Julkaistu 27.9.2023 14:33

Ison Omenan kauppakeskukseen avautui laadukas iCare-hyväntekeväisyysmyymälä

Pelastusarmeijan iCare secondhand -myymälä avattiin tänään 27.9.2023 Ison Omenan ostoskeskukseen Espoon Matinkylässä. Pelastusarmeijalla on nyt 17 myymälää ympäri Suomea. iCare on osa Ison Omenan kiertotalouden eri toimijoista koostuvaa Kieppi-kiertomaailmaa, joka mahdollistaa ostoskeskuksen asiakkaille kestävät hankinnat ja palvelut.

Kieppi-kiertomaailman toimijoita ovat iCare secondhandin lisäksi Fida secondhand, UFF ja myymälänsä piakkoin avaava Kierrätyskeskus. Kokonaisuutta täydentää Ompelimo, jossa asiakas voi korjauttaa vaatteensa ja antaa niille uuden elämän. Isosta Omenasta löytyy myös kodintavaroiden vuokrauspalvelu Lainapin itsepalvelulokerikko, josta asiakas voi vuokrata tai antaa vuokralle kodin tavaroita.

– Osana vastuullisuusstrategiaamme olemme luomassa Isoon Omenaan kiertotalouskeskittymää, jonka kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kestäviä hankintoja ja palveluja, Ison Omenan omistavan Cityconin keskuspäällikkö Mika Mustasilta kertoo.

– Hienoa saada iCare nyt Isoon Omenaan. Tämä on ollut suunnitelmissa jo vuoden päivät, kertoo Pelastusarmeijan myymälätoiminnan päällikkö Harri Lehti.

Kiertomaailma-konseptia Harri Lehti pitää erinomaisena ajatuksena. – Me kaikki tässä mukana olevat toimijat olemme yhtä mieltä siitä, että tämä on kierrätyksen tulevaisuutta. Tämä synnyttää hyvää synergiaa. Uskon, että viiden vuoden sisällä kierrätys ja uusiokäyttö tulee olemaan vakituinen osa kauppakeskusten palvelutarjontaa. Kiinnostus secondhand-tuotteisiin vain kasvaa.

Millä keinolla iCare-myymälä erottuu edukseen muista toimijoista?

– Hyväntekeväisyys on kaikessa läsnä. Hintamme ovat myös edullisia ja tuotteet laadukkaita. Asiakaspalvelun positiivinen ote on myös luomassa hyviä asiakaskokemuksia, Harri päättää.

Avajaisissa suuri määrä asiakkaita

Kello on kymmenen, ja ensimmäiset asiakkaat pääsevät tutustumaan uuteen iCare-myymälän. Innostunut ilmapiiri välittyy niin asiakkaista kuin henkilökunnastakin.

Ison Omenan iCare-myymälän vastuumyyjä Anniina on neljättä vuotta töissä hyväntekeväisyys-myymälöissämme. Ennen Isoa Omenaa hän työskenteli Hämeenlinnan iCaressa.

– Tämä on ihana paikka työskennellä, on niin kaikenlaista, mitä pääsee tekemään. Voi lajitella koruja ja kivoja vintage-vaatteita, tunnistaa ja hinnoitella designtuotteita, suunnitella kaikenlaista visuaalista ja tietenkin kohdata mahtavia asiakkaita. Tervetuloa kurkkimaan tänne uuteen myymälään, meillä on täällä kaikenlaisia aarteita.

Anniinan poikaystävä Ali on tänään auttamassa avajaistohinoissa. – Tämä on todella upean näköinen kauppa. Ei uskoisi, että nämä ovat kaikki secondhand-tuotteita.

Avajaispäivänä liikkeessä kiertävät myös Pelastusarmeijan Helsingin osaston johtaja, kapteeni Maarit Vuollet ja kadetti Taina Kaikkonen. He ovat edustamassa Pelastusarmeijan sosiaalista ja hengellistä puolta. iCare-myymälän tuotot ohjataan Pelastusarmeijan tekemään tärkeään työhön kotimaan vähävaraisten parissa. Maaritilla ja Tainalla on ollut myymälässä mukavia keskusteluja asiakkaiden kanssa.

– Pääsimme kertomaan Armeijasta jo matkalla, kun kyselimme vartijalta ohjeita tänne, Maarit naurahtaa.

Vaaterekkien välissä käy kuhina. Lilja pitää secondhand-tuotteista, erityisesti farkuista ja koruista. ­– Täällä on tosi kiva valikoima!

Koruvalikoimaa on tutkimassa myös Leena. Leena harrastaa korujen tekemistä: – Tämä kiertomaailma on hieno idea, kun myymälät ovat rinnakkain. Etsin koruja, joita voin sitten jatkokäsitellä.

Leena paljastaa, että on 80-luvulta lähtien kiertänyt kirppareita. ­– Olen tällainen secondhand konkari, hän naurahtaa. – Arvostan myös tätä hyväntekeväisyysaspektia, se sopii arvoihini.

Espoolainen Tiia on samaa mieltä: ­– Hoitoalan ammattilaisena arvostan hyväntekeväisyyttä.

Tiialle iCare on tullut tutuksi Espoon keskuksen Entressen myymälän kautta. ­– Tämä Ompun myymälä on vaan paljon suurempi. Hienoa, kun tulee lisää valikoimaa.

Iso osa avajaisten ensimmäisen tunnin asiakkaista on naisia, mutta mukana on myös muutamia miehiä. Petterille secondhand-liikkeet ovat tulleet tutuksi kierrätysvaateliikkeitä rakastavan tyttöystävän myötä. – Sitä se pitkä ihmissuhde teettää, Petteri naurahtaa. Hän etsii liikkeistä erityisesti takkeja ja paitoja. Nyt oli löytynyt jo pari sopivaa collegea. Myös Petteri on hyvillään hyvän tekemisen näkökulmasta. – Mahtavaa, että omalla shoppailulla voi auttaa muita.

Ison Omenan myymälän raikas ilme ja uusiutuva valikoima tulevat varmasti houkuttelemaan jatkossakin monen ikäisiä tutkimaan valikoimaa ja tekemään ostoksia. Tuotevalikoimassa on vaatteita, asusteita ja kodin sisustustavaroita. Tervetuloa hyvän mielen secondhand-ostoksille!

Toni Kaarttinen
Kuvat:
Toni Kaarttinen

Pelastusarmeijan myymälät ovat olleet osa suomalaista katukuvaa jo 1970-luvulta lähtien, ja se on Suomen suurimpia secondhand-ketjuja. Ostamalla ja lahjoittamalla hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita iCare-myymälöihin olet mukana tukemassa Pelastusarmeijan arvoja ja tärkeää hyväntekeväisyystyötä. Lisätietoja: pelastusarmeija.fi/myymalat

Ison Omenan iCare secondhand
2.
kerroksessa (Finnkinon käytävä) 
Piispansilta 11, Espoo
Myymälä on avoinna:
ma–pe 10–20, la 10–18 ja su 12–16