Huudot maailmalta!

image description
Tänä vuonna juhlistamme Suomen Sotahuudon 130-vuotista taivalta. Lukuisat Pelastusarmeijan territoriot julkaisevat yhtä tai useampaa Pelastusarmeijan lehteä. Tutustumme muutamaan ”sisarlehteemme” eri puolilta maailmaa. Tervetuloa Sotahuutojen sivuille!

Stridsropet (Ruotsi)

Eva Gustin, vastaavatoimittaja

Miten kuvailisit lehteänne ihmiselle, joka ei vielä tunne sitä?

–Stridsropet on lehti, joka kertoo monipuolisesti Pelastusarmeijan työmuodoista, ihmisistä, joilla on yhteys Armeijaan, ja siitä miten suhtaudumme ajankohtaisiin sosiaalisiin aiheisiin.

Miten pidätte lehden relevanttina?

– Keskustelemme ajankohtaisista, yhteiskuntaa puhuttelevista aiheista. Pidämme yhteyttä ihmisiin, jotka tekevät Pelastusarmeijan työtä tällä hetkellä. Koska lehtemme ilmestyy vain viisi kertaa vuodessa,meidän on kyettävä olemaan ajattomia, emmekä voi kirjoittaa liian päiväkohtaisista aiheista.

Mitä ajankohtaisia aiheita esittelette?

– Esimerkiksi vuoden alussa kirjoitimme pornoaddiktiosta jakevään numerossa Keniassa tapahtuvasta ilmastokriisistä. Kirjoitamme Pelastusarmeijaa koskettavista aiheista, kuten nuorista, köyhyydestä, asunnottomuudesta, maahanmuutosta, ihmiskaupasta ja kristillisestä uskosta.

Voice of Hope (Uganda)

Majuri Joseph Wandulu, toimittaja

 • Voice of Hope julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Se on tällä hetkellä Ugandan ainoa Pelastusarmeijan julkaisu, mutta suunnitelmissa onpainattaa upseerien kirjoittamia kirjoja.
 • Lehdessä on normaalisti 16 sivua, mutta se voi vaihdella tarpeen mukaan.
 • Painosmäärä on 3 000 per numero.
 • Lehden kohderyhmää ovat Pelastus-armeijan jäsenet, lapset ja suuriyleisö.

Miten kuvailisit lehteänne ihmiselle, joka ei vielä tunne sitä?

– Voice of Hopen tavoitteena on välittää pelastuksen sanomaa Jeesuksen kautta, auttaa hengellisessä kasvussa ja kertoa Pelastusarmeijan työstä ja periaatteista.

Miten pidätte lehden relevanttina?

– Tuotamme puoleensa vetävää lehteä, joka sisältää myös ajankohtaisia uutisia ja Armeijan tapahtumia.

Mitä ajankohtaisia aiheita esittelette?

– Tällä hetkellä olemme kertomassa lukijoillemme koronaviruksesta.

Terveisenne Sotahuudon lukijoille?

– Haluan tervehtiä lukijoita ja Pelastusarmeijan jäseniä Suomessa! Rukouksemme on, että Isä suojelee teitä kiusauksilta ja pelastaa pahalta. Jumala rakastakoon teitä yltäkylläisesti.

The War Cry (Yhdysvallat)

Everstiluutnantti Tim Foley, kansallinen ohjelmasihteeri ja päätoimittaja

 • War Cry on Yhdysvaltojen maanlaajuinen, kuukausittain ilmestyvä Pelastusarmeijan lehti aikuisille. Yhdysvalloissa julkaistaan myös 16–22-vuotiaille nuorille suunnattua Peer Magazine -lehteä ja teologista julkaisua Word &Deed, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Crest Books -sarjan alla julkaistaan vuosittain kolme kirjaa. Yhdysvaltojen neljä territoriota julkaisevat myös omia Pelastusarmeijan julkaisujaan kuukausittain ilmestyvistä lehdistä kirjoihin.
 • War Cryn kuukausittainen painosmäärä on 750 000. Pääsiäis- ja joululehden painosmäärä on miljoona. Lehtiä toimitetaan runsaasti vankiloihin.
 • Lehdessä on 44 sivua, pääsiäis- ja joululehdessä 24 sivua.
 • War Cry internetissä: thewarcry.org

Millaista lukijakuntaa tavoittelette?

– Tavoittelemme erityisesti millenniaaleja (25–40-vuotiaita) ja teemme artikkeleita, joiden toivomme puhuttelevan heitä. Artikkeleissa haluamme tarjota mahdollisuuden tutustua Jumalaan ja tarjota keinoja, miten kasvattaa tätä hengellistä suhdetta. Kerromme myös työstä, jota Pelastusarmeija tekee Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Missiomme on julistaa Jumalan evankeliumin pelastavaa ja muuttavaa Sanaa.

Miten pidätte lehden relevanttina?

– Seuraamme kulttuuria ja trendejä. Tutkimme lehtien sisältöjä ja ulkomuotoa. Etsimme tuoreita aiheita inspiroituneilta kirjoittajilta, jotka osaavat puhua ihmisten sydämellä olevista aiheista. Seuraamme teknologian trendejä ja sosiaalisen mediantapahtumia. Olemme aloittaneet viikoittaisen podcastin ”Fight for Good”(Taistele hyvän puolesta). Podcast löytyy iTunesista, Spotifysta, Soundcloudista, muilta podcast-alustoilta ja YouTube-videopalvelusta. Lehtemme on luettavissa elektronisesti osoitteissa thewarcry.org ja peermag.org. Meidät löytää myös Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.Keinot voivat vaihdella, mutta sanoma on ajaton.

Mitä ajankohtaisia aiheita esittelette?

– Sanoma Jeesuksen Kristuksen pelastavasta voimasta ja mahdollisuudesta elää pyhää elämää on tarpeellinen tässä muuttuvassa maailmassa. Toivomme, että elävä Jumala puhuttelee ihmisiä tänäkin päivänä. Tämä on se, minkä edestä teemme töitä, ja olemme The War Cryna tehneet viimeiset 138 vuotta. Emme keskity politiikkaan tai trendeihin vain niiden trendikkyyden vuoksi, vaan muistuttaaksemme, että Jumala ja hänen työnsä on elävä osa tätä maailmaa.

Terveisenne Sotahuudon lukijoille?

– Tiimimme puolesta haluan onnitella 130-vuotisesta taipaleestanne. Toivomme, että jatkatte Jumalan rakkauden lähettiläinä kaikkien julkaisujenne ja toimintojenne kautta, ja saatte olla todistamassa heistä, jotka tuntevat Jumalan kosketuksen. Jumalan kunniaksi!

War Cry (Iso-Britannia)

Majuri Andrew Stone,päätoimittaja

 • Lehti ilmestyy viikoittain, painosmäärä on 33 000.
 • Lehdessä on 16 sivua.
 • Lehtiä myydään pubeissa ja ostoskeskuksissa. Tuhansia kopioita toimitetaan myös Ison-Britannian vankiloihin. Lehden kohderyhmänä ovat ihmiset, jotka eivät ole vielä uskossa.
 • War Cryn lisäksi Ison-Britannian territorio julkaisee Pelastusarmeijan jäsenille suunnattua Salvationist-lehteä sekä 7–12-vuotiaille kristillistä lastenlehteä Kids Alive!
 • War Cry internetissä: salvationarmy.org.uk/warcry

Miten kuvailisit lehteänne ihmiselle, joka ei vielä tunne sitä?

– War Cry on kiinni ajassa ja populaarikulttuurissa. Kerromme uusista elokuvista ja TV-ohjelmista, urheilutapahtumista ja erityispäivistä sekä tarkastelemme näitä teemoja kristillisen uskon näkökulmasta. Lisäksi lehdessämme on reseptejä, sanaristikoita ja paljon muuta.

Miten pidätte lehden relevanttina?

– Jokainen tiimissämme seuraa ahkerastiajan trendejä sanomalehdistä, televisiosta, sosiaalisesta mediasta, podcasteista, nettisivustoista ja muusta mediasta.Pohdimme tarkkaan, mitä haluamme tuoda esille lehdessämme!

Mitä ajankohtaisia aiheita esittelette?

– Populaarikulttuurinlisäksi kerromme tärkeistä aiheista, kuten ihmiskauppa, mielenterveys ja kodittomuus. Kaikenlaisilla aiheilla voiolla kyky vaikuttaa ihmisten elämään pysyvästi!

Salvationist (Kanada)

Geoff Moulton, päätoimittaja ja kirjallisuussihteeri

 • Salvationist on Kanadan ja Bermudan territorion pääasiallinen Pelastusarmeijan lehti. Lisäksi Kanadassa julkaistaan kuukausittaista hyväntekeväisyyslehteä Faith &Friends ja sen ranskankielistä vastinetta Foi & Vie sekä viikoittaista, nelisivuista lasten julkaisua Just for Kids.
 • Salvationist ilmestyy kuukausittain ja sen painosmäärä on 10 500 per numero. Lehdessä on 32 sivua.
 • Salvationist on suunnattu Pelastusarmeijan upseereille, sotilaille, alokkaille, vapaaehtoisille, työntekijöille jaystäville. Faith & Friends on suunnattu suurelle yleisölle, ja siinä kerrotaan Pelastusarmeijan työstä ja Jumalan Sanasta lähestyttävällä tavalla.
 • Salvationist internetissä: salvationist.ca

Miten kuvailisit lehteänne ihmiselle, joka ei vielä tunne sitä?

– Lehti kertoo uutisista territoriossamme, ja sen tavoitteena on inspiroida ihmisiä todistusten ja työmuotojen esittelyjen muodossa. Tavoitteena on vahvistaa yhteisöämme juhlimalla saavutuksiamme ja uusia jäseniämme ja jakamalla hyvän mielen uutisia.

Miten pidätte lehden relevanttina?

– Ajankohtaisena pysyminen edellyttää,että puhumme tämän päivän koskettavista aiheista – köyhyydestä, yksinäisyydestä, terveydestä, koulutuksesta ja hengellisyydestä – tavalla, joka pitää Sanan pelastavan voiman keskiössä. Suosituimpia ja koskettavimpia tarinoitamme ovat ihmisten henkilökohtaiset todistukset Jumalan voimasta.Olemme vahvasti myös esillä sähköisesti osoitteessa salvationist.ca  ja sosiaalisen median kanavissa.

Mitä ajankohtaisia aiheita esittelette?

– Työskentelemme territorion johtajien kanssa ja kommunikoimme territorion visiosta ja strategiasta. Johtajamme ovatmatkustaneet ahkerasti ympäri territoriota kuulemass aupseereita ja sotilaita. Johtajamme ovatmyös rohkaisseet jäseniämme ottamaan osaa 100 päivän katkeamattomaa nrukoukseen ja raamatunlukuhaasteeseen.

Terveisenne Sotahuudon lukijoille?

– Onnittelut 130 vuodesta! Olemme Sanan kumppaneita. ”Kiitänsiitä, että olette olleet osallisia evankeliumiin ensi päivästä alkaen tähänpäivään saakka” Fil. 1:5. Rukoilemme sen puolesta, että jatkatte Jumalan sanan jakamista. Jatkakaa lukemista ja Jumalan siunausta!

Rumo (Brasilia)

Majuri Cristiano Araújo, päätoimittaja

 • Rumo on Pelastusarmeijan Brasilian territorion lehti suurelle yleisölle. Sen lisäksi Brasiliassa julkaistaan Pelastusarmeijan jäsenille suunnattua Salvacionistaa, upseerien lehteä O Oficial ja naistyön omaa julkaisua.
 •  Rumo ilmestyy 10 kertaavuodessa, siinä on 16 sivua ja sen painosmäärä on 7 500 per numero.
 •  Rumo internetissä: exercitodesalvacao.org.br/revista-rumo

Miten pidätte lehden relevanttina?

– Lehden pitää kohdata jatkuvastimuuttuvan yhteiskunnan tarpeet, ja sen pitää myös vastata sotilaidemme jaupseeriemme tarpeisiin. Meidän pitää nostaa esille kiinnostusta herättäviä teemoja ja lähestyä niitä kristillisestä näkökulmasta.

Mitä ajankohtaisia aiheita esittelette?

– Monet aiheistamme liittyvät sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Tänä vuonna Brasiliassa järjestettiin kolmas sosiaalisen oikeidenmukaisuuden symposium, ja aiomme kertoa siellä keskustelluista aiheista, kuten uskon voimasta saavuttaa muutos, homofobiasta, rasismista jasukupuoli-kysymyksistä.

Terveisenne Sotahuudon lukijoille?

– Rukoilen, että saatte nauttia Jumalan suomasta lahjasta. Jumala teitä siunatkoon.

Berita Keselamatan (Indonesia)

Majuri Mardi Yudi, kirjallisuus- ja toimitussihteeri

 • Berita Keselamatan on Indonesian territorion kuukausittainen julkaisu. Sen ohella julkaistaan vuosittain Oasis Fajar -hartauskirja, jossa on hartausaihe vuoden jokaiselle päivälle.
 • Lehdessä on 24 sivua, ja sen painos-määrä 12 500 per numero.
 • Lehden kohderyhmää ovat pelastusarmeijalaiset, Pelastusarmeijan sairaaloiden ja klinikoiden potilaat ja heidän sukulaisensa, lahjoittajat ja kristilliset yhteisöt. Kadetit myös jakavat lehteä tapaamilleen ihmisille.

Miten pidätte lehden relevanttina?

– Suunnitelmissa on jakaa lehti tulevaisuudessa kahtia: yksi lehti Pelastusarmeijan jäsenille, toinen ulkopuolisille. Näin pystymme kertomaan parhaiten työstämme molemmille lukijakunnille.

Mitä ajankohtaisia aiheita esittelette?

– Useimmiten kirjoitamme Pelastusarmeijan tekemästä työstä, kuten antamastamme avusta luonnonkatastrofin uhreille ja kristillisistä aktiviteeteistamme. Jokaisessa numerossa on myös raamatunopetusta.

The Warcry (Australia)

Simone Worthing, avustava toimittaja

 • Warcry on viikoittain ilmestyvä Australian territorion lehti, joka on suunnattu suurelle yleisölle. Lisäksi Australiassa julkaistaan Others-lehteä Pelastusarmeijan jäsenille ja Kidzone-lehteä lapsille.
 • Lehdessä on 16 sivua, ja sen painosmäärä 16 000 per numero.
 • Lehden pääasiallisena kohderyhmänä ovat kirkkoon kuulumattomat.
 • Warcry internetissä: warcry.org.au

 Miten pidätte lehden relevanttina?

– Se on jatkuva prosessi. Aiheiden pitääkoskettaa lukijaa niin henkilökohtaisesti kuin sosiaalisestikin. Lisäksi kerromme oman maan sekä kansainvälisistä huolenaiheista kristillisestä näkökulmasta.

Mitä ajankohtaisia aiheita esittelette?

– Yksi on ylitse muiden: Jeesuksen antama rakkaus, toivo ja anteeksianto. Siitä kerromme eri tavoin erilaisten aiheiden kautta.

Terveisenne Sotahuudon lukijoille?

– Terveisiä maailman toiselta puolelta! Toivomme kuulevamm euutisia Pelastusarmeijasta Suomessa. Maanne on niin kaukana meistä, muttaolette niin lämpimiä ja ystävällisiä ihmisiä! Minulla on Suomesta rakkaita muistoja. Asuin perheeni kanssa Moskovassa monta vuotta, työskentelimme Venäjän päämajassa. Kävimme aina uusimassa viisumin Helsingissä. Rakastamme kaikkia tapaamiamme ihmisiä, kaunista maatanne ja Temppeliänne! Toivottavasti tapaamme jälleen!

Sotahuuto Suomessa

 • Ilmestyy 11 kertaa vuodessa
 • Sivumäärä 28, Joululehti 32 sivua
 • Painosmäärä noin 3 000. Joululehden painosmäärä 8 000.
 • Lehti on myynnissä osastojen kautta 2 euron hintaan. Joululehden hinta on 5 euroa. Lehden voi tilata kotiin vuositilauksena (Suomi ja Viro 25 €, muut maat 50 €): pelastusarmeija.fi/sotahuuto
 • Sotahuutoa toimitetaan ilmaiskappaleina mm. vankiloihin, kirjastoihin ja kristillisille yhteistyökumppaneille.
 • Sotahuudon missiona on kertoa Pelastusarmeijan työstä, keskustella ajankohtaisista aiheista ja tarjota kristillistä, hengellisesti inspiroivaa luettavaa modernina kokonaisuutena.

  Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

  Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

  Tilaa Sotahuuto tästä