paraguayssa sekä Argentiinassa ja Uruguayssa.
Uutinen 16.02.2024

Sotahuudon tammikuun numero ääniversiona

Sotahuudon tammikuun numerossa tutustuimme kahteen näkörajoitteiseen kristittyyn mieheen. Tämän inspiroimana haluamme tarjota tammikuun numeromme myös ääniversiona.
Artikkeli 15.02.2024

Kitaravirtuoosi ja oman taivastien kulkija Jukka Tolonen

Jukka Tolonen on suomalaisen rock- ja jazzmusiikin kitaralegenda. Menestyksellä on kuitenkin ollut kääntöpuolensa, ja jo teininä päihteet veivät nuorta miestä. Huumekierre eskaloitui psykooseihin, puukotukseen ja vankilatuomioon. Noina elämän synkimpinä hetkinä Herra näytti kuitenkin valonpilkahduksen.
Artikkeli 06.02.2024

Temppelin torvisoittokunta - sukupolvet ylittävää soitantaa

Temppelin torvisoittokunta lähenee jo 130 vuoden ikää! Soittokunnalla on arvokas ja värikäs historia, mutta sillä on oma tärkeä paikkansa myös nykyisyydessä ja tulevaisuudessa – siksi toive uusista, nuorista soittajista on soittokuntalaisille yhteinen.
Artikkeli 30.01.2024

Laula sydämelläsi!

Pelastusarmeijan johtajat nostavat tärkeitä ja ajankohtaisia asioita valokeilaan.
Artikkeli 25.01.2024

Tassukahvila on hyväksi haukuttu!

Kajaanissa kokoontuu keskiviikkoiltaisin karvan verran villimpi seurakunta. Pelastusarmeijan Kajaanin osastossa on syksystä asti ollut toiminnassa Tassukahvila, jonne ovat tervetulleita koirakaverit ja heidän palveluskuntansa. – Tämä on tällaista ystävyysevankelioimista, kertoo Kajaanin osaston johtaja, majuri Pirjo Mikkonen.
Artikkeli 17.01.2024

Millä minä näen?

Kirjoittamisen hetkellä vuodenaika tarjoilee pimeyttä, sadetta, viimatuulia ja lisää pimeyttä.
Artikkeli 08.01.2024

Elämäni näkörajoitteisena kristittynä

Tässä kahden haastattelun kokonaisuudessa tutustumme kahteen mieheen, joiden elämäntarinoissa on paljon yhteneväisyyksiä. Molemmat ovat näkövammaisia verkkokalvon pigmenttirappeuman seurauksena, kouluttautuneet hierojiksi ja koko sydämeltään kristittyjä. Millaista elämä ja uskonelämä on elämää rajoittavan fyysisen tekijän kanssa?
Artikkeli 02.01.2024

Vihasta rakkauteen

Keskiajalla eläneen Franciscus Assisilaisen kerrotaan rukoilleen: ”Herra, tee minusta rauhasi väline, niin että sinne missä on vihaa, kylväisin rakkautta, missä katkeruutta, toisin anteeksiantamusta.” Olkoon se meidänkin rukouksemme tänä armon vuonna 2024.
Joulutervehdys 25.12.2023

Kenraalin joulutervehdys 2023

Pelastusarmeijan kansainvälisen johtajan, kenraali Lyndon Buckinghamin joulutervehdys.
Joulutervehdys 24.12.2023

Pelastusarmeijan joulutervehdys 2023

Kirkkaimmatkin valot kalpenevat todellisen Valon rinnalla, joka on Jeesus Kristus, joulun alkusyy ja sen keskipiste.
Lehdistötiedote 18.12.2023

Joulupuuro ei ole itsestäänselvyys – Pelastusarmeijan Joulupata auttaa

Tiistaina 19.12 kello 8.00 alkaen Pelastusarmeija tarjoaa joulupuuroa Helsingin päärautatieasemalla. Tempauksella haluamme tuoda iloa kaikkien ohikulkijoiden aamuun joulua odotellessa ja samalla muistuttaa, että joulupuuro ei ole kaikille itsestäänselvyys.
Artikkeli 18.12.2023

Joulu Pelastusarmeijan eri pisteissä

Pelastusarmeija on monipuolinen hengellinen yhteisö ja sosiaalinen organisaatio. Joulu näkyy ja vaikuttaa toiminnassamme monin tavoin. Ilmeisin on tietenkin kaduilla ja verkossa näkyvä Joulupata-keräys – keräys, joka mahdollistaa auttamistyömme ympäri vuoden. On kuitenkin lukuisia monia muitakin toimintoja ja kokoontumisia, jotka värittävät juhla-aikaamme.
Lehdistötiedote 15.12.2023

Frälsningsarméns Julgrytsinsamling hjälper mindre bemedlade också denna jul

Som en följd av de stigande priserna har behovet av hjälp ökat i vårt land. Med de insamlade medlen till Julgrytan kan vi hjälpa fattiga familjer, enskilda människor och äldre i hemlandet. Hjälpen ges huvudsakligen som matpaket och gåvokort.
Lehdistötiedote 11.12.2023

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys auttaa vähävaraisia tänäkin jouluna

Hintojen nousu on lisännyt avun tarvetta Suomessa. Rahalahjoitukset Joulupata-keräykseen auttavat vähävaraisia perheitä, yksittäisiä ihmisiä ja vanhuksia kotimaassa. Apua jaetaan pääasiallisesti ruokapaketteina tai lahjakortteina. Joulupadat saapuvat kaduille ja kauppakeskuksiin perjantaina 15.12 ja ovat ulkona 23.12 saakka.
Artikkeli 07.12.2023

Toisenlaiset lahjat

Joululahjat ovat olennainen osa joulun perinteitä – halusimme sitä tai emme. Aina ei kuitenkaan tarvitse ostaa uutta ja kallista. Kuten sanotaan, ajatus on tärkein, ja hyvät ajatukset ovat vielä parempia! Joululahjastressiä voi vältellä ja lahjakuluissa säästää monella tavoin, esimerkiksi antamalla kierrätettyjä, itse tehtyjä tai aineettomia lahjoja.
Artikkeli 04.12.2023

Anna-Mari Kaskinen: Jouluna he kaikki ovat täällä

Sanoittaja, kirjailija, runoilija Anna-Mari Kaskista voisi kutsua suomalaisen hengellisen musiikin kansallisaarteeksi. Hän on sanoittanut lukemattomia hengellisiä lauluja, hänen sanoituksiaan löytyy virsikirjasta useita, ja hän on julkaissut monia runokirjoja, lastenkirjoja ja muita kirjallisia tuotoksia. Ei ole ihme, että hänet palkittiin elämäntyöstään Kirkon kulttuuripalkinnolla tänä vuonna. Sotahuuto pääsi vierailemaan Anna-Marin luona Lohjalla keskustelemassa hänen kattavasta urastaan, uskosta ja joulusta.
Sarja 27.11.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Iina Kulmala

Tässä kirjoitussarjassa eri-ikäiset Pelastusarmeijan sotilaat Suomesta ja Virosta ovat pohtineet omaa sotilaskutsumustaan ja sitä, mitä ajatuksia heille on herännyt heidän lukiessaan hiljattain julkaistua kirjaa ”Kutsuttu sotilaaksi”. Sarjan viimeisessä osassa Iina Kulmala Vaasan osastosta kertoo, mitä hänelle merkitsee sotilaan liittolupauksen kohta, jossa sanotaan: ”Tahdon osallistua aktiivisesti, kykyjeni mukaan osastoni elämään ja toimintaan, jumalanpalveluksiin ja todistamiseen.”
Artikkeli 17.11.2023

Tähtiä ja tahroja tai ehkä tarralappu

Olen nähnyt monia ihmisiä, jotka ovat keränneet itselleen tahroja ja toisia, jotka mielellään keräävät itselleen tähtiä.
Artikkeli 09.11.2023

Vankina vankien joukossa

Kurkistamme Pelastusarmeijan vankilatyön mielenkiintoiseen historiaan. Kun Pelastusarmeija tuli Suomeen 1800-luvun lopulla, kaikki eivät katsoneet sitä hyvällä.
Artikkeli 02.11.2023

Suru kulkee osana elämää

Surevan kohtaaminen -toiminnalla autetaan ammattilaisia kohtaamaan läheisensä menettäneitä ja tiedotetaan sureville saatavilla olevasta tuesta. Sivusto tarjoaa lisäksi laajan kattauksen tutkittua tietoa surusta ja sen kohtaamisesta.
Sarja 01.11.2023

Raamatun arkeologia: Varhaiskristittyjen hautaamisesta

Minna ja Kenneth Silver ovat arkeologeja ja historioitsijoita, jotka ovat erikoistuneet Raamatun arkeologiaan. Sarjassa kaivaudumme Raamatun aikaan, sanomaan ja erilaisiin näkökulmiin, jota se meille tarjoaa.
Uutinen 30.10.2023

Pyhityksen heijastajat tuovat valoa maailmaan

Lokakuun lopulla Pelastusarmeijalla oli aihetta iloon ja juhlaan, kun vietettiin peräti kolmen kadetin upseerivihkimystä. Pyhityksen heijastajat -kadettirenkaan Enni ja Robert Becker sekä Taina Kaikkonen valmistuivat luutnanteiksi Pelastusarmeijan Temppelissä.
Tapahtuma 30.10.2023

Vankilalähetyspäivät 3.–4.11.2023 Lahdessa

Ohjelma on suunnattu vankilatyössä olevien lisäksi kaikille kiinnostuneille. Myös vankeja ja heidän omaisiaan sekä vankeinhoitotehtävissä toimivia odotetaan päiville.
Tapahtuma 27.10.2023

Upseerivihkimys 28.10.2023

Pyhityksen heijastajat -kadettirenkaan upseerivihkimys ja nimittäminen lauantaina 28. lokakuuta 2023 klo 14.00 Pelastusarmeijan Temppelissä.
Sarja 24.10.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Maija Kyntäjä

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Maija Kyntäjällä Vaasan osastosta.
Artikkeli 19.10.2023

Toivon talosta toivoa toivottomille

Toivon talo on ollut pelastusrengas monelle päihderiippuvuuksiin hukkuvalle. Heille, jotka monet ovat nähneet toivottomina, menetettyinä tapauksina. Kaikki eivät kuntoutuksessaan onnistu, mutta vuosittain muutama mies löytää polun raittiuteen – ja yksikin pelastettu sielu on kaiken tehdyn työn arvoista.
Artikkeli 16.10.2023

PATAS Porissa

Pelastusarmeijan tuetun asumisen palvelumuotoa toteutetaan Turun seudulla ja Porissa. Nyt tutustumme Porin PATAS-työhön. Työmuoto alkoi jo Porin asuntolan sulkeutumisen aikoihin ja on nyt tärkeä osa Porin kaupungin tarjoamia asumispalveluja.
Artikkeli 12.10.2023

Vapaus?

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta vapaus? Mitä on aito vapaus? Ainakin Wikipedian mukaan vapaus tarkoittaa mahdollisuutta tehdä tai saavuttaa jotain ilman rajoitteita, jotka estäisivät sen. Mitä käsite meille henkilökohtaisesti tarkoittaa saattaa vaihdella riippuen ympäristöstämme, arvoistamme sekä elämänkokemuksestamme.
Uutinen 10.10.2023

Asunnottomien yö 17.10.

”Kenelle kaupunki kuuluu?” Pelastusarmeija mukana muun muassa Helsingissä ja Turussa.
Artikkeli 02.10.2023

Pelastusarmeijan uudet johtajat: Jeesus antoi rauhan

Heinäkuun alussa Suomen ja Viron territoriossa aloitti tuore johtajisto. Everstiluutnantti Saga Lippo on ensimmäinen suomalainen territorion komentaja kolmeenkymmeneen vuoteen – ja oletettavasti territoriomme historiassa ensimmäinen, jolla on näin vahva sosiaalisen työn tausta. Tutustukaamme uusien johtajien, everstiluutnanttien Saga Lipon ja Esa Nenosen elämäntarinaan ja ajatuksiin tulevasta tehtävästä.
Sarja 29.09.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Jüri Põld

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Jüri Põldilla Tallinnan Koplin osastosta.
Uutinen 27.09.2023

Ison Omenan kauppakeskukseen avautui laadukas iCare-hyväntekeväisyysmyymälä

Pelastusarmeijalla on nyt 17 myymälää ympäri Suomea. iCare on osa Ison Omenan kiertotalouden eri toimijoista koostuvaa Kieppi-kiertomaailmaa, joka mahdollistaa ostoskeskuksen asiakkaille kestävät hankinnat ja palvelut.
Tapahtuma 22.09.2023

Rukouspäivä ihmiskaupan uhrien puolesta

Tänä vuonna kutsumme kaikki puhumaan oikeudenmukaisuuden ja vapauden puolesta tulevana sunnuntaina 24 syyskuuta. Teemamme "Olen kuullut heidän huutonsa" tulee raamatunkohdasta 2. Moos. 2:23–25.
Uutinen 21.09.2023

Pelastusarmeijan uusi iCare secondhand -myymälä avataan 27.9.2023 kauppakeskus Iso Omenaan

Uuden myymälän myötä Pelastusarmeijalla on kaikkiaan 17 iCare- ja kirpputorimyymälää ympäri Suomea.
Sarja 19.09.2023

Raamatun arkeologia: Galilean vene Jeesuksen ajalta

Minna ja Kenneth Silver ovat arkeologeja ja historioitsijoita, jotka ovat erikoistuneet Raamatun arkeologiaan. Sarjassa kaivaudumme Raamatun aikaan, sanomaan ja erilaisiin näkökulmiin, jota se meille tarjoaa.
Artikkeli 13.09.2023

Kadetti Renno Rannamäe: Oppaana kaltaisilleen elämässä eksyneille

Ensi kuussa juhlimme upseerivihkimystä, kun Pyhityksen heijastajat -kadettirenkaan Robert ja Enni Becker ja Taina Kaikkonen valmistuvat upseereiksi. Upseerikouluun jää 44-vuotias tallinnalainen kadetti Renno Rannamäe, jolla on vielä vuosi upseerikoulutusta jäljellä. Rennolla on karu menneisyys päihderiippuvaisena, mutta se on hänelle arvokas työkalu addiktien kohtaamisessa pelastussotilaana ja tulevaisuudessa upseerina.
Uutinen 11.09.2023

Tervetuloa Pelastusarmeijan uusi johtajisto!

9.–10. syyskuuta vietettiin juhlaviikonloppua, jossa toivotettiin tervetulleeksi ja asetettiin virkaan Pelastusarmeijan Suomen ja Viron territorion uusi johtajisto: territorion johtajat, everstiluutnantit Saga Lippo ja Esa Nenonen sekä ylisihteeri ja naistyön sihteeri, majurit David ja Anna Kotrikadze. Viikonlopun juhlavieraina olivat kansainvälisen päämajan Euroopan alueen johtajat, komentajat Johnny ja Eva Kleman. He ovat monelle tuttuja ja rakkaita, sillä he toimivat territoriomme johtajina vuosina 2013–2016.
Artikkeli 06.09.2023

Majurit David & Anna Kotrikadze - Uuden edessä tutussa territoriossa

Heinäkuun alussa Suomen ja Viron territoriossa aloitti tuore johtajisto: everstiluutnantit Saga Lippo ja Esa Nenonen aloittivat ensimmäisinä suomalaisina territorion johtajina yli kahteenkymmeneen vuoteen. Heille tukea tarjoavat majurit David ja Anna Kotrikadze, jotka aloittivat ylisihteerinä ja naistyön sihteerinä. Davidille ja Annalle Suomi ja Viro ovat tulleet tutuksi upseerikoulussa Kauniaisissa ja aiemmassa määräyksessä Viron aluejohtajina.
Lehdistötiedote 05.09.2023

Pelastusarmeija sai uudet johtajat

Heinäkuussa Pelastusarmeijan Suomen ja Viron territorion uusina johtajina aloittivat everstiluutnantit Saga Lippo ja Esa Nenonen.
Tapahtuma 01.09.2023

Kenraalin tervetulokokous 3.9.

Sunnuntaina syyskuun 3. päivänä kenraali sekä komentaja Bronwyn Buckingham (naistyön presidentti) toivotetaan tervetulleiksi tilaisuudessa Lontoon Regent Hallissa.
Artikkeli 29.08.2023

Hengessä mukana

Pertti Hietanen on toiminut viime vuodet ohjaajana ja päivystysvastaavana Castréninkadun yksikössä. Hänellä on hulppean pitkä ura Pelastusarmeijassa – kunnioitettavat 42 vuotta! Ensi kuun alussa Pertti jää ansaitulle eläkkeelle. Ajatuksissa on muutto pohjoiseen, mutta Armeija tulee kulkemaan mukana tavalla tai toisella.
Tapahtuma 25.08.2023

Johtajien tervetulokokous-viikonloppu 9.-10.9.2023

Territorion uusien johtajien, everstiluutnanttien Saga Lipon ja Esa Nenosen sekä majureiden David ja Anna Kotrikadzen tervetulokokous ja virkaan asettaminen. Vieraina kansainvälisen Pelastusarmeijan Euroopan aluejohtajat, komentajat Johnny ja Eva Kleman.
Sarja 23.08.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Ismo Leino

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Ismo Leinolla Kouvolan osastosta.
Artikkeli 16.08.2023

Kuntouttava työtoiminta – Asumispalveluiden palvelupaletin uusi erinomainen työmuoto

Pelastusarmeijan asumispalveluyksiköt ovat aina tarjonneet asukkailleen matalan kynnyksen työtoimintaa, jonka tavoitteena on tukea asumisen onnistumista toiminnallisella menetelmällä, lieventää haittatekijöitä sekä synnyttää osallisuutta yhteisössä. Pelastusarmeijan Keskustalon yksiköissä Helsingin Kalliossa on viime syksynä alkanut uutena toimintana kuntouttava työtoiminta, joka on Helsingin kaupungin ostopalvelu.
Artikkeli 11.08.2023

Vapaaehtoisuus omannäköisenä juttuna

Luovan työn moniammattilainen, 29-vuotias helsinkiläinen Mikko Hassinen on löytänyt mielekkään tavan toteuttaa vapaaehtoistyötä Pelastusarmeijassa. Hän on useamman vuoden ajan leikannut asukkaiden hiuksia Castréninkadun yksikössä. Kokemus on ollut antoisa ja silmiä avaava.
Artikkeli 08.08.2023

Jumala ei kadu antamaansa kutsumusta

Usein elämässä olemme tilanteessa, jossa emme ole varmoja siitä, olemmeko oikealla polulla ja toteutamme sitä, mihin Jumala on meidät kutsunut. Jumala ei kuitenkaan antamaansa kutsumusta kadu.
Uutinen 02.08.2023

Lahjoitus Pelastusarmeijalle

Pelastusarmeija on saanut kesäkuussa Vihtori ja Tutta Pentin säätiöltä 10 000 euron lahjoituksen. Kiitämme lämpimästi Vihtori ja Tutta Pentin säätiötä lahjoituksesta.
Artikkeli 01.08.2023

Sadonkorjuun aika

Joskus aikoinaan asustelimme Israelissa talossa, jonka pihalla kasvoi pippuripuu. Kun söimme päivällistä ulkona terassilla, pippurit tippuivat puusta suoraan lautasellemme. Käytännöllistä, eikö totta?
Sarja 20.07.2023

Raamatun arkeologia: Jerusalemin pyhä Temppelivuori

Minna ja Kenneth Silver ovat arkeologeja ja historioitsijoita, jotka ovat erikoistuneet Raamatun arkeologiaan. Sarjassa kaivaudumme Raamatun aikaan, sanomaan ja erilaisiin näkökulmiin, jota se meille tarjoaa.
Lehdistötiedote 19.07.2023

Arabian kauppakeskus sai Pelastusarmeijan iCare- secondhand–hyväntekeväisyysmyymälän 19.7.2023

Uuden iCare- secondhand–hyväntekeväisyysmyymälän avajaisia vietetään parasta aikaa Helsingissä kauppakeskus Arabiassa. Myymälä on Pelastusarmeijan kolmastoista uuden ja raikkaan iCare-myymäläkonseptin mukainen hyväntekeväisyysmyymälä. Yhteensä Pelastusarmeijalla on tällä hetkellä 16 iCare- ja kirpputorimyymälää ympäri Suomea.
Artikkeli 16.07.2023

Koskelon sijaisvanhempana

Kesämökkimme lähistöllä liikkuu paljon vesilintuja. Keväällä kun mökkimme on tyhjillään, linnut pesivät usein pihapiirissä. Yleensä mökille saavuttaessa poikaset ovat jo kuoriutuneet ja jättäneet pesän. Eräänä kesänä löysimme aitan alta tyhjän koskelon pesän.
Artikkeli 14.07.2023

Gabriel Ebah: Uskontiellä ei olla koskaan perillä, vaan aina matkalla

Kapteeni Gabriel Ebah muutti Suomeen vuonna 2005, ja samana vuonna hän löysi Pelastusarmeijan – kristillisen yhteisön, joka tuntui kutsuvalta ja kotoisalta. Tänä päivänä Gabriel johtaa Porin ja Rauman osastoja. Hänelle on tärkeää kaikenikäisten ja kaikenlaisten ihmisten huomioiminen seurakuntaelämässä.
10.07.2023

Pelastusarmeijan Suomen ja Viron territorion apu Ukrainalle

Suomen Pelastusarmeija on helmikuusta 2022 alkaen kerännyt varoja Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. Keräyksen turvin on autettu heitä, jotka ovat paenneet sotaa Suomeen tai Viroon, ja apua on annettu myös Ukrainan lähialueille. Alta voit lukea lisää avustuskohteistamme.
Artikkeli 04.07.2023

Grooming: vastuu on aina tekijän – ei koskaan lapsen

Pelastusarmeija järjesti 27.6. Suomi-areenalla paneelikeskustelun aiheesta ”Nuoruus kaupan – groomingin vaarat”. Mitä on grooming, ja mitä voimme tehdä sen estämiseksi? Voiko oma lapsesi joutua uhriksi? Näihin kysymyksiin oli vastaamassa asiantuntijapaneeli. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan keskustelun pääkohtiin, ja koko keskustelun voit katsoa MTV3 Katsomo-palvelusta: bit.ly/nuoruuskaupan.
Sarja 21.06.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Jenni-Maria Rautanen

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Jenni-Maria Rautasella Helsingin osastosta.
Artikkeli 16.06.2023

Loksa – kesäinen siunaus

Viron Pelastusarmeijan kesäaikana käytössä oleva Loksan kiinteistö on ollut todellinen siunaus ihmisille, joilla on upea mahdollisuus rentoutua meren rannalla, poimia marjoja ja sieniä vieressä olevasta metsästä, vahvistaa itseään hengellisesti ja olla yhdessä toistensa kanssa.
Lehdistötiedote 14.06.2023

Pelastusarmeijan Auta ihmistä -keräys muistuttaa vähävaraisten yksinhuoltajien ahdingosta

Kesän 2023 Auta ihmistä -keräyksen mediakampanja nostaa toista vuotta peräkkäin esille kotimaan vähävaraisten yksinhuoltajien ahdingon. Hintojen nousu koskettaa erityisesti niitä, jotka joutuvat selviytymään arjesta yksin.
Lehdistötiedote 08.06.2023

Nuoruus kaupan – groomingin vaarat SuomiAreenalla 27.6.2023

Pelastusarmeija haluaa lisätä tietoisuutta lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta groomingista sekä haastaa koulut kertomaan oppilailleen sen vaaroista.
Artikkeli 02.06.2023

Elämä on juhlan arvoista

Suomen kesässä ei ole tylsää hetkeä. Erilaisia kesäjuhlia ja tapahtumia löytyy jokaiseen makuun.
UUTINEN 29.05.2023

Pelastusarmeijan kansainväliseksi johtajaksi eli kenraaliksi on valittu uusiseelantilainen Lyndon Buckingham

Pelastusarmeijan 22. kenraali on komentaja Lyndon Buckingham. Hän aloittaa tehtävässä elokuussa. Komentaja Buckingham on ensimmäinen uusiseelantilainen kenraalina.
Sarja 25.05.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Riku Leino

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on kapteeni Riku Leinolla Tampereen osastosta.
Artikkeli 19.05.2023

Haastattelussa onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Toiveikkuus ja kiitollisuus onnellisuuden kulmakivinä

Onnellisuus on jotain, mitä useimmat tavoittelevat – tyytyväisyyttä elämään ja satunnaisia onnen hetkiä. Sotahuudolla oli ilo tavata Tampereen yliopiston psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen. Hänet tunnetaan onnellisuusprofessorina, sillä hän on kirjoittanut aiheesta yhdeksän kirjaa ja pitänyt lukemattoman määrän luentoja ja koulutuksia. Nyt hän on vastaamassa meille kysymyksiin onnellisuudesta ja sen luonteesta. Markku Ojanen on myös vakaumuksellinen kristitty, jonka sydämessä on paikka Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle.
Uutinen 15.05.2023

Lämpimät jäähyväiset territorion johtajille

Lauantaina 13.5. lausuttiin lämpimät jäähyväiset eversteille Patrick ja Anne-Dore Naudille Pelastusarmeijan Temppelissä Helsingissä. Heidän seitsemänvuotinen kautensa territorion johtajana ja naistyön presidenttinä päättyy, ja he pääsevät viettämään ansaittuja eläkepäiviä.
Uutinen 13.05.2023

Pelastusarmeijan studiokirkko

Katso Pelastusarmeijan studiokirkko YleAreenasta - Hyvä paimen. Majuri Saga Lippo saarnaa, lauluryhmä palvelee majuri Esa Nenosen johdolla.
Uutinen 10.05.2023

Uuden kenraalin valinta

Toukokuun 20. päivä alkaen kokoontuu Lontoossa Korkea neuvosto (High Council) valitsemaan Pelastusarmeijan 22. kansainvälistä johtajaa, kenraalia.
Artikkeli 06.05.2023

Yhteistä matkaa

Ensi viikolla vietämme territorion johtajien, everstit Patrick & Anne-Dore Naudin jäähyväiskokousta.
Lehdistötiedote 02.05.2023

Pelastusarmeijan Joulupata kiittää

Pelastusarmeijan Joulupata-keräystulos oli vuonna 2022 lähes 1 000 000 euroa. Pelastusarmeija kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia ja vapaaehtoisia! Joulupata-keräys on maamme pitkäaikaisin joulukeräys, se järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1906.
UUTINEN 30.04.2023

Pelastusarmeijan kansainvälinen lasten ja nuorten päivä

Sunnuntaina 30. huhtikuuta Pelastusarmeija viettää kansainvälistä lasten ja nuorten päivää.
Artikkeli 29.04.2023

Everstit Patrick & Anne-Dore Naud: On aika sanoa hyvästit kylmän pohjoisen lämpimille ihmisille

Pelastusarmeijassa kaksi asiaa pysyy – missio ja muuttuvuus. Pelastusarmeija marssii aina eteenpäin. Kesällä saamme uudet territorion johtajat. On aika kiittää Suomen ja Viron territoriossa seitsemän vuotta palvelleita everstejä Patrick ja Anne-Dore Naudia, jotka siirtyvät hyvin ansaituille eläkepäiville. Sotahuudon jäähyväishaastattelussa everstit kertovat, millaisen jäljen tämä kansainvälinen määräys, vuodet territorion johdossa ja heidän tapaamansa ihmiset ovat heihin jättäneet.
Uutinen 27.04.2023

Pelastusarmeijan perinteinen vapputapahtuma 1.5.

Tervetuloa mukaan Helsingin Esplanadin puistoon 1.5. klo 13 alkaen Runebergin patsaalle. Luvassa on soittoa ja mukavia kohtaamisia.
Myymälät 26.04.2023

Uusi maksutapa Pelastusarmeijan myymälöissä: MobilePay

Tänä keväänä tuomme MobilePaylla maksamisen mahdolliseksi kaikissa iCare- ja kirpputorimyymälöissämme. Käyttöönotto on hyvässä vauhdissa ja MobilePaylla voi maksaa jo suurimmassa osassa myymälöitä.
Uutinen 22.04.2023

Territorion juhlaviikonloppu - everstien Patrick & Anne-Dore Naudin jäähyväiskokous

13.-14.5.2023 vietämme territorion juhlaviikonloppua. Lauantaina hyvästelemme territorion johtajat, everstit Patrick & Anne-Dore Naudin. Sunnuntaina jumalanpalvelus. Kansainvälisiä vieraita. Suomen ja Viron yhdistetty torvisoittokunta esiintyy.
UUTINEN 21.04.2023

Pelastusarmeijan Auta ihmistä -kampanja sai hopeaa Vuoden Huiput 2022 -kilpailussa

Kilpailuun "Yksinhuoltaja"-nimellä ilmoitettu kampanja voitti Hopeahuipun ilmoitukset-sarjassa.
Sarja 20.04.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Raija Timonen

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Raija Timosella Jyväskylän osastosta.
Artikkeli 14.04.2023

Pelastusarmeijan kummilapsityötä maailman lasten hyväksi

Pelastusarmeijan kummilapsityötä on tehty Suomessa jo vuodesta 1969, ja tällä hetkellä suomalaiset kummit voivat auttaa kahdeksan maan kummilapsia. Kohdemaat ovat Brasilia, Bolivia, Paraguay, Pakistan, Indonesia, Kongo, Tansania ja MosambikTässä kokonaisuudessa tutustumme työn tavoitteisiin ja esittelemme kummikohteet. Jos sydämessäsi heräsi halu auttaa, artikkelin lopusta löydät ohjeet, miten voit ryhtyä kummiksi.
Uutinen 12.04.2023

Pelastusarmeijan raikas ja valoisa iCare-myymälä avattiin Kouvolaan kauppakeskus Valtariin

Pelastusarmeijan iCare secondhand -myymälä avattiin tänään 12.4.2023 Kouvolaan kauppakeskus Valtariin. Kouvolan iCare on Pelastusarmeijan kahdestoista iCare-myymälä. Yhteensä Pelastusarmeijalla on jo 16 iCare- ja kirpputorimyymälää ympäri Suomea.
Pääsiäinen 09.04.2023

Pelastusarmeijan pääsiäistervehdys 2023

Heti auringon noustua…
Pääsiäinen 07.04.2023

Kenraalin pääsiäistervehdys 2023

Se on täytetty. (Joh. 19:30)
Sarja 05.04.2023

Raamatun arkeologia: Arkeologisia näkökulmia Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen

Minna ja Kenneth Silver ovat arkeologeja ja historioitsijoita, jotka ovat erikoistuneet Raamatun arkeologiaan. Sarjassa kaivaudumme Raamatun aikaan, sanomaan ja erilaisiin näkökulmiin, jota se meille tarjoaa.
Artikkeli 31.03.2023

Päiväkotien pääsiäisessä avataan sanomaa lasten tasoisesti

Pelastusarmeijalla on kolme eläväistä ja arvostettua päiväkotia – Porissa, Porvoossa ja Kotkassa. Sotahuuto kävi tutustumassa Porin päiväkotiin, ja oli yhteydessä myös Porvoon ja Kotkan päiväkotien johtajiin. Nyt pääsiäisen aikana myös kiinnosti, miten tämä kristillinen juhla otetaan päiväkodeissa huomioon.
Sarja 16.03.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Noomi-Päivikki Riuttaniemi

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Noomi-Päivikki Riuttaniemellä Oulun osastosta.
Uutinen 10.03.2023

Hoitokoti Iltalan uratarina -video

Perushoitaja Taina kertoo, miksi on viihtynyt Pelastusarmeijan Iltalan hoitokodissa jo 37 vuotta. Vuoden ajan Iltalassa työskennellyt hoiva-avustaja Tero kehuu Iltalan hyväksyvää ilmapiiriä ja esittelee samalla arkeaan Iltalan työntekijänä.
Artikkeli 09.03.2023

Kirill Burunov: On inhimillistä auttaa niin Suomessa kuin muualla maailmassa

Kapteeni Kirill Burunov on vielä hetken Pelastusarmeijan Suomen ja Viron territorion nuorin upseeri. Tämä 31-vuotias nuori mies on palvellut puolet elämästään Armeijassa, ensin pelastussotilaana ja sitten upseerina. Kotkan osaston johtajalla oli erityinen syksy, kun hän oli Pelastusarmeijan kansainvälisen katastrofityön tiimissä auttamassa Ukrainasta sotaa paenneita Bukarestissa Romaniassa. Nyt on aika tutustua Kirillin elämänvaiheisiin, Kotkan kuulumisiin ja haastaviin viikkoihin katastrofityössä.
Lehdistötiedote 06.03.2023

Nainen – asunnottomanakin arvokas!

Miltä asunnottoman naisen tilanne näyttää, mitä tunnusomaisia piirteitä asunnottomuuteen liittyy, mitkä ovat riskitekijät ja kuinka heitä voidaan auttaa. Alan asiantuntijat vastaavat näihin kysymyksiin Pelastusarmeijan järjestämässä maksuttomassa tilaisuudessa, joka lähetetään myös webinaarina.
Artikkeli 04.03.2023

Ensimmäinen askel

Oletko koskaan kuullut termiä ”doomscrolling”? Vaikka et olisi kyseiseen sanaan törmännyt, olet silti saattanut tehdä sitä joskus.
Lapset 02.03.2023

Haku kesäleireille on nyt auki!

Kesäleirit järjestetään Nummelan lomakodissa. Leirit ovat 6 päivän pituisia, suunnattu 4–11-vuotiaille ja hinnaltaan 180 euroa (6 päivää). Hinta sisältää majoituksen ja ateriat (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).
Lehdistötiedote 27.02.2023

Pelastusarmeijan kumppanuuskeräys 1.3.–31.3.2023

Kumppanuuskeräyksen avulla kerätään jälleen varoja köyhyydestä kärsivien lasten auttamiseksi. Keräystuotto ohjataan Pelastusarmeijan kansainvälisen päämajan kautta kohdemaihin, joissa paikallinen Pelastusarmeija vastaa avun perille menosta.
Uutisia maailmalta 27.02.2023

Autuaita ovat rauhantekijät

Pelastusarmeijan kansainvälinen päämaja huomioi raskain sydämin Ukrainan sodan vuosipäivän.
Tapahtuma 23.02.2023

Osallistu Naistenpäivän tilaisuuteen tai webinaariin 8.3.2023

Naistenpäivän webinaari "Nainen — asunnottomanakin arvokas!" 8.3. klo 17.00–18.30​. Tervetuloa paikan päälle Helsingin osastoon tai seuraamaan tilaisuutta etäyhteydellä Teamsin kautta.
Sarja 23.02.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Christina Långström

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Christina Långströmillä Helsingin Temppelin osastosta.
Uutisia maailmalta 20.02.2023

Rukoilemme Turkin ja Syyrian ihmisten puolesta

Pelastusarmeijan kansainvälinen päämaja pyytää kaikkia pitämään tässä suuressa tragediassa kärsineet ihmiset samoin kuin heitä auttavat pelastustyöntekijät rukouksissaan ja ajatuksissaan.
Artikkeli 15.02.2023

Toivoa, uskoa ja rakkautta Lasnamäellä

Lasnamäen Toivo – Toivon keskus – on muutaman kuukauden ajan levittänyt uskoa, toivoa ja rakkautta Tallinnan väkirikkaimmassa lähiössä. Tapaamme siellä Viron Pelastusarmeijan aluejohtajat, majurit Andrejs Konovalovsin ja Irina Konovalovan, Toivon keskuksen koordinaattorin Jüri Põldin ja vapaaehtoiset Vitalin ja Eduardin.
Sarja 10.02.2023

Raamatun arkeologia: Tunnetko Jeesuksen varhaislapsuuden kokemuksia?

Minna ja Kenneth Silver ovat arkeologeja ja historioitsijoita, jotka ovat erikoistuneet Raamatun arkeologiaan. Sarjassa kaivaudumme Raamatun aikaan, sanomaan ja erilaisiin näkökulmiin, jota se meille tarjoaa.
Artikkeli 07.02.2023

Pelastusarmeija Virossa - vaikeista vuosista kohti innostavaa tulevaisuutta

Majurit Andrejs Konovalovs ja Irina Konovalova ovat toimineet noin kaksi vuotta Viron Pelastusarmeijan aluejohtajina. Millaiset nuo vuodet ovat olleetkaan! Haasteet, joita kukaan ei osannut ennakoida, ovat värittäneet tätä aikaa. He aloittivat tehtävässä koronapandemian jyllätessä, ja sen jälkeen on alkanut Ukrainan sota sekä talouden taantuma – inflaatio on ollut Virossa Euroopan korkeinta. Kaikella tällä on ollut suuria vaikutuksia Viroon ja Pelastusarmeijan työhön siellä. Miten aluejohtajat ovat navigoineet näinä haastavina aikoina?
Artikkeli 02.02.2023

Muutosta ajan mukaan vai uudistuminen sittenkin?

Vuosi 2023 alkaa jo rullailla omalla kaistallaan, kun tämä kirjoitus on luettavissa. On vaikea tässä kirjoitusvaiheessa tietää, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Olemme saaneet kokea, miten elämä voi muuttua hetkessä ja olemme myös saaneet nähdä, ettei kaikki palannut ihan entiselleen koronapandemian jälkeen. Jotkut muutokset ovat hyviä, jotkut eivät niinkään.
Uutinen 01.02.2023

Salon kauppakeskus Plazaan avattiin uusi, valoisa ja raikas Pelastusarmeijan iCare-myymälä

Pelastusarmeijan iCare secondhand -myymälä avattiin tänään 1.2.2023 Saloon kauppakeskus PlazaanSalon iCaren avautumisen jälkeen Pelastusarmeijalla on jo 15 myymälää ympäri Suomea.
Sarja 25.01.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Marjatta ja Olli Kariniemi

Tässä kirjoitussarjassa Pelastusarmeijan sotilaat eri puolelta Suomea pohtivat omaa kutsumustaan ja kertovat, mitä ajatuksia heille on herännyt Kutsuttu sotilaaksi -kirjan äärellä. Tässä kuussa puheenvuoro on Marjatta ja Olli Kariniemellä Hämeenlinnan osastosta.
Artikkeli 18.01.2023

50 | 50 - Alankomaiden ainutlaatuinen sosiaalinen työllisyysohjelma

Vuoden 2023 aikana Sotahuudossa kerrotaan muutaman artikkelin verran Alankomaiden Pelastusarmeijan erilaisista toiminnoista. Ensimmäisenä saamme tutustua heidän sosiaalisen työnsä työllisyysohjelmaan, joka tunnetaan nimellä 50|50. Sotahuuto vieraili Hollannin maaseudulla Lunterenin kylän lähellä sijaitsevassa hotelli- ja konferenssikeskus 50|50 Hotel Belmontissa, jossa työskentelee päivittäin parikymmentä työllistettyä.
Artikkeli 10.01.2023

Työhyvinvointia Iltalassa

Pelastusarmeijalle työntekijöiden hyvinvointi on äärimmäisen tärkeää. Aivan erityisesti tämä korostuu hoiva-alalla, jolla kamppaillaan akuutin työvoimapulan kanssa. Pelastusarmeijan hoitokoti Iltala on toteuttanut työhyvinvointimuotoilua yhdessä Laurean ammattikorkeakoulun kanssa. Mitä työhyvinvointimuotoilu on ja miten se käytännössä näkyy hoitokoti Iltalassa?
Artikkeli 05.01.2023

Kansainvälinen ja monipuolinen Armeija yhdessä yhteiseksi hyväksi

Piispa Tapio Luoma vastaa Pelastusarmeijan 130-vuotisonnittelukirjeessään hyvin kysymykseen, miksi me Pelastusarmeijassa työtä teemme: ”Pelastusarmeijan toiminnassa yhdistyy esimerkillisellä tavalla usko Jumalaan, joka tulee luoksemme Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa, ja halu palvella lähimmäisiä, Jumalan kuviksi luotuja, jotka elämässään kokevat erilaista hätää ja puutetta.”
Artikkeli 02.01.2023

Vapaus uskoa

Uskonnonvapautta kannattaa juhlia! Meillä on siihen erityinen tilaisuus tänä vuonna, kun uskonnonvapauslain voimaan astumisesta tulee kuluneeksi sata vuotta.
Joulutervehdys 24.12.2022

Kenraalin joulutervehdys 2022

Pelastusarmeijan kansainvälisen johtajan, kenraali Brian Peddlen joulutervehdys
Joulutervehdys 23.12.2022

Pelastusarmeijan joulutervehdys 2022

Toivomme, että joulutarinan henki tuo iloista valoa elämääsi, ja että sydämesi virkistyy Jumalan läsnäolosta Jeesuksen Kristuksen kautta!
Lehdistötiedote 14.12.2022

Joulupuuro ei ole itsestäänselvyys – Pelastusarmeijan Joulupata auttaa

Perjantaina 16.12. kello 8.00 alkaen Pelastusarmeija tarjoaa joulupuuroa Helsingin päärautatieasemalla. Tempauksella haluamme tuoda iloa kaikkien ohikulkijoiden aamuun joulua odotellessa ja samalla muistuttaa, että joulupuuro ei ole kaikille itsestäänselvyys.
Lehdistötiedote 12.12.2022

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys kutsuu jälleen auttamaan kotimaan vähävaraisia

Vaikeat ajat ovat lisänneet avun tarvetta Suomessa. Moni lapsi menee tänä vuonna nukkumaan nälkäisenä. Perinteiset joulupadat ilmestyvät kaduille ja kauppakeskuksiin jälleen torstaina 15.12. ja ovat ulkona 23.12. saakka. Joulupataan voi lahjoittaa myös osoitteessa joulupata.fi.
Sarja 12.12.2022

Raamatun naiset: Maria – Korkeimman Pojan äiti

​Tänä vuonna vietetään Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa. Juhlistamme tätä sarjalla, jossa kansainvälisen ja kotimaisen naistyön ansiokkaat naiset tutustuttavat meidät Raamatun tärkeimpiin naisiin. Sarja päättyy.
Artikkeli 08.12.2022

Iloisia ja koskettavia kohtaamisia Joulupadalla

On kirpakka, talvinen aamu ja mittari näyttää yli kymmentä pakkasastetta. Illalla minua odottaa patavuoro Helsingin Stockmannin joulupadalla. Ennen sitä käyn moikkaamassa muita patavahteja, tiedustelemassa tunnelmia ja utelemassa, mikä on saanut heidät mukaan tähän jouluiloa uhkuvaan vapaaehtoistoimintaan. Mikä siinä on parasta, ja millaisia mielenkiintoisia kohtaamisia he ovat kokeneet? Vastauksista välittyy ilo ihmisten anteliaisuudesta ja joulumielestä. Siitä kiitos kaikille lahjan antajille, antamanne tuki tekee tästä työstä mahdollisen.
Artikkeli 25.11.2022

Joulupata – aika on arvokas lahja

Heidi Saarela toimi viime vuonna ensimmäistä kertaa joulupatakoordinaattorina. Nyt on alkamassa hänen toinen Joulupata-keräyksensä. Heidi kertoo Sotahuudolle, mitä patakoordinaattorin tehtävään kuuluu ja miten suuri tarve uusi patavahdeille on tänäkin vuonna. – Yksikin tunti on suureksi avuksi, Heidi kutsuu mukaan.
Sarja 23.11.2022

Raamatun naiset: Rahab – huonomaineinen nainen

​Tänä vuonna vietetään Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa. Juhlistamme tätä sarjalla, jossa kansainvälisen ja kotimaisen naistyön ansiokkaat naiset tutustuttavat meidät Raamatun tärkeimpiin naisiin.
Uutinen 21.11.2022

Villasukkien suunnittelukilpailun voittaja on valittu

Pelastusarmeijan aikuis- ja perhetyö järjesti villasukkien suunnittelukilpailun naistyön 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Hedvig-päivän juhlassa 15.10. paljastettiin voittajaksi hämeenlinnalaisen pelastussotilaan Marjatta Kariniemen näyttävät sukat.
Artikkeli 18.11.2022

Maire Wahlström 100 vuotta

Rouva kenraali Maire Wahlström täyttää tänään sata vuotta. Onnittelemme lämpimästi!
Artikkeli 10.11.2022

Takuusäätiö tarjoaa neuvoja arjen raha-asioihin ja apua velkajärjestelyihin

Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä ottamaan oma taloutensa haltuun ja tukea itsenäistä selviytymistä arjen raha-asioissa ja velkojen hoidossa. Takuusäätiö tarjoaa maksuttomia neuvontapalveluja, takausta velkojen järjestelylainaan ja pienlainaa pikavippien vastavoimaksi. Takuusäätiön kouluttaja ja Toivo-hankkeen projektikoordinaattori Maria Rumpunen kertoo Takuusäätiön työmuodoista ja vinkkaa, miten kukin meistä voisi paremmin pitää huolta taloudestaan ja selviytyä arjen käänteissä
Uutinen 04.11.2022

Pelastusarmeija sai uuden upseerin 29.10.2022

Turussa vietettiin suurta juhlapäivää lokakuun lopussa. Suomen ja Viron territorio sai uuden upseerin, kun Sovituksen lähetit -kadettirenkaan Kimmo Nordblom vihittiin upseeriksi. Tuoreen luutnantin ja Porvoon osaston johtajan Kimmo Nordblomin upseerivihkimystä vietettiin Turun osastossa, missä hän suoritti leijonanosan kadettiajan harjoittelustaan.
Artikkeli 02.11.2022

Tasapaino ei synny itsestään

Elämä on kuin sup-lautailu. Elämän vesillä on useimmiten tuulista, ja aaltojen syvyys vaihtelee.
Artikkeli 27.10.2022

Pelastusarmeija auttaa ympäri vuoden, ympäri Suomen

Pelastusarmeijaa on kuvattu linnuksi, jolla on kaksi siipeä. Ilman näitä kahta siipeä – hengellistä ja sosiaalista työtä – lintu ei lentäisi ja tavoittelisi taivasta. Nyt esittelemme Pelastusarmeijan avustustoimintaa, joka on tärkeä osa sosiaalista työtämme. Avustustoimintamme kautta kymmenet tuhannet kotitaloudet saavat tukea vuosittain.
Artikkeli 21.10.2022

Naistyö huomenna

Olemme esitelleet Pelastusarmeijan naistyön menneisyyttä ja nykyisyyttä, ja nyt on aika suunnata silmät tulevaisuuteen. Millaista on naistyö huomenna?
Uutinen 18.10.2022

Satavuotiasta naistyötä juhlittiin riemulla

Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlavuosi huipentui 14.–15.10. territorion yhteisiin naistenpäiviin ja Hedvig-päivän juhlakokoukseen. Juhla toi naiset – ja myös miehet – iloiseen yhteyteen.
Sarja 16.10.2022

Raamatun naiset: Martta

​Tänä vuonna vietetään Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa. Juhlistamme tätä sarjalla, jossa kansainvälisen ja kotimaisen naistyön ansiokkaat naiset tutustuttavat meidät Raamatun tärkeimpiin naisiin.
Artikkeli 10.10.2022

Pelastusarmeijan naistyö on vakiintunutta, elävää ja vahvaa kaikkialla maailmassa

Pelastusarmeijan kansainvälisen naistyön presidentti, komentaja Rosalie Peddle tervehtii nyt 100 vuotta täyttävää Pelastusarmeijan naistyötä Suomessa, jota juhlimme 15. lokakuuta Hedvig-päivän juhlatapahtumassa. Pelastusarmeijan kansainvälisen naistyön johtajana komentaja Peddlellä on vahva näkemys tämän työn pysyvästä tärkeydestä ja ajankohtaisuudesta.
TAPAHTUMA 05.10.2022

Upseerivihkimys 29.10.2022

Pelastusarmeija vihkii uuden upseerin Turun osastossa 29.10.2022.
Artikkeli 01.10.2022

Naistyö tänään – yhteys ja yhdessäolo kaiken ytimessä

100 vuotta täyttävä Pelastusarmeijan naistyö on ollut aina vireää, sydämellistä ja yhteisöllistä – niin tänäkin päivänä. Sotahuuto matkusti lännestä itään tutustuen aikuis- ja perhetyöhön eri paikkakunnilla. Millaisena naistyö näyttäytyy Salossa, Helsingissä, Sipoossa, Porvoossa ja Kuopiossa?
Uutisia maailmalta 27.09.2022

Pelastusarmeijan johtajat kokoontuvat Kanadassa

Pelastusarmeijan kansainväliset johtajat kokoontuvat Vancouverissa 24. syyskuuta – 1. lokakuuta 2022. Konferenssissa käydään läpi käytännön ja teologisia kysymyksiä ja pohditaan sitä, miten kansainvälinen Pelastusarmeija voi parhaiten täyttää tehtävänsä 2000-luvulla.
Sarja 27.09.2022

Raamatun naiset: Tabita/Dorkas

​Tänä vuonna vietetään Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa. Juhlistamme tätä sarjalla, jossa kansainvälisen ja kotimaisen naistyön ansiokkaat naiset tutustuttavat meidät Raamatun tärkeimpiin naisiin.
Artikkeli 23.09.2022

Itohan Okundaye - ihmiskaupan uhrista ihmisoikeusaktivistiksi

Nigerialainen kansalaisaktivisti Itohan Okundaye tietää omakohtaisesti, kuinka köyhyys ajaa nuoria naisia ihmiskaupan uhreiksi. Siksi hän haluaa taistella ihmiskauppaa vastaan parantamalla tyttöjen ja nuorten naisten asemaa Nigeriassa. Vuonna 2014 Suomeen saapunut Itohan toimii nyt FinnWID ry – Naiset kehitystyössä ry:n hallituksen jäsenenä ja ihmiskaupan vastaisen työn asiantuntijana järjestön Toisenlaisia tarinoita -kampanjassa. Jumalan armo on ollut voima, joka on kannatellut häntä läpi vaikeiden aikojen.
Artikkeli 15.09.2022

Tietoisuuden lisääminen on paras työkalu ihmiskaupan vähentämisessä

Poliisin ihmiskaupparikostutkintaryhmä on aloittanut toimintansa vuoden 2021 alussa. Ryhmä tutkii seksi- ja työperäistä ihmiskauppaa, parittamista ja niitä vastaavia rikosnimikkeitä. Ryhmän tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Hannu Kortelainen vastaa tutkintaryhmään, sen toimintaan ja ihmiskauppaan yleisesti liittyviin kysymyksiin.
Uutisia maailmalta 14.09.2022

Pelastusarmeija auttaa Pakistanissa

Pakistanissa on koettu pahimmat tulvat 60 vuoteen. Rajujen tulvien arvioidaan vaikuttaneen ainakin 33 miljoonaan ihmiseen.
Artikkeli 08.09.2022

Pelastusarmeijan ihmiskaupan vastainen työ on ennaltaehkäisevää ja valistavaa

Pelastusarmeija on niin kansainvälisesti kuin Suomessakin tehnyt ihmiskaupan vastaista työtä jo lukuisien vuosien ajan. Suomen ja Viron territorion työssä tapahtui alkuvuonna muutos: territorion laajuudella toimiva toimikunta sai tuekseen kussakin maassa omat työryhmät. Suomen nykypäivän orjuuden ja ihmiskaupan vastaisen työryhmän – tuttavallisemmin NOVA-työryhmän – koordinaattori ja yhteyshenkilö Sari Vanha-Perttula avaa uuden työryhmän ja oman työkenttänsä toimia ja tavoitteita.
Artikkeli 02.09.2022

Jumalallinen suunnitelma

Oletko koskaan ihaillut illan pimeydessä tähtitaivasta? Ihmetellyt sen laajuutta, syvyyttä, kauneutta?
Sarja 31.08.2022

Raamatun naiset: Nooan vaimo

​Tänä vuonna vietetään Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa. Juhlistamme tätä sarjalla, jossa kansainvälisen ja kotimaisen naistyön ansiokkaat naiset tutustuttavat meidät Raamatun tärkeimpiin naisiin.
Tapahtuma 29.08.2022

Museon syyskauden avajaiset 7.9.

Pelastusarmeijan museon syyskauden avajaisia vietetään 7.9.2022 klo 13-17. Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa mukaan!
Artikkeli 25.08.2022

Motoristit koulukiusaamista vastaan

Motoristit koulukiusaamista vastaan ry syntyi ajatuksesta kutsua kokoon asiasta kiinnostuneita moottoripyöräilijöitä, jotka ajaisivat näyttävänä saattueena kouluihin puhumaan oppilaille kiusaamiseen liittyvistä asioista ja ottamaan yhteisönä kantaa koulukiusaamista vastaan.
Uutinen 22.08.2022

Pelastusarmeija toimii pian 133 maassa

Guineasta tulee 133. maa, jossa Pelastusarmeija virallisesti toimii, vahvistaa Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja, kenraali Brian Peddle. Maa liitetään Liberian ja Sierra Leonen hallintoalueeseen, jota johtavat everstiluutnantit Mary ja Samuel Mkami.
TAPAHTUMA 22.08.2022

Kadettien tervetulokokous 4.9.2022

4.9.2022 toivotamme uuden kadetin tervetulleeksi Pelastusarmeijan upseerikouluun.
TAPAHTUMA 22.08.2022

Design for Life

DFL-viikonloppu Raamatun ja rukouksen äärellä 30.9.-2.10.2022 Sinulle, joka etsit kutsumustasi ja Jumalan suunnitelmaa omassa elämässäsi.
Tapahtuma 20.08.2022

Hedvig-päivä 15.10.2022

Hedvig-päivä: 100 vuotta naistyötä Suomessa. Territorion juhlakokous 15.10.2022 klo 13.30–15.30 Temppelissä, Helsingissä.
Lehdistötiedote 18.08.2022

Anssi Kela hyväntekeväisyyshengessä mukana Pelastusarmeijan Auta ihmistä -kampanjassa

Pelastusarmeijan AUTA IHMISTÄ -keräyksen kampanja kiinnittää huomiota erityisesti vähävaraisiin yksinhuoltajaäiteihin. Teema kytkeytyy Suomen Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlavuoteen. Muusikko Anssi Kela lähti hyväntekeväisyyshengessä mukaan ja antoi kappaleensa kampanjan käyttöön ilmaiseksi.
Artikkeli 17.08.2022

Lars Johansson: Herran huomassa elämän myrskyissä

Porvoon osaston pelastussotilas Lars Johansson todistaa siitä, miten Jumala, Pelastusarmeija – ja Sotahuuto omalla pienellä osuudellaan – vaikutti siihen, että vuosikymmenien ryyppyputki vaihtui mielenrauhaan Herrassa.
Artikkeli 09.08.2022

KiVa Koulu – tehokas työkalu koulukiusaamista vastaan

KiVa Koulu on Turun yliopistossa kehitetty kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma. Ohjelman tavoitteina ovat kiusaamisen ehkäiseminen, tehokas puuttuminen kiusaamistilanteisiin ja jatkuva seuranta. Suomessa KiVa Koulu -ohjelmassa on mukana yli 900 koulua, ja kansainvälisesti ohjelma on käytössä parissakymmenessä maassa.
Tapahtuma 02.08.2022

Territorion yhteiset naistenpäivät

Territorion yhteiset naistenpäivät Helsingissä, Radisson Blu Seaside -hotellissa pe-la 14.-15.10.2022. Puhujavieraana lauantaina kirjailija ja evankelista Maija Nyman.
Uutinen 02.08.2022

Villasukkien suunnittelukilpailu

Villasukkien suunnittelukilpailu Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlan kunniaksi!
Artikkeli 01.08.2022

Kiusaamisen vastavoimana sosiaalinen vahvistaminen ja ilon kokeminen siitä, että saa rikastaa toisen elämää

Koulumaailmassa kuten elämässäkin on tärkeää kuulua ryhmään, ettei jäisi yksin.
Uutinen 27.07.2022

Maailman ihmiskaupan vastaista päivää vietetään 30. heinäkuuta

Pelastusarmeija viettää Yhdistyneiden kansakuntien ja muiden kansainvälisten järjestöjen kanssa maailman ihmiskaupan vastaista päivää 30. heinäkuuta.
Artikkeli 21.07.2022

Se löytyi - Missio 2022

Evankeliumi laajasti esillä 19.9.-16.10.
Sarja 11.07.2022

Raamatun naiset: Ester

​Tänä vuonna vietetään Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa. Juhlistamme tätä sarjalla, jossa kansainvälisen ja kotimaisen naistyön ansiokkaat naiset tutustuttavat meidät Raamatun tärkeimpiin naisiin.
Lehdistötiedote 01.07.2022

Pelastusarmeijan Auta ihmistä -keräys huomioi vähävaraiset yksinhuoltajat

Kesän 2022 Auta ihmistä -keräys kiinnittää huomiota erityisesti vähävaraisiin yksinhuoltajaäiteihin. Teema kytkeytyy Suomen Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlavuoteen, jota tänä vuonna vietetään. Yksinhuoltajista monet ovat naisia.
Artikkeli 01.07.2022

Kolme kotia

Ihastuttava ja lämminhenkinen upseeripariskunta Kanadasta, Gerry ja Hannu Lindholm, on ollut määrättynä kahdesti Suomeen viimeisen neljäntoista vuoden aikana. Nyt on tullut aika jättää heille lämpimät jäähyväiset heidän palatessaan Kanadaan tällä kertaa pysyvästi. – Tämä on ollut uskomaton matka, ja ajattelemme kiitoksella kaikkia teitä.
Uutinen 29.06.2022

Monipuolista hyötyä ja iloa kattoterassista

Alppikadun asumispalveluyksikössä otettiin käyttöön monipuolinen kattoterassi.
Artikkeli 22.06.2022

Auringonnoususta auringonlaskuun

Kesä – lämpimiä päiviä ja ehdottomasti paljon auringonpaistetta.
Uutinen 21.06.2022

Sosiaalisen asumisen kansainvälinen kaupunkifestivaali kokosi asiantuntijoita yhteen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA järjesti yhteistyössä Housing Europen ja Helsingin kaupungin kanssa sosiaalisen asumisen kaupunkifestivaalin Helsingissä 14.–17.6.2022. Yhteistyökumppaneita festivaalilla on kuutisenkymmentä, Suomen Pelastusarmeijan Säätiö on yksi niistä. Festivaalin aikana Pelastusarmeijan asumisyksiköissä kävi kansainvälisiä ryhmiä tutustumassa asumispalveluihimme. Pitkämatkaisimmat vieraat olivat havaijilaisia asiantuntijoita, joita kiinnosti nähdä, miten Asunto ensin -malli toimii käytännön tasolla. He pohtivat mallin soveltamista Havaijilla, missä asunnottomuus on akuutti ongelma.
Uutinen 15.06.2022

Historia toistaa itseään uudella konseptilla

Turun kaupunki hyväksyi huhtikuussa Pelastusarmeijan tarjouksen päihteettömän hätä- ja kriisimajoitusyksikön käynnistämisestä Turussa. Yksikkö aloitti toimintansa toukokuussa Turun keskustan kupeessa samassa kiinteistössä, jossa aikoinaan toimi Pelastusarmeijan miesten asuntola. Historia siis tavallaan toistaa itseään.
Uutinen 10.06.2022

Joulukoristemuistoja tarvitaan

Kesä on vasta alussa, mutta Sotahuudon toimituksessa elämme jo joulua. Teemme juttukokonaisuutta joulukoristeista ja niiden tuomista rakkaista ja merkittävistä muistoista. Jaa meille tarinasi (ja mielellään myös kuva koristeesta) osoitteeseen: [email protected]. Muistosi voi päästä mukaan artikkeliin!
Uutinen 09.06.2022

Sotahuudon lukijakysely

Tulevana syksynä Sotahuudon toimitus kokoontuu pohtimaan, millaista sisältöä lehdessä ilmestyy ensi vuonna. Mielipiteesi on ensisijaisen tärkeä, sillä tavoitteenamme on tehdä lukijoidemme näköistä lehteä.
Artikkeli 07.06.2022

Jumalan puutarhassa voikukka ei ole rikkaruoho

Jos sinulta kysyttäisiin, mikä kukka haluaisit olla, mahtaisiko vastauksesi olla taraxacum officinale eli voikukka? Itse en olisi halunnut olla voikukka ainakaan vielä pari viikkoa sitten.
Uutisia maailmalta 03.06.2022

Pelastusarmeija tukee kouluampumisen järkyttämää yhteisöä Texasin Uvaldessa

Uvaldelaiseen kouluun tunkeutunut ampuja surmasi 21 henkilöä, joista 19 oli alakoulun oppilaita. Tämän tragedian jälkimainingeissa Pelastusarmeija tukee kaupunkilaisia eri tavoin.
Artikkeli 01.06.2022

Valon voima

Toivon, että saat tänä kesänä nauttia paitsi pohjoisen kesän ainutlaatuisesta valosta, myös Jumalan rakkauden ihmeellisestä hoitavasta ja uutta luovasta valosta.
Artikkeli 26.05.2022

Hämmentävä torstai

Ensimmäisille kristityille päivä, jota nykyään kutsumme helatorstaiksi, oli varmasti hämmentävä päivä. Oli kulunut 40 päivää siitä, kun Jeesus oli noussut kuolleista. Moni oli omin silmin nähnyt ylösnousseen Kristuksen ja mietti, mikä on seuraava liike, mitähän Jeesus seuraavaksi tekee. Majuri Saga Lipon hartaus kertoo helatorstain sanomasta.
Sarja 24.05.2022

Raamatun naiset: Ruut

​Tänä vuonna vietetään Pelastusarmeijan naistyön 100-vuotisjuhlaa Suomessa. Juhlistamme tätä sarjalla, jossa kansainvälisen ja kotimaisen naistyön ansiokkaat naiset tutustuttavat meidät Raamatun tärkeimpiin naisiin.
Artikkeli 20.05.2022

Moottoripyörät yhteisöllisyyden välineenä

Indonesian territorion ylisihteeri, everstiluutnantti Ced Hills kertoo elämän mittaisesta rakkaudestaan kaksipyöräisiä moottoriajoneuvoja kohtaan. Moottoripyörien avulla on vahvistettu yhteisöllisyyttä niin Iso-Britanniassa, Suomessa kuin Indonesiassakin, missä pyörät ovat Pelastusarmeijan toiminnan kannalta elintärkeitä.
Artikkeli 17.05.2022

Ei pelkkiä porkkanoita

Nyt se on taas tapahtunut, sama juttu joka ikinen vuosi! Aina vuoden alkaessa minuun iskee lähes euforinen elämäninto. Joka kerran se yllättää minut voimallaan.
Uutinen 11.05.2022

Kullan arvoinen – jääkiekon MM-kisat Tampereella 13.–29.5

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä toukokuussa. Tampereen kaupunki kutsuu kaikkia mukaan tekemään kaikkien aikojen kisoja. Pelastusarmeija on mukana.