Pitäjänmäen asumispalveluyksikkö

Asumispalveluyksikkö toimii Asunto ensin -periaatteella, jonka mukaan asunto nähdään lähtökohtana sosiaaliselle kuntoutumiselle.

Pitäjänmäentie 12, 00380, Helsinki
Vastuuhenkilö: Pasi Lehto

Pelastusarmeija avasi Pitäjänmäen asumispalveluyksikön vuonna 2011.

Yksikkö toimii Asunto ensin -periaatteella, jonka mukaan asunto nähdään lähtökohtana sosiaaliselle kuntoutumiselle päämäärän sijaan. 

Tämän vuoksi Pelastusarmeijakaan ei edellytä asukkailta esimerkiksi päihteettömyyttä. Jokaisella asumispalveluyksikön asukkaalla on omassa hallinnassa oleva vuokra-asunto. Henkilökunnan perustehtävänä on turvata pysyvä asuminen haasteista huolimatta, mahdollistaa päivittäisten perustarpeiden saavutettavuus, tukea ja ohjata asukkaita sosiaalisten ja terveydellisten ongelmien ratkaisussa sekä tarjota onnistumisen kokemuksia osallisuudesta.

Toiminta-ajatuksena on tarjota asukkaillemme ihmisarvoisen elämän edellytykset, johon olennaisena osana kuuluu asunto, kokemus osallisuudesta omaan elämään, yhteisöön ja yhteiskuntaan. Toiminta-ajatuksen toteuttamiseksi sovellamme mm. yhteisökasvatuksen menetelmiä sekä monimuotoista työtoimintaa. Kiinteistön omistaa Y-säätiö.

Jokaisella asumispalveluyksikön asukkaalla on omassa hallinnassa oleva vuokra-asunto.

Asumispalveluyksiköt eivät vastaa paikkatiedusteluihin eivätkä vastaanota asumiseen liittyviä hakemuksia. Paikkatiedustelut tapahtuu Helsingin kaupungin asumisen tuen kautta, puh. 09 310 5015 (vaihde)

Yhteystiedot: [email protected]

  • Yksikön johtaja Pasi Lehto Puh. 044-7577981
  • Ohjaajat (24/7) Puh. 044 757 7999 
  • Asumisesta vastaava esihenkilö Juha Ristimäki Puh.  044 7578 004
  • Sairaanhoitaja Puh. 044 7577 997 
  • Fysioterapeutti Puh 050 544 7827 
  • Työtoiminnan koordinaattori 044-3124259

Pitäjänmäen asumispalveluyksikkö asukkaan silmin:

"Muutto tänne sujui helposti. Kun tavarat oli pakattu, olin puolessatoista tunnissa uudessa kodissa. Täällä on luontoakin lähellä ja paikka on lämmin. Asuntoni on hyvässä kunnossa, vaikka tietysti jotain elämisen merkkejä näkyy." - Pauli

"Täällä on hyvä asua, en meinaa lähteä täältä mihinkään. Tää riittää mulle! Sopivan kokoinen kämppä, saan tarpeeksi jeesiä. Jos elän, asun täällä vaikka 100-vuotiaaksi!" - Hanski 

"Alku oli hankalaa, ei osannu ottaa rennosti. Koko ajan mietti millon pitää pakkaa kamat ja lähteä. Ei osannu sisäistää, että oli saanu asunnon. Tää on mulle oma koti."