Hengen hedelmiä

image description
Pyhitys on aidosti henkilökohtainen matka Jumalan kanssa. Se käsittää kaikki elämän asiat. Muistan kun Jumala puhui minulle ensimmäisen kerran.

Olin todella hämmästynyt kun ensimmäisen kerran ymmärsin, että Jumala rakastaa minua. Hän puhui minulle nuoren naisen, opiskelijatoverini kautta, jonka kanssa yhdessä luimme Raamattua. Eräänä päivänä laitoin kaiken luottamukseni Jumalaan ja uskoin, että hänen poikansa Jeesus Kristus antoi oman elämänsä minun elämäni sovitukseksi. Siitä alkoi todellinen aito suhde Jumalan kanssa ja se oli ensimmäinen askel matkallani Hänen kanssaan. Kun olin ottanut häneltä vastaan anteeksiannon ja armon, ymmärsin että minun täytyi pyytää, että Pyhä Henki tulisi ja asuisi minussa, riisuisi pois taakkani ja virheeni, laittaisi elämäni järjestykseen, muuttaisi ja parantaisi sen sisältä käsin, voimaannuttaisi, lohduttaisi ja ohjaisi.

Olen oppinut monta asiaa: luottamaan häneen, turvautumaan hänen voimaansa ja väliintuloonsa, etsimään hänen läsnäoloaan vastoinkäymisten, surun ja pettymysten aikana, käyttämään aikaa rukoukseen, pohtimaan hänen sanaansa. Ja Jumalan Henki tekee yhä työtään elämässäni, hän ei ole vielä saattanut kaikkea päätökseen kohdallani! Pyhityksen tie ei suinkaan ole kivetön tie, mutta sillä tiellä meillä on syvällinen varmuus, että Jumalan Henki kulkee kanssamme ja pitää meistä huolen!

Vähän aikaa sitten Pyhä Henki kosketti minua aivan uudella tavalla lukiessani erästä S. L. Brenglen kirjaa. Tämä merkittävä Pelastusarmeijan upseeri kuvasi pyhitystä ”yhdenmukaisuudeksi Jumalan luonnon kanssa, Jumalan kaltaisuudeksi sellaisena kuin se Jeesuksessa ilmenee”. En voinut laskea kirjaa kädestäni: ”...kun etsimme hänen läsnäoloaan ja annamme itsemme hänelle salaisessa rukouksessa, hän avaa Raamatun meille uudeksi kirjaksi, tekee Jeesuksen rakkaaksi sydämellemme, Isän Jumalan aina yhtä todelliseksi meille. Emme kulje pimeydessä, vaan meillä on elämän valo. Emme ole heikkoja velvollisuuksien tai houkutusten edessä, vaan ’vahvoja Herrassa, hänen väkevyytensä voimassa’.” Ef. 6:10

Ja yhtäkkiä nousi mieleeni monta laulua, joiden sanat kertovat antautumisesta Jumalan käyttöön: ”Tule Pyhä Henki, sydämeeni asumaan... Jeesukselle kaiken annan... Hetki hetkeltä, koko elämäni annan sinulle...” ja minä rukoilin, ja luin, lauloin, olin niin kiitollinen ja täynnä iloa ja ylistystä. Sen sai aikaan Jumalan pyhittävä, puhdistava, muutosvoimainen läsnäolo elämässäni!

Toivon koko sydämestäni, että suhteeni Jumalaan näkyy elämästäni, että Hengen hedelmät (rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä) todistavat, että Jumala on minussa. Haluan olla avoin hänen tahdolleen, sille että hän kasvattaa minua kohti Kristuksen kaltaisuutta.

Tahdon kutsua ja rohkaista sinua: tule ja vietä aikaa Hänen läsnäolossaan. Olen varma, että hän tekee ihmeellisiä asioita sinun elämässäsi!

Anne-Dore Naud
eversti
naistyön presidentti 

Kuva: Ioswl


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä