Julkaistu 10.10.2023 10:00

Asunnottomien yö 17.10.

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Vuoden 2023 teemana on: ”Kenelle kaupunki kuuluu?” 

Asunnottomien yön kansalaisliike haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua siitä, kenen ehdoilla julkista tilaa suunnitellaan ja kenellä on oikeus näkyä.

– Haluamme herättää valtakunnallista keskustelua kaupunkisuunnittelusta ja oikeudesta julkiseen tilaan osallisuuden näkökulmasta. Ketä kaupunkisuunnittelussa kuullaan ja huomioidaan, ja millaisia palveluja kenellekin luodaan. Vaarana on, että julkisen tilan käyttöä kontrolloidaan ja sitä pääsevät käyttämään he, joilla on varaa maksaa palveluista, Asunnottomien yön kansalaisliikkeen ja Helsingin päätapahtuman koordinoija Vlada Petrovskaja avaa tämänvuotisen teeman taustoja.

Pelastusarmeija on mukana Helsingin päätapahtumassa Kansalaistorilla klo 14–19.30.

Turussa Pelastusarmeijan Patas-toiminta yhdessä Turun osaston ja muiden toimijoiden kanssa järjestää Asunnottomien yö -tapahtuman Turun kauppatorilla klo 18.00–22.00. Tapahtumassa on musiikkiesityksiä, tanssiesitys Tanssiteatteri ERIltä, tulishow Circus Loungelta sekä vaate-, hygieniatarvike- ja ruokajakoa. Lisäksi tarjolla on parturipalvelut, takkijako, non stop terapiapiste ja mahdollisuus yöpyä Åbo svenska församlingin tiloissa.

Tapahtumia järjestetään myös lukuisilla muilla paikkakunnilla.

Lisätietoa

Artikkeli 07.12.2023

Toisenlaiset lahjat

Joululahjat ovat olennainen osa joulun perinteitä – halusimme sitä tai emme. Aina ei kuitenkaan tarvitse ostaa uutta ja kallista. Kuten sanotaan, ajatus on tärkein, ja hyvät ajatukset ovat vielä parempia! Joululahjastressiä voi vältellä ja lahjakuluissa säästää monella tavoin, esimerkiksi antamalla kierrätettyjä, itse tehtyjä tai aineettomia lahjoja.
Artikkeli 04.12.2023

Anna-Mari Kaskinen: Jouluna he kaikki ovat täällä

Sanoittaja, kirjailija, runoilija Anna-Mari Kaskista voisi kutsua suomalaisen hengellisen musiikin kansallisaarteeksi. Hän on sanoittanut lukemattomia hengellisiä lauluja, hänen sanoituksiaan löytyy virsikirjasta useita, ja hän on julkaissut monia runokirjoja, lastenkirjoja ja muita kirjallisia tuotoksia. Ei ole ihme, että hänet palkittiin elämäntyöstään Kirkon kulttuuripalkinnolla tänä vuonna. Sotahuuto pääsi vierailemaan Anna-Marin luona Lohjalla keskustelemassa hänen kattavasta urastaan, uskosta ja joulusta.
Sarja 27.11.2023

Kutsuttu sotilaaksi: Iina Kulmala

Tässä kirjoitussarjassa eri-ikäiset Pelastusarmeijan sotilaat Suomesta ja Virosta ovat pohtineet omaa sotilaskutsumustaan ja sitä, mitä ajatuksia heille on herännyt heidän lukiessaan hiljattain julkaistua kirjaa ”Kutsuttu sotilaaksi”. Sarjan viimeisessä osassa Iina Kulmala Vaasan osastosta kertoo, mitä hänelle merkitsee sotilaan liittolupauksen kohta, jossa sanotaan: ”Tahdon osallistua aktiivisesti, kykyjeni mukaan osastoni elämään ja toimintaan, jumalanpalveluksiin ja todistamiseen.”
Artikkeli 17.11.2023

Tähtiä ja tahroja tai ehkä tarralappu

Olen nähnyt monia ihmisiä, jotka ovat keränneet itselleen tahroja ja toisia, jotka mielellään keräävät itselleen tähtiä.