Hyökkäys Pelastusarmeijan ulkovartiota vastaan Sulawesissa, Indonesiassa

image description

Kansainvälinen Pelastusarmeija on ilmoittanut, että perjantaina 27. marraskuuta tehtiin Indonesiassa Lewono Lembantongoan ulkovartioon hyökkäys, joka on ​​vaatinut neljän jäsenen hengen. Pelastusarmeijan ulkovartio on paikka, jossa tehdään työtä paikallisen yhteisön ja osaston kehittymisen hyväksi.

Lewono Lembantongoa sijaitsee Sigi Regencyn maaseutualueella Sulawesin keskiosassa, Indonesian sademetsän laidalla. Aamulla 27. marraskuuta yhteisöön kohdistui hyökkäys, jonka aikana Pelastusarmeijan kuuden jäsenen kodit poltettiin. Neljä ulkovartion jäsentä menehtyi hyökkäyksessä.

Itä-Palun piiripäällikkö, majuri Erik Kape ja muut upseerit ryhtyivät välittömästi tukemaan paikallisia johtajia ja tekemään yhteistyötä poliisin, Sigin maakunnan ja Keski-Sulawesin maakunnan hallituksen virkamiesten kanssa. Alueen kylien suojelua lisätään ja tapausta tutkitaan.

Indonesiassa julkaistussa lehdistötiedotteessaan Pelastusarmeija kutsuu yhteisön jäsenten lisäksi kirkkoja ja uskonnollisia yhdistyksiä tukemaan toisiaan näinä päivinä parantamalla viestintäverkkojen avulla turvallisuutta alueen eri kylissä.

Indonesiassa järjestettiin sunnuntaina 29. marraskuuta kolmen minuutin hiljaisuus ja rukoiltiin surevien perheiden ja seurakuntien puolesta sekä pyydettiin Jumalan rauhaa alueelle.

Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja, kenraali Brian Peddle tuomitsee teon. ”Pelastusarmeija toimii 131 maassa, ja vaikka maailmassa on eri puolilla nähtävissä väkivaltaa, joka vaikuttaa moniin ihmisiin, Pelastusarmeija palvelee ja työskentelee kaikkialla rauhan puolesta”, hän sanoo.

”Lembantongoan uutiset ovat erittäin järkyttäviä. Sydämemme ovat nyt ihmisten kanssa, jotka ovat joutuneet hyökkäyksen uhreiksi ja niiden perheiden kanssa, joiden usko on aiheuttanut sen, että he ovat joutuneet kokemaan menetystä ja vahinkoa. Kutsun kaikkia pelastusarmeijalaisia rukoilemaan jokaisen kärsivän ihmisen puolesta sekä evankeliumin jatkuvan läsnäolon ja parantumisen puolesta yhteisöissä. Pyydän maailmanlaajuista yhteisöämme liittymään tähän rukoukseen ja uskon, että kun rauha saa sijaa, paha kukistuu. Kenraalina vakuutan ja välitän Indonesian pelastusarmeijalaisille syvän rakkautemme ja rukouksemme”, kenraali sanoo lopuksi.

Indonesian kirkkojen johtajat ovat lähettäneet viestejä, joissa he ilmaisevat tukensa. Indonesian Pelastusarmeijaan kuuluu yli 60 000 jäsentä, ja sillä on merkittävä vaikutus yhteisöissä.

Kansainvälisen päämajan raportti, 28.11.2020