Älä pelkää

image description
Mikä aiheuttaa sinussa pelkoa? Pimeys? Hämähäkit? Sairaudet, korkeat paikat, ahtaat paikat, taloudelliset vaikeudet tai tulevaisuus? Lukemattomat asiat ovat ymmärrettäviä pelon aiheita, ja usein pelkoon liittyy ahdistuneisuutta. Läpi Raamatun toistuvana teemana Jumala kehottaa meitä olemaan pelkäämättä.

Jouluna huomioimme enkeli Gabrielin sanat Marialle, joka kuuli, että hänestä tulee Jeesuksen äiti: ”Älä pelkää” (Luuk. 1:30). Muistathan, että Raamatun mukaan enkelit eivät ole samanlaisia kuin joulunäytelmissä heitä esittävät herttaiset ja avuttomat, hopealangoilla koristetut tytöt ja pojat – Psalmissa 103:20 heitä kuvataan sanalla ”voimalliset”. Ilmestyessään paimenille enkeli rauhoitteli heitä samalla lauseella (Luuk. 2:10). Matteuksen evankeliumin mukaan ylösnousemuksen aamuna enkelin ensimmäiset sanat haudalla olivat: ”Älkää te pelätkö” (28:5). Vain pari jaetta myöhemmin naiset tapaavat Jeesuksen, ja hänen ensimmäiset sanansa ovat: ”Älkää pelätkö” (10. jae).

Vanhassa testamentissa käsitellään tätä asiaa, kun Mooses on luovuttamassa johtajuutta Joosualle. Luemme Mooseksen kannustavat sanat 5. Mooseksen kirjasta 31:8: ”Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää.” Jesajan kirjasta 43:1 löytyy myös Jumalan lupaus: ”Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun.” Ja Uuden testamentin lopussa, kun Johannes näkee Kristuksen ja vaipuu hänen jalkoihinsa, Jeesus sanoo taas: ”Älä pelkää” (Ilmestyskirja 1:17).

Huomaamme siis, että kautta Raamatun Jumala sanoo meille: ”Älä pelkää.” Kristuksen elämässä alkaen hänen syntymänsä ennustamisesta ja sen julistamisesta aina ensimmäiseen pääsiäisaamuun asti kuulemme nuo samat sanat: ”Älä pelkää.” Minusta tuntuu aivan selvältä, että Jumala kutsuu meitä jättämään pelkomme ja luottamaan ehdottomasti tähän ”monin verroin enemmän” Jumalaan, joka ei petä koskaan.

Nämä Jumalan sanat eivät ole vain latteita neuvoja. Niiden, jotka tuntevat Jumalan ja elävät hänen kanssaan, ei tarvitse pelätä, koska Jumala on voittanut maailman (Joh. 16:33), kukistanut synnin ristillä ja voittanut kuoleman – tyhjä hauta todistaa sen! Meidän tulee muistaa tämä, kun pelko saa meistä otteen.

Jumala ei ole kaukainen, voimakas jumalolento: hän on aina läsnä oleva Jumala, joka haluaa elää ihmisten kanssa ja ihmisten kautta. Meidän täytyy yhdistää neuvo ”älä pelkää” aiemmin lukemaamme toistuvaan lupaukseen: ”Minä en jätä enkä hylkää sinua.” Kun pelko saa vallan, meidän ei pitäisi muistaa vain Jumalan rajatonta valtaa – kaikkivaltiutta –, meidän pitäisi myös muistaa, että hän on täällä meidän kanssamme, vierellämme ja sisällämme. Jumalan täydellinen rakkaus ”karkottaa pelon” (1. Joh. 4:18).

Mitä maailmassamme ja sinun elämässäsi tapahtuu tänä pääsiäisenä?

Jokainen syntien kanssa kamppaileva ja toistuvista käytösmalleista irti pyristelevä voi päättää olla pelkäämättä ja luottaa Jumalaan, joka mursi ristillä synnin vallan. Jokainen, jolla on huomattavia haasteita elämässä esimerkiksi perheen, työn tai terveyden saralla, voi päättää olla pelkäämättä ja luottaa Jumalaan, jolle mikään ei ole mahdotonta. Jokainen surua ja menetyksiä kokenut voi päättää olla pelkäämättä ja luottaa Jumalaan, joka voitti kuoleman ja lupaa ikuisen elämän.

Älä siis pelkää tänä pääsiäisenä. Muista – Jumala on kanssasi. Älä pelkää. Muista – Jumala on suurempi kuin kaikki tilanteet, jotka kohtaat. Älä pelkää. Meidän Jumalamme on voitokas, ja hän kutsuu meitä osallisiksi voittoonsa!Brian Peddle

kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja

Kansainväliset johtajat,
kenraali Brian Peddle ja komentaja Rosalie Peddle
vierailevat Helsingissä 20.–22.9.


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä