Julkaistu 10.10.2023 10:00

Asunnottomien yö 17.10.

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Vuoden 2023 teemana on: ”Kenelle kaupunki kuuluu?” 

Asunnottomien yön kansalaisliike haluaa herättää yhteiskunnallista keskustelua siitä, kenen ehdoilla julkista tilaa suunnitellaan ja kenellä on oikeus näkyä.

– Haluamme herättää valtakunnallista keskustelua kaupunkisuunnittelusta ja oikeudesta julkiseen tilaan osallisuuden näkökulmasta. Ketä kaupunkisuunnittelussa kuullaan ja huomioidaan, ja millaisia palveluja kenellekin luodaan. Vaarana on, että julkisen tilan käyttöä kontrolloidaan ja sitä pääsevät käyttämään he, joilla on varaa maksaa palveluista, Asunnottomien yön kansalaisliikkeen ja Helsingin päätapahtuman koordinoija Vlada Petrovskaja avaa tämänvuotisen teeman taustoja.

Pelastusarmeija on mukana Helsingin päätapahtumassa Kansalaistorilla klo 14–19.30.

Turussa Pelastusarmeijan Patas-toiminta yhdessä Turun osaston ja muiden toimijoiden kanssa järjestää Asunnottomien yö -tapahtuman Turun kauppatorilla klo 18.00–22.00. Tapahtumassa on musiikkiesityksiä, tanssiesitys Tanssiteatteri ERIltä, tulishow Circus Loungelta sekä vaate-, hygieniatarvike- ja ruokajakoa. Lisäksi tarjolla on parturipalvelut, takkijako, non stop terapiapiste ja mahdollisuus yöpyä Åbo svenska församlingin tiloissa.

Tapahtumia järjestetään myös lukuisilla muilla paikkakunnilla.

Lisätietoa